Reklama

Reklama

Učitelka

(festivalový název)
  • Česko Záskok (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dánský snímek vypravuje příběh žáků 6. třídy, kteří dostanou novou suplující učitelku. Ta chce děti připravit na mezinárodní soutěž v Paříži. Něco tady ale nehraje... Jak je možné, že dokáže číst dětem myšlenky, z hlavy vypočítat obtížné numerické operace? Proč bez problémů přesvědčí rodiče školáků, kteří tuší něco nekalého, že vše je naprosto v pořádku? Kdo, nebo co vlastně náhradní učitelka je? (Mertax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Jedním z největších rizik rodinných filmů je jejich rozmělnění, kdy děti si možná užijí primitivní zápletku, ale odrostlíci a rodiče úpějí nad výsledkem. Vikarenu se nic podobného naštěstí nestalo. Daří se mu spojovat detektivní zápletku o invazi mimozemšťanů pro mladší diváky se sociálním dramatem s parodickými prvky pro rodiče. Starší si nejspíš užijí téměř všechny momenty, v nichž vystupuje Ulla - její nástup je jen ztěží zapomenutelný - zatímco mladší budou jasát - či se bát? - při pátrání žáků v jejím domě. Vikaren se zcela jistě neřadí mezi filmy, na které nelze zapomenout, ale jako snímek k ukrácení dlouhé chvíle poslouží více než dobře. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Děti versus zlo vždycky skýtá docela dobrý potenciál. A tohle bylo podchyceno docela podivně. Doteď si nejsem jistý, jestli to nakonec vlastně nebyla komedie. Protože mi to tak připadalo. Dětský komediální příběh se sci-fi horrovou zápletkou. Asi něco jako když se tvůrci Akt-X v nějaké páté šesté sérii už zbláznili a začali si dělat z toho seriálu srandu. Nic to však nemění na tom, že vetřelčí učitelka Ulla je skvěle zahraná postava a její představitelka s příjemným křestním jménem Paprika velmi zajímavá (připadala mi jako mix Tary Reid a Vilmy Cibulkové). Dívat se na to dá, místy je to ale trochu zmatené, a slibuje to více, než to nakonec poskytne. Mám silný pocit nenaplnění a toho, že jsem měl obrovské nutkání se smát tam, kde to asi nebylo záměrem. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Podarených temných filmov pre mládež je minimum a pri tomto som si musel spomenúť na detstvo keď ma podobným štýlom dostal detský horor THE PEANUT BUTTER SOLUTION (1985). Fantastický úvod ma upútal hneď a pri tom som vôbec netušil že to je horror pre celú rodinu, celá trieda je zložená s tých správnych rozdielnych postavičiek, chŕlia hlášky a poznámky po väčšinou inteligentné a trefné, kategória sama o sebe je zákerne ľstivá učiteľka prehrávajúca v správnych medziach detského filmu a celkovo sa na to veľmi dobre pozerá. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Docela fajn, napínavý a zábavný horůrek pro větší(nebo otrlejší)děcka, který je sympatický hlavně v tom, že nedělá z děcek slabomyslné dementy(jak z postav, tak z diváků). Mladší diváci si můžou k mému hodnocení klidně ještě jednu hvězdu přidat, protože třeba já jsem-jako kluk- tenhle typ filmu měl moc rád(moc jich není-pravda) a kupodivu ani dospělci se nemusí bát, že by se něják nudili nebo přivírali oči nad infantilitou. Hezké. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma s perfektními hereckými výkony. Bohužel jsem tento snímek nepovažoval za horor, ale komedii. Občas jsem se scénám musel smát, což není dobře. Pokud to měl být účel, tak budiž, ale pro mě velice nepřesvědčivá záležitost. Že bych byl přímo znechucen, to nemohu říct, svůj účel tento snímek rozhodně splní.. 6/10 = 60% ()

Galerie (20)

Související novinky

Raimi a horory pro celou rodinu

Raimi a horory pro celou rodinu

05.10.2009

Podivnou novou divizi vytvořil Sam Raimi v rámci své na horory zaměřené produkční společnosti Ghost House Pictures. Pod hlavičkou Spooky Pictures prý budou vznikat „thrillery pro celou rodinu“.… (více)

Reklama

Reklama