Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Konečně se jí splnil dávný sen. Ale místo získávání drahocenných lékařských zkušeností se vydává po stopách temného doktorského spolku. Paula Henningová získá místo na exkluzivní Heidelbergské škole. Když objeví tělo kluka, kterého potkala na zastávce, znetvořeno. Začne pátrat po tajném spolku, působícím na její škole... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

vincent odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutočne zle spracovaný námet, ktorý vlastne ani nebol zlý. Neskutočne stupídny sled scén spolu s nelogikou (alebo som to možno predsa len nepochopil ja sám) spôsobil, že som niekde v dvoch tretinách filmu stratil prehľad vo co gou. Scény, ktorých som sa mal asi zľaknúť, ma nechali bez pohnutia. Ľakačky boli úplne trápne. Záver bol neskutočne naťahovaný a popretkávaný akýmysi scénami, kde bol pokoj, či dokonca súlož. No a posledná naháňačka je typu, kedy už začnete držať palce tomu zlému, aby toho dobrého konečne poriadne dobodal, pretože ten stále akýmsi spôsobom útočníkovi utečie (či stále keď prebehne okolo rohu, získa pár metrový náskok pred prenasledovateľom :). Franku Potente mám naozaj rád, len škoda je, že si nedá pozor na filmy v ktorých hrá. No ale každý potrebujeme platiť nájom, všakže?! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Paula Henningová (Franka Potente) se navzdory přání svého otce, praktického lékaře, vydává v šlépějích svého děda, vědeckého pracovníka na patologický seminář na univerzitě, kde dříve působil i její děda, a jeho jméno zde má svůj zvuk. Bohužel po příjezdu zjišťuje, že ne všechno je úplně v pořádku, zvlášť když se jí na pitevním stole objeví její spolucestující z cesty na univerzitu. Paula se svým kamarádem Casparem zjišťuje, že na koleji působí sekta Antihippokratů, pro něž není pár mrtvých obětí ve jménu vědy žádným problémem. Nakonec mají oba dva dost práce se záchranou vlastních životů ... Stefan Ruzowitzky chtěl šokovat, a to se mu i částečně povedlo. Pohled do zákulisí patologického semináře, kde většina děje se odehrává v nablýštěných pitevnách je někdy docela mrazivý. Oproti očekávání Ruzowitsky s krví docela šetřil, a spíš vkládal hororové tajemno do neviděného. Jde o docela příjemnou změnu, proti bezduchým a bezmyšlenkovitým teenagerovských vyvražďovačkám. A jako bonus je v hlavní roli Franka Potente, na kterou se minimálně dobře dívá ... ()

Reklama

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný a celkom inteligentný nemecký thriller/horror z prostredia lekárskej fakulty. Trocha mi to pripomenulo film Diplomová práca z roku 1995, kde sa takisto mladá študentka púšťa do odhaľovania desivej pravdy, ktorá je ukrytá v temných zákutiach univerzity. Napriek tomu, že Anatómia nedosahuje kvalít Diplomovej práce (tá je scenáristicky prepracovanejšia ) vnímam tento nemecký počin ako dostatočne vyspelého nasledovníka tajuplných thrillerov, ktoré sa miesto vyšinutých jedincov sústreďujú na celé inštitúcie,ochotné pod istou zámienkou páchať neprístojné zverstvá. V hlavnej úlohe sympatická "lLola" Franka Potente,ktorá je opäť nútená bežať o život. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Pitvání živých lidí, tajná organizace a pěkné ženy, to přesně mělo z Anatomie dělat naprůměrný horor, ale výsledek je nakonec trochu jiný. Jak tomu už u teen filmů bývá dočkáme se směsy současných hudebních hitů, sexu, pubertálních vtípků a samozřejmě děsivých vražd. Jenže záleží na schopnosti tvůrčího týmu jak tahle polívčička nakonec divákovi zachutná... Abych se přiznal, nebyla až tak špatná, mám sice drobné výhrady k nevydařenému navozování atmosféry a hereckému ánsáblu. Cekově se jedná o průměr, příběh sice diváka nemá jak chytit a ani režie neoslní, ale na druhou stranu se zase nejedná o jednu z těch opravdu špatných pokusů o film, které neuvádějí do rozpaků jen tvůrce, ale především diváky... ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Zlatá devadesátá, to na člověka fakt dýchne. Tohle vůbec nemuselo být tak špatný, jako to nakonec bylo - například ta podobnost s Purpurovými řekami. Ale i když Purpurové řeky měly příběh tak zmatený, že i Vincent Cassel přiznal, že vůbec nepochopil, o co tam - ksakru - šlo, měly atmosféru řádně hustou a temnou. A taky Jeana Reno. Anatomie nemá ani jedno. Pochvala patří pouze a jedině France Potente, která je sympatická a přirozená. Scénář ji (i ostatní prkenné neherce, kde vyčnívá jedině docela vtipně psychopatický Benno Fürmann) ale bohužel nutí chovat se naprosto dementně. Nepochopitelných scén se tam odehraje nepočítaně. SPOILER. Například ke konci, když Paulin bój najde Paulu svázanou na pitevním stole, namočený v tom není, ale přesto se tam jakože mezi řečí přiklátí, na pohodu jí zbaví pout a přitom něco vykládá a ani jednou se trochu nepozastaví nad tím, že Paula je paralyzovaná a svázaná na stole, a že na ní zřejmě někdo chtěl spáchat dvojitou apendektomii zaživa. No prostě jako ze života. KONEC SPOILERU. Je to spíš taková retro podívaná, béčko s pár krvavýma scénama, ale jinak celkem dost nuda. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama