Reklama

Reklama

Troy, Gabriella, Chad a ostatní spolužáci po skončení střední školy hledají na léto brigádu. Troy dostane nabídku pracovat v hotelovém komplexu s golfovým klubem s názvem Lava Springs. Práci přijme jen s podmínkou, že zaměstnají také jeho spolužáky, tedy i Gabriellu. Troy ale netuší, že majitelem klubu je otec sourozenců Evansových a práci pro něj zařídila Sharpay. Když se Sharpay dozví o ostatních spolužácích, donutí správce Fultona, aby se jich zbavil. Troy s Gabriellou plánují, že půjdou večer do klubu Lava Springs na soutěž talentů, protože se jí mohou zúčastnit i zaměstnanci. Sharpay, aby získala Troye, nasadí novou taktiku. S pomocí otce začne Troye od ostatních izolovat. Na spolužáky a Gabriellu přestává mít čas. Sharpay oznámí bratrovi, že na soutěži bude zpívat s Troyem, čímž ho de facto vyšachuje ze soutěže. Bratr se dokáže rychle začlenit mezi spolužáky, kteří poznávají, že není tak špatný, jak si o něm dosud mysleli. Společně začnou nacvičovat taneční vystoupení a on je učí vše, co zná, jen aby v soutěži uspěli. (TV Nova)

(více)

Recenze (224)

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Jednou jsem to byl ochoten přežít. Ale zkoušet to samé podruhé?? Stojí to za kefron 2 je hrubě nepřiměřené hodnocení. Pomáda 2 sice hadr, ale to pořád nestačí, ó ne, přátelé. Tuším to nejhorší - JE TU NOVÝ S CLUB 7!!!! Po technické stránce pořád objektivně dobré, ale stejně objektivně je to se vším všudy ZLO. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Muzikál ze střední způsobil v celosvětových měřítkách telvizní zábavy docela boom - viděli jej při nasazení na Disney Channelu desítky milionů lidí, zámořšší kritici se vyjadřovali mírně nadprůměrně, no všechno naznačovalo že jde o zajímavou záložitost. Má však taková "taškařice" šanci uspět v našem srdci Evropy? Odpověď je záporná soudě dle hodnocení na CSFD i mého, který mám s tamní "popovou" kulturou zkušenosti. Muzikál ze Střední 2 je už podle názvu sequel původní jedničky a znovu se jedná o to stejné. Bandička sťedoškoláků prožívá útrapy mládí, románky, podrazy(...) a do toho všeho si sem tam zazpívá. To by jěstě neznameno nic hrozného, takových záležitostí je spousta, ale jak to tak bývá u Disneho produkce, celý film je neskonale růžový a přehraně seriálový. Herci se snaží jak o duši, což znamená, že neskonale přehrávají. Všichni, v čele s Zacem Efronem (Troy Bolton) působí až komicky. Jediná herečka, která mě zaujala je Vanessa Anne Hudgens (strašné jméno). Snad jediná z celého obsazení, jež si může říkat "herec". Na druhou stranu, pokud přistoupíte na onu "přehnanost" a začnete brát celý film z nadhledem (poté co uvidíte růžového Forda Mustanga to snad ani jinak nejde), možná, že příjde i občasný smích. Co se týče songů... Stejně jako celý film, jsou popové a naprosto maistreamové. Pokud vám nevoní současný trend elektropopzpěvu asi se budete hodné trápit, nicméně snesete-li rádio a pobrukujete si novou Madonnu, některé kousky se snad můžou i zalíbit Americká popová kultura sem tam funguje dobře - jde tudíž o strašně stupidní kravinu, avšak když se nad ní povznesete, budete se i chvíli bavit. Více jak * to ale není. ()

Reklama

vendy63 

všechny recenze uživatele

I když mi už 15 dávno bylo tak tenhle snímek mě dostal.Jednička se mi líbila a čekala jsem že pokračování bude slabší ale opak je pravdou.Bylo fajn znovu vidět známe tváře jak pokračují v plnění svych snu a veškerou hudbu ve filmu bych nominovala na oscara. Ano je to takový slaďák ale s klidem v duši ho klidně přiřadím k takovým hitum jako byla Pomáda nebo Hříšný tanec. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Když jsem chtěla před několika lety zjistit co to sakra je ten HSM a proč se z toho všichni můžou zblázdnit, náhodou dávali v televizi tenhle díl. Tak jsem si řekla proč ne. Podívám se na to, a v podstatě hned zároveň jsem toho začala litovat, protože téměř od začátku jsem na to zírala s pusou dokořán, šokovaná komu se to může líbit. Teď, několik let potom co jsem to viděla poprvé se na to podívám jen jednou za čas, z recese, nebo když se potřebuju zasmát nějákýmu úplně blbýmu filmu. Opět platí fakt, že písničky to má poměrně dobrý, slova pěkný, ale nesmíte je většinou vidět v kombinaci se scénami, protože ty to značně kazí. A Troy s Gabriellou? No co mám o jejich duetech říct? Hrozivá nuda. Nechápu proč nejlepší písnička a scéna - Humuhumunukunukuapua A byla nakonec z filmu vyřazena. Rozhodně nejhorší ze všech tří. Dávám 2* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snáď som v poriadku. Pretože v mojom veku a záujme o totálne opačné filmové žánre, je dať takéto hodnotenie krajne podozrivé. V minulosti pre mňa takéto detinské ´´skvosty´´ predstavovali skôr niečo ako pre čerta kríž. Je to malinovka, ktorá nemá zo skutočným svetom a životom nič spoločného, ale občas treba zasnívať a vydolovať zo seba dobrú náladu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (26)

  • Na stránkách amerického Disney Channelu spustili hlasování o tom, koho by diváci chtěli vidět v Muzikálu ze střední 2. Vítězem se stala Miley Cyrus, která si střihla malé cameo v závěrečné scéně písně "All for One". (10milda)
  • Nápisy na Chadově (Corbin Bleu) tričku vybírali diváci Disney Channelu. (Cheeker)
  • Celý film byl natočen za 5 týdnů. Natáčení taneční scény "Bet On It" trvalo 6 dní. Natáčení na škole East High School v Salt Lake City trvalo 4 dny. Během jednoho dne dal štáb skutečným studentům instrukce, kam nemají chodit, aby nenarušili natáčení. (Cheeker)

Reklama

Reklama