Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 1964. Charismatický duchovní Flynn (Philip Seymour Hoffman) se pokouší alespoň trochu uvolnit přísná pravidla církevní školy svatého Mikuláše v Bronxu, na jejichž dodržování železnou rukou dohlíží sestra Aloysius Beauvierová (Meryl Streep), tamní přísná a tvrdá ředitelka. Komunitou zmítají prudké politické změny, na školu byl přijat první černošský student Donald Miller. Když se ale mladá a nevinná sestra James (Amy Adams) podělí se sestrou Aloysius o své obavy, že otec Flynn věnuje Donaldovi až příliš osobní péči, pustí se ředitelka do odhodlaného boje, jehož výsledkem by mělo být odhalení pravdy a vykázání kněze ze školy. Aniž by kromě své morální jistoty měla jediný důkaz, rozhodne se, že s ním poměří sílu svého přesvědčení v osobním souboji, který může mít katastrofální důsledky pro celou školu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

novoten 

všechny recenze uživatele

Téma zajímavé, herci výteční, ale celek všechno zabíjí. K čemu mi je úžasná, v lidi věřící Amy Adams nebo charismatický Hoffman, když by se celá premisa jejich konání vešla do deseti minut? Místo toho sleduji hodinu a půl herecké exhibice protahované až do nejabsurdnějšího maxima. Přitom by stačilo občas střihnout navíc, někde něco jen naznačit, ale ne - rutinní režie dotáhne film až do závěru, který celému příběhu vlastně definitivně podráží nohy. Právě kvůli tomu, že je celý dramatický oblouk menší divácká zrada, musím jít v hodnocení až takhle nízko. ()

Bart 

všechny recenze uživatele

Proč mají Pochyby čtyři herecké nominace na Oskary a jednu za scénář, je mi dneska už jasné. Film totiž stojí na těchto dvou nohách a plně na ně spoléhá. Naštěstí má na co spoléhat. Scénář nabízí skvělé herecké příležitosti a oba dva hlavní herci je využili beze zbytku. Tohle drama, které se se svým komorním prostředím stylizuje spíše do divadelní podoby, bohužel nemůže konkurovat velkým hollywoodským produkcím a za pár let se na něj zřejmě zapomene. Pro mě to byl však nezapomenutelný zážitek. Naprosto famózní herecké výkony M. Streep a F. S. Hoffmana mě nutí dát plný počet. O zasloužené nominaci pro A. Adams bych si dovolil zapochybovat, zatímco V. Davis, kterou jsem dodnes neznal, mě opravdu hodně překvapila. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Ve vytříbeném hereckém souboji Meryl Streep a Philipa Seymoura Hoffmana se překvapivě neztrácí ani Amy Adams, která tak dokazuje, že její herecký rozsah zdaleka nekončí u pomatených princezen. Pochybám by sice prospělo zkrácení některých scén, ale jako drama s přesahem jsou daleko kompaktnější, než zbytek letošních "oscarových vábiček", a v závěru se jim opravdu podaří přinést silnou pointu, která Vám z hlavy jen tak nepůjde. 8/10 P.S. Kázání o pomluvách bych tesal. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Má očekávání vůči tomuto filmu nebyla ani nijak příliš velká, nešel jsem na něj natěšený do kina ani jsem ho jakkoliv jinak nesháněl ani jsem ho netoužil vidět. Ale už tak nějak ze zvyku každou neděli v osm hodin večer zapínám HBO a čekám, jaký další kinohit tahle stanice nabídne. Včera to byly Pochyby, tak jsem se ně podíval. Samozřejmě jsem o tomto filmu měl dost informací, věděl jsem jakého tématu se film týká, věděl jsem o čtyřech hereckých nominacích na Oscara, takže jsem tušil, do čeho jdu. A i přes má malá očekávání hodnotím film spíše jako zklamání. A teď si představuji lidi, kteří na něj šli natěšení do kina. Já jít na tohle do kina, tak bych hodnotil asi ještě mnohem hůř. Ale právě díky mým malým očekáváním si mohu dovolit dát trochu lepší hodnocení. A to především za vynikající herecký koncert Meryl Streep, která v této své roli byla naprosto vynikající a znovu ukázala, že pořád ještě umí dobře hrát. Stejně tak musím pochválit i mladou a velmi sympatickou Amy Adams a samozřejmě P. S. Hoffmana. Tenhle film měl totiž ohromné štěstí na kvalitní herce, nebýt jich, tak by dopadl velmi prachbídně. Herci jsou také tím jediným kvůli čemu hodnotím tak, jak hodnotím. Celkově byl totiž tento film velmi zdlouhavý a tempo dost utahané, což na filmech velmi nesnáším. A to vše navíc bez konkrétního závěru, takže pochyby nakonec ve mně jako v divákovi film vyvolal. Znovu opakuji, že jen díky hereckým výkonům, kvůli nimž stálo za to se na tento film podívat, uděluji čtyři hvězdy. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Precizní (a snad proto trochu chladné) drama, které vám nenabídne komfort snadného závěrečného rozhřešení (což by při názvu Pochyby asi člověk čekat neměl) a které vám v hlavě bude možná vrtat ještě nějakou dobu po závěrečných titulcích. Divadelní původ je zřejmý, ale špičkové obsazení (kupodivu včetně Amy Adams) je nepřekvapivě lahůdkové. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • John Patrick Shanley, scenárista a režisér, je zároveň aj autorom oceňovanej rovnomennej hry. V roku 2005 za ňu získal i najprestížnejšiu Pulitzerovu cenu. (murakamigirl)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Reklama

Reklama