Duch spisovatele

USA, 2007, 77 min

Alan Cumming

Paul Cantelon

• gudaulin

Naprosto nezvládnutý žánrový mix thrilleru, hororu, mysteriózního příběhu a komedie, kde druhá a čtvrtá složka nefunguje vůbec a celé to připomíná připálenou kaši. Jediným pozitivem je herecké obsazení, ale vzhledem k nefungujícímu scénáři a problematické režii to přichází vniveč. Pokud to má navazovat na dílo Allana Edgara Poea, pak jen jako nechtěná parodie. Celkový dojem: 20%.(30.5.2011)

• Smok

No nebyť Allana Cumminga, tak mám dojem, že aj dve sú veľa.(18.5.2009)

• Freemind

Ale fuj. Vypadá to jako špatně natočená televizní adaptace - kamera, herecké výkony, masky, scénář ... Alana Cumminga mám rád, tohle ale točit nemusel, podobně jako Antony Hopkins se šeredně vysekal.(16.11.2008)

• gumli

Ledva som to dopozeral do konca.Ako komédia mi to pripadalo trápne a hádam nikto neuverí že to bol horror.Pre mňa to bolo len utrpenie,no nemusí to byť pre každého.Film stal 3 000 000 dolárov,no na takýto film sa mi to zdá príliš.(4.5.2010)

• Sfinkter

Bezmyšlenkovitá stupidita, který by jako rádoby komorní drama/komedie měla stavět na dialozích a atmosféře, ale zahlcuje nás pouze scénáristickým průjmem a ubíjejícím tempem. Zbytečný film, který nikomu nedoporučuji.(6.3.2012)

• noctambule

To žánrové zařazení horor/komedie se mi zdá naprosto mimo. O horor se to asi snažilo, ale je to tak mizerně natočené, že litry krve to nezachrání a člověk se nebojí ani na chvíli (možná tak o rozum). Ke komedii to má ještě dál, člověk se nasměje, ale tak akorát na účet tvůrců. I tak mě napadají skupiny lidí, kteří by se na to podívat mohly: fanoušci Davida Boreanaze, který je tam cca třetinu filmu ve spodním prádle...ehm ženském! pro fanoušky opery je to také, jak dělané a samozřejmě nesmí chybět fanoušci Samuela Becketta:-) Ale doopravdy to nedoporučuji nikomu.(29.10.2011)

• SOLOM.

Údajně se má jednat o hororovou komedii, ale do obou těchto žánrů má podle mě film hodně daleko. Spíše jde o psychologický thriller, který pojednává o homosexuálním skladateli, kterému rupnou nervy. Jeho změnu chování máme šanci sledovat pěkně pomalu a díky docela dobrému výkonu hlavního hrdiny se na to dalo i dívat. Ze začátku ze sebe dělal jen služku a svému chráněnci odpouštěl jeho večírkové manýry. Když zjistil, že ho jen využívá a za nic nezaplatí, tak po něm vystartoval. Poté co ho chce Sebastian opustit mu rupnou nervy a ze zamilovaného skladatele se stává sadistický tyran, který se nejprve uchýlí k psychologickému týrání, ale později vzduchem sviští rány smyčcem. Konec filmu mi přišel už naprosto nezajímavý a okopírovaný ze spousty různých dramat, které běží na Hallmarku. Jako by už autor chtěl co nejrychleji přiblížit konec a tak to pořádně odflákl.(3.5.2010)

• estee

Fuuha, tak toto dielo ma zasiahlo takým spôsobom, že neviem, či sa mám smiať alebo plakať. Strašne ťažkopádny dej a hrozné dialógy korunuje D. Boreanaz, ktorému nestačí ,,hviezdiť" v Bones, ale predviedol skvelú formu aj v tomto filme (áno, tá podprsenka mu veľmi svedčala).(20.1.2010)

• xaver

Celý film jsem netrpělivě čekal, kdy přijde to strhující drama. Byl jsme škaredě poveden. Drama se nekonala, natož strhující. Pouze nic neříkající snímek, o kterém i teď přemýšlím, o čem vlastně byl. Nejspíš o ničem.(25.4.2012)

• RetroMan

Alan Cumming podal strhující výkon, se kterým by si z divadelních prken odnesl kdejakou cenu. Anne Heche to ve filmu sluší víc, než kde jinde. Spíš než o horor/komedie se jedná o psychothriller.(9.4.2010)

• Lorge

Chudák Edgar Alan Poe rotuje v hrobě jak turbína v elektrárně. Ten film vypadá jako něco, co našel Alan Cumming ráno po kalbě v záchodě a omámen bůh ví čím si řekl: Týýý vole, zkusím to natočit... a nám se dostalo té cti spatřit Cummingovu sračku.(26.5.2009)

• kucny

Dielo, ktoré ma v prvých minútach ohromilo a vyzeralo veľmi dobre sa zvrhlo na frašku bez gradácie. Príbeh o učiteľovi hudby a jeho príťažlivosti k spisovateľovi, ktorý mu neopätuje starostlivosť je nudný a stupídny. Dialógy a herecké výkony, až na Cumminga, sú slabé a nevyvolali žiadne emócie.(20.1.2010)

• Adiemus

Vydržela jsem heroických dvaadvacet minut. Pak jsem to vzdala, Cumming Necumming.(23.7.2011)