foto

Miley Cyrus

  • nar. 23.11.1992 (24 let)
    Franklin, Tennessee, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Miley Cyrus se pravým jménem jmenuje Destiny Hope Cyrus. Když byla malá táta ji říkal Smiley (Smíšek) a později se ze Smiley stalo Miley a to už od té doby zůstalo. Miley je dcerou zpěváka Billyho Roye Cyruse a Leticie Tish. Narodila se 23. 11. 1992 ve znamení střelce.

Na televizních obrazovkách se poprvé objevila v televizním seriálu jejího otce zvaném DOC, kde hrála dívku Kylie. V roce 2003 si zahrála v úspěšném filmu BIG FISH od Tima Burtona. Mezi její největší úspěch patří bezpochyby světoznámý seriál pro teenagery HANNAH MONTANA, kde hraje 14-ti letou dívku Miley Stewart, která je přes den průměrná středoškolačka a v noci popvá hvězda, kterou milují teeanageři na celém světě.

O rok pozděj si zahrála malou roli v HIGH SCHOOL MUSICAL 2. Film moc dobře nedopadl, na tom ovšem Miley neměla sebemenší podíl. V roce 2008 propůjčila hlas kreslené postavičce ve filmu BOLTON - PES PRO KAŽDÝ PŘÍPAD. Její další úspěch je film HANNAH MONTANA: THE MOVIE, který je natočený podle už zmíneného seriálu.

ZÁJIMAVOSTI: Miley řekla, že v seriálu Hannah Montana hraje samu sebe. Kromě toho má ráda Hilary Duff a miluje čínskou kuchyni.

Vlaďka "SmileyGirl" Zlínská

Herecká filmografie

Filmy

2017 Strážci Galaxie Vol. 2
2015 A Very Murray Christmas
Byla to divoká noc
2012 Kočka
LOL
2010 Poslední píseň
Sex ve městě 2
2009 Hannah Montana
Super Rhino
Wizards on Deck with Hannah Montana - a.z.
2008 Bolt - pes pro každý případ
2007 Muzikál ze střední 2 (TV film)
2003 Velká ryba
2001 Doc (TV film)

TV seriály

2016 Crisis in Six Scenes (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (5)
2006 Hannah Montana (TV seriál)
Vladařova nová škola (TV seriál)
2005 Sladký život Zacka a Codyho (TV seriál)
2003 Dva a půl chlapa (TV seriál)
2001 Doc (TV seriál)

Dokumentární

2017 Koncert pro Manchester (koncert)
2015 Hot Girls Wanted - a.z.
Jeremy Scott: The People's Designer
2014 Miley Cyrus: Bangerz Tour (koncert)
2013 Miley Cyrus: Adore You (hudební videoklip)
Miley: The Movement (TV film)
2011 Justin Bieber: Never Say Never
2010 Miley Cyrus in London: Live at the O2 (koncert)
2009 Kids' Inaugural: We Are the Future (koncert)
VH1 Divas Live 2009 (TV film)
2008 Hannah Montana a Miley Cyrus: To nejlepší z obou světů
1989 Unplugged (TV seriál)

TV pořady

2017 2017 Billboard Music Awards (TV pořad)
2017 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2015 GRAMMY Awards 2015 (TV pořad)
Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
2015 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2015 MTV Video Music Awards - Pre-Show (TV pořad)
2014 2014 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
2014 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2014 MTV Video Music Awards: Red Carpet (TV pořad)
2013 MTV Video Music Awards 2013 (TV pořad)
Teen Choice Awards 2013 (TV pořad)
2012 Billboard Music Awards 2012 (TV pořad)
I Heart Radio Music Festival (TV pořad)
Teen Choice Awards 2012 (TV pořad)
2012 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2011 Friends for Change Games (TV pořad)
The Voice (TV pořad)
2010 Grammy Awards 2010 (TV pořad)
2010 American Music Awards (TV pořad)
82. Annual Academy Awards (TV pořad)
2009 Grammy Awards 2009 (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2009 (TV pořad)
Teen Choice Awards 2009, The (TV pořad)
The Jay Leno Show (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2009 MTV Movie Awards (TV pořad)
81. Annual Academy Awards (TV pořad)
2008 Grammy Awards 2008 (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2008 (TV pořad)
Stand Up to Cancer (TV pořad)
The Teen Choice Awards 2008 (TV pořad)
2008 American Music Awards (TV pořad)
80. Annual Academy Awards (TV pořad)
2007 Británie má talent (TV pořad)
Teen Choice Awards 2007, The (TV pořad)
Xposé (TV pořad)
2007 Primetime Creative Arts Emmy Awards (TV pořad)
2006 Disney Channel Games, The (TV pořad)
Hormiguero, El (TV pořad)
Macy's Thanksgiving Day Parade (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
2004 The X Factor (TV pořad)
Xtra Factor, The (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
taff (TV pořad) - a.z.
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 Miley Cyrus - Malibu (hudební videoklip)
Miley Cyrus - Younger Now (hudební videoklip)
2015 Madonna - Bitch I'm Madonna ft. Nicki Minaj (hudební videoklip)
Miley Cyrus - BB Talk (hudební videoklip)
Miley Cyrus - Dooo It! (hudební videoklip)
Miley Cyrus - Lighter (hudební videoklip)
2014 Tongue Tied (hudební videoklip)
2013 Mike Will Made-It - 23 ft. Miley Cyrus, Wiz Khalifa & Juicy J (hudební videoklip)
Miley Cyrus: We Can't Stop (hudební videoklip)
Miley Cyrus: Wrecking Ball (hudební videoklip)
Will. I. Am feat. Miley Cyrus, French Montana & Wiz Khalifa - Feelin' Myself (hudební videoklip)
2012 Borgore feat. Miley Cyrus - Decisions (hudební videoklip)
2010 Just Stand Up (hudební videoklip)
Miley Cyrus - Can't Be Tamed (hudební videoklip)
Miley Cyrus - When I Look at You (hudební videoklip)
Miley Cyrus - Who Owns My Heart (hudební videoklip)
2009 Miley Cyrus - Fly on the Wall (hudební videoklip)
Miley Cyrus - Party in the U.S.A. (hudební videoklip)
Miley Cyrus - The Climb (hudební videoklip)
2008 Miley Cyrus - 7 Things (hudební videoklip)
2007 Miley Cyrus - See You Again (hudební videoklip)
Miley Cyrus - Start All Over (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2014 Tongue Tied (hudební videoklip)
2013 Miley Cyrus: Wrecking Ball (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(480)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace