foto

Lauren Lee Smith

  • nar. 19.6.1980 (36 let)
    Vancouver, British Columbia, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Lauren Lee Smith se narodila 19. června 1980 ve Vancouveru, v Britské Columbii, v Kanadě. Začínala jako modelka a vzhledem ke své výšce 178 cm a dokonalé postavě, byla úspěšná. Brzy se ale přeorientovala na herectví a jediné, co je známé z jejího soukromí je láska k nejrůznějším sportům (zimním i letním, také jezdí na koni) a to, že její dědeček se věnoval dokumentárnímu filmu. Jako dítě hodně cestovala se svými rodiči po celém světě, žila v Evropě, střední Americe, ve Státech a v Kanadě.

Jejím prvním velkým filmem bylo SEJMĚTE CARTERA se Sylvesterem Stallonem. Po řádce hostování v televizních seriálech získala možnost natočit vlastní sérii romantických filmů, ve kterých vytvořila titulní roli CHRISTY.

Po té se na dva roky vedle Victorie Pratt stala největší hvězdou seriálu MUTANT X. Milovala práci na postavě Emmě deLauro, změnila kvůli ní své přirozeně světlé vlasy, aby tak vytvořila kontrast k plavovlasé Shalimar Fox hrané Victorií Pratt. Za výkon v epizodě, kde hrála dvojroli, získala cenu Gemini. Zajímavé je, že s dalším z hlavních herců seriálu, s Forbesem Marchem, chodila do společné herecké třídy, když jí bylo kolem dvanácti let.

Po neplánovaném předčasném odchodu ze seriálu, kdy byla nahrazena novou postavou Lexou Pierce hranou Karen Cliche, obarvila si vlasy na černo a využila některých televizních seriálů a filmů pro svůj návrat. V KLUBU ZNEUCTĚNÝCH se dotkla ožehavého tématu obětí znásilnění. Aby to ale nebylo málo pestré, svolila také k natočení velmi explicitního erotického filmu LIE WITH ME a získala si tak příznivce z dalšího okruhu diváků.

Pravidelně se objevovala v prvních čtyřech letech výjimečného lesbického seriálu THE L WORD. V prvním roce byla tak úspěšná, že si její návrat diváci doslova vynutili. Poměrně rozsáhlou roli získala v seriálu INTELLIGENCE a v 9. sérii se připojila ke stálému týmu KRIMINÁLKY LAS VEGAS.

Ve filmech jako UMĚNÍ MUSÍ BOLET, ŠPATNÝM SMĚREM, PATOLOGIE nebo HALLOWEENSKÁ NOC se dostala do povědomí diváků na celém světě.

Patří mezi nejzajímavější (také podle magazínu enRoute) mladé kanadské herečky, které si budují kariéru silnými základy v televizi a určitě nás ještě mnohokráte překvapí a dokáže nám, že její občasné výlety do kino filmů nejsou jen náhodou.

Markéta "NinadeL" Nedvědová

Herecká filmografie

Filmy

2017 The Shape of Water
2015 How to Plan an Orgy in a Small Town
2014 Zůstaň se mnou
2013 Cinemanovels
Tajemství rodného domu
Three Days in Havana
2012 Ohnivý armagedon (TV film)
2011 Girl Walks Into a Bar
Hindenburg (TV film)
2010 A Night for Dying Tigers
2009 Anatomy of Hope (TV film)
Can Openers (TV film)
Helen
2008 Bláznivá střela - Amerika v ohrožení
Patologie
2007 Dragon Boys (TV film)
Halloweenská noc
Late Fragment
Normal
2006 Poslední polibek
Špatným směrem
Umění musí bolet
2005 Lie with Me
2004 Klub zneuctěných (TV film)
Láska v přímém přenosu (TV film)
2001 Svatební šaty (TV film)
Volby srdce (TV film)
Volby srdce (TV film)
2000 Dark Angel (TV film)
Christyin návrat (TV film)
Sejměte Cartera
2gether (TV film)

TV seriály

2015 This Life (TV seriál)
2014 Případy detektiva Murdocha (TV seriál)
Cesta do středu Toronta (S07E11)
Vesmírná loď Ascension (TV seriál)
2011 Good Dog (TV seriál)
2009 The Listener (TV seriál)
2006 Agentura Jasno (TV seriál)
Blade (TV seriál)
2005 Tajná služba (TV seriál)
2004 Láska je Láska (TV seriál)
2002 Mrtvá zóna (TV seriál)
Zóna soumraku (TV seriál)
2001 Mutant X (TV seriál)
2000 Černý anděl (TV seriál)
Homewood P.I. (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
2gether: The Series (TV seriál)
1997 Věřte nevěřte (TV seriál)

TV pořady

1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace