Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Proč lékařské univerzity praskají ve švech? Co vede lidi studovat medicínu? Konkrétněji pak obory jako je patologie a soudní lékařství? Že by chuť nořit prsty do mrtvého masa? Láká je přítomnost smrti? U party nadaných mladých patologů z Philadelphia's University Hospital tomu tak už nejspíš bude. No a uznejte. Kdo by tak skvělé postavení nevyužil ke zkoumání čerstvých vzorků? Nehody se přece stávají každý den a když jste tím, kdo určuje zda to opravdu nehoda byla nebo ne, máte jedinečnou šanci rozřezat si, jen tak ze zvědavosti, i živého človíčka. Do téhle fajn party si to napochoduje i vynikající student Ted Gray (Milo Ventimiglia), který měl díky svým skvělým výsledkům možnost, zapsat se do tohoto speciálního programu pro mladé patology. A protože je Ted sympaťák, vezme ho „parta" téměř okamžitě mezi sebe. Hned na to mu samozřejmě vysvětlí, jaké jedinečné možnosti mu členství v téhle speciální skupině nabízí. Ted bohužel udělá tu fatální chybu, že couvne a z ničeho nic se tak dostává na první místo žebříčku hitparády s názvem „tomuhle se brzo stane nehoda". Zbývá mu proto jediné. Porazit mladé patology ve vlastní hře a dostat je tam kam patří. Do márnice. (3DD!3)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

petero 

všechny recenze uživatele

Hollywoodske objavy Mark Neveldine a Brian Taylor (CRANK) nám z pozície scenáristov prinášajú ďalšiu svižnú jazdu, ktorá na úkor spádu postráda hororové momenty no rozhodne nie atmosféru. Zaujme tým ako sa mladý patológovia predbiehajú v určení tej správnej diagnózy nebožtíka, pričom vo väčšine prípadoch to niektorý z kolegov vie úplne presne. Neviem ako má kto zafixovaného Mila Ventimiglia, ale podľa mňa sa sem úplne hodil a aj to zahral najlepšie zo všetkých zúčastnených. Najlepšie scény: návšteva brlohu pod vplyvom drog a rozbitie dusíkom schladených pľúc. 70% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Ať se to tváří sebe líp, to co se z toho vyklube, není zas taková bomba. Ani Milo a jeho úžasněj zadeček, kterej se objeví několikrát, při ehm, jsem slušné děvče milostných, no dobrá při dost žhavých šukačkách, to nemůže zachránit. Od začátku jsem věděla do čeho půjdu, že mrtvoly a vnitřnosti budou na denním pořádku, ale to nebyl hlavní problém mého opovržení. Nápadu tleskám, ale copak můži dát takovým zvrhlostem vysoké hodnocení?? To mi moje morálka nedovolí :oD Jak může člověk, který složí Hippokratovu přísahu dělat to co oni?? Vzali si příklad z hesla: "Škola hrou." Thriller je to ucházející, nenudil, ale vidět znovu už to nechci. Nu dobrá, prokoukli jste mě, kvůli tomu zadku se na to někdy ještě kouknu :o) ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Nemám rád, když mě tvůrci filmu považují za idiota - během tohoto filmu mi to přitom bylo naznačováno průběžně. Film má přitom nápad, zajímavé prostředí, zajímavý vývoj, barevné filtry jsou sice v tomto žánru notně zprofanované, ale tady většinou fungují. Nevadila mi ani očividná inspirace Sedm (tuším, že jeden z nebožtíků se dokonce jmenoval John Doe). Takže toto všechno by mohlo Patologii hravě vyhoupnout na čtyřhvězdičkové hodnocení, ale bohužel ... Dojem kazí nejen někteří herci (v čele s Ventimigliem), které režisér povytahoval z bůhvijakých seriálů a na výsledku je to hodně vidět - bolestivé bylo hlavně sledovat pitvořícího se Bena. Na jeho obranu ale musím zmínit, že samotný scénář pravděpodobně nepředkládal kdovíjak propracované postavy, ale spíš až karikaturně groteskní bytosti. Ale zpět ke mně, k idiotovi - mám rád prostor pro vlastní úvahy, skládání dílků a trochu nejistoty. Schválně - podívejte se, jak snaživě scénárista vysvětluje, proč by první vražda nebyla až tak strašný zločin. Takže nakonec to dopadlo tak, že všichni tlačili na pilu - mělo to být morbidní - ale sexy, překvapivé - ale jednoduše pochopitelné, vizuálně šmrncovní - ale bez experimentů. A ještě tam bylo třeba narvat neprovařené tváře, které by ale měly nějakou hereckou zkušenost. No a výsledkem je taková trochu krvavější Nemocnice Chicago Hope. Na kraji města. ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Fěťáci, soulože v pitevně a sadomaso... to vše tu je, ale náznak nějakého napětí... Vůbec. Jak už tu bylo zmiňováno konec je dobrej, dokonce jsem přestal koukat okolo a soustředil se na film. Dál se povedlo už jen řezání do těl, to vypadalo opravdu věrohodně. Hodnocení 3, jen proto, že mam rád Mila Ventimiglia jako hrdinu 45% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Některé filmu jsou odsouzeny k tomu, aby byly srovnávány s některým jiným filmem, již podle svého názvu (viz nedávný Waz). No a u Pathology srovnání nedopadlo vůbec špatně, neboť jeho soupeřem je mimořádně nudný snímek Anatomie. Ale na druhou stranu nemohu říci, že bych z této lehce hororové kriminálky zůstal nějak odvařený, neboť námět a trailer slibovaly víc, výsledek je docela nezáživný. Brutální a krvavé scény snímek obsahuje, takže ti, co je nemají rádi, nechť se mu vyhnou, ale nemají vůbec žádný styl, jsou tuctové a nezajímavé. Tudíž si tento film nemusí shánět ani ti, kteří se v těchto scénách naopak vyžívají. Dějová linka je dost slabá a nepříliš uvěřitelná, k čemuž "dopomáhají" i herecké výkony hlavních postav - Milo Ventimiglia by měl raději setrvat v televizních seriálech. Jako thriller je Pathology průměrný, jako horor velice slabý. Pro mě tedy zklamání a 50%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Většina orgánů viděných ve filmu pochází z prasat a krav. (Mrs.Blue)
  • Někteří účinkující se museli před natáčením dívat na opravdovou pitvu, kvůli přípravě na své role. (Musak)

Reklama

Reklama