Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 1964. Charismatický duchovní Flynn (Philip Seymour Hoffman) se pokouší alespoň trochu uvolnit přísná pravidla církevní školy svatého Mikuláše v Bronxu, na jejichž dodržování železnou rukou dohlíží sestra Aloysius Beauvierová (Meryl Streep), tamní přísná a tvrdá ředitelka. Komunitou zmítají prudké politické změny, na školu byl přijat první černošský student Donald Miller. Když se ale mladá a nevinná sestra James (Amy Adams) podělí se sestrou Aloysius o své obavy, že otec Flynn věnuje Donaldovi až příliš osobní péči, pustí se ředitelka do odhodlaného boje, jehož výsledkem by mělo být odhalení pravdy a vykázání kněze ze školy. Aniž by kromě své morální jistoty měla jediný důkaz, rozhodne se, že s ním poměří sílu svého přesvědčení v osobním souboji, který může mít katastrofální důsledky pro celou školu. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

janabel

janabel (hodnocení, recenze)

Na film jsem se těšila, ale mám pochyby dát víc než tři body. Film mě zklamal. Ač se snažil sebevíc tak byl takový bezduchý. 

DoG(R)

DoG(R) (hodnocení, recenze)

film riesi nieco nezname a tym sa zavdaci svojmu nazvu. zdlhava vata natocena a odohrana kvalitne.snad by si to zasluzilo styri hviezdicky, ale kedze je to presne film, ktory nechcem vidiet znova, davam tri.

Ernia

Ernia (hodnocení, recenze)

dneska jsem zkoukla Pochyby s komentářem režiséra - výborný komentář. Hodně informací jednak o prostředí, době kdy se příběh odehrával, o řádu milosrdných sester, ale také o natáčení, tu o hercích, tu o adaptaci scénáže, tu o tom jak se daná scéna stavěla. Plus do toho Shanley i vkládá vlastní názory a dojmy...

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

otec Flynn tej puntičkárskej a fanatickej suchotine riadne prekážal, takže na nejaký ten dôvod poriadne sa do neho naviesť streihla neustále, možno si to samanaplno neuvedomovala... a konkrétne v tomto prípade je podľa mňa Flynn nevinný, možno mal nejaký ten "škraloup" v minulosti (tu sa môžme domýšľať aký) a nebolo v jeho záujme, aby sa v tom niekto rýpal, nebol ochotný to postúpiť a skrátka vycúval. V tomto smere ako divák nemám pochyby.

Ernia

Ernia (hodnocení, recenze)

Až takový, že se mi to ani snad nelíbí. Ale víc než to, jestli je otec Flynn vinný nebo nebo ne furt řešim tu sestru Aloysius. Protože ta jak na něho vyjela a pak si jela jenom po svým mě celkem zaráží. Žádný motiv nebo její myšlenky, jak na to přišla a pod. a to mi celkem schází. Nespokojuju se s tím, že je to "praxí"

ill

ill (hodnocení, recenze)

Ernia: Taky máš pochyby ? :) Tohle se filmu povedlo dokonale.

Ernia

Ernia (hodnocení, recenze)

Já si nemůžu pomoct, ale mně Flynn přišel nehorázně falešnej. A sestra Aloysius zase nějaká omezená .. nvm, já jsem k závěru ještě furt nedospěla

ill

ill (hodnocení, recenze)

SPOILER(?) - A co podle Vás? Udělal to otec Flynn? Co to tílko co vracel do skříně? A co jeho rozpačitý výraz při lavině argumentů sestry Aloysius?

viktorinox

viktorinox (hodnocení, recenze)

Nepochybuji o tom, že celý film stojí na silných hereckých výkonech. Jinak by upad.

Ernia

Ernia (hodnocení, recenze)

A chápete to někdo? Dospěli jste k nějakému řešení? Já furt tápu..

Rossin

Rossin (hodnocení, recenze)

No ja vám nevím, mně se to libilo moc. Mam rad filmy s nabozenskou tematikou a tohle bylo hodne pekne zpracovane a jeste lip zahrane.

Miloško

Miloško (hodnocení, recenze)

Mna tento film sklamal,take o nicom. Ale diskusie o nealko pive a porovnavanie z Doubt tu nechapem

murakamigirl

murakamigirl (hodnocení, recenze)

ok, ale nie je zbytočné, to musíš uznať, má svoj účel... a je skratka bezpredmetné prirovnávať Pochyby k nealko pivu , praethoria ! keď už tak lepší príklad k podobnej "teórke"

BathoryMan

BathoryMan (hodnocení, recenze)

praethoria:To ako myslíš že značkové nealko pivo ti nič neda?To ako myslíš moj oblubený Schlossgold?Ma neser!!!!

iamek

iamek (hodnocení, recenze)

praethoria : Tvůj komentář je velmi zábavný ... Tahle část se mi líbí : Kinematografii nic nedá ... To nedá 98% filmu ... Jen pár filmů je vyjmečných a to díky tomu, že se jich natočilo a natáčí neuvěřitelné množství.

praethoria

praethoria (hodnocení, recenze)

no toto je úplne zbytočný film...nehovorím, že zlý....je kvalitný...ale úplne zbytočný, kinematografii nič nedá...ako značkové nealkoholické pivo.....

Iviiiček

Iviiiček (hodnocení, recenze)

No, podle mě je Meryl letos docela v kurzu, tak by to snad už konečně dopadnout mohlo :)

Rossin

Rossin (hodnocení, recenze)

>MIloško mně přišlo, že to zahrála opravdu pěkně. Při jejich rozhovoru jsem si v duchu říkal, kdo získal ty nominace? Určitě tahle paní a byla to pravda. Možná nedosahovala takové úrovně jako Streep-Hoffman, ale dle mě se Adams minimálně rovnala. A musím se připojit k Vám. Doufám, že si paní Herečka Meryl odnese oscara :)

Ernia

Ernia (hodnocení, recenze)

já mít rok a půl navíc tak bych to šla slavit rovnou do baru :D strašně moc jí ho přejuu

murakamigirl

murakamigirl (hodnocení, recenze)

výkony sú proste úžasné a Merylke by ten oscar tak pristal, otváram šampáňo ak vyhrá, nech vyhrá !!!

Miloško

Miloško (hodnocení, recenze)

len trochu nechapem preco dostala nominaciu V.davis v úlohe matky toho malého černocha. Ved že by v tom jedinom rozhovore čo vo filme mala tak excelovala,to pochybujem. A.adams,Hoffman a Streep to už je iná vec.

Rossin

Rossin (hodnocení, recenze)

Film mě opravdu zaujal a nominace na oscary za herecké výkony? Naprosto zasloužené!

Iviiiček

Iviiiček (hodnocení, recenze)

Vinikající trio Streep-Hoffman-Adams + scénář s perfektními dialogy. Film ve mě zanechal velmi silnej dojem a nemám, co vytknout. Přesto mi chyběj jakýsi "něco", kuli čemu dám 4*. Jinak paráda a všem hercům moc přeju proměněnou nominaci.

gejzuško

gejzuško (hodnocení, recenze)

No neviem či vyhľadávacie metódy každého užívateľa nie sú jeho osobnou záležitosťou :). Myslím, že nikoho netrápia tie moje a mňa tiež moc nezaujímajú tie iné, pokiaľ mi to moje riešenie prináša to čo chcem. Čo prináša. Ale ďakujem za pripomienku :).

havLord

havLord (hodnocení, recenze)

ano, prozraď je ... aby se jim ostatní mohli vyhnout, ptz jsou 100% neefektivní ;)

gejzuško

gejzuško (hodnocení, recenze)

žiadny gej :D to je až druhý fakt... :). Takže poprosím. A metody? Je treba ich prezradzat???:)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Reklama

Reklama