Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Max Manus, Nórsky veterán z rusko-fínskej vojny sa vracia do vlasti okupovanej nacistami. Zapája sa do hnutia odboja, no je zatknutý za rozširovanie vlasteneckých plagátov. Podarí sa mu utiecť do Škótska, kde s ďalšími krajanmi obdrží špeciálny vojenský výcvik. Po jeho skončení je celá skupina poslaná späť do Nórska, aby tam pôsobili ako sabotéri. Keď sa im podarí potopiť niekoľko Nemeckých zásobovacích lodí, začne sa o Maxa zaujímať Gestapo... (Theatis)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (108)

Nach 

všechny recenze uživatele

Norská patriotická odpověď na americké válečné filmy. Max Manus přichází se svou severskou tváří války, epickými výjevy a klasickými klišé, které od tohoto filmu očekáváte. Nebudu vám věšet bulíky na nos, je to přesně takový film, který glorifikuje válečné odbojáře. A jedním dechem dodávám, že zde to dělá skutečně kvalitně. S Maxem se sžijete, budete mu fandit i bát se o něj a jeho přátele. Prostě kvalitní počin severského filmu, který potěšil jak srdce, tak oko mé. 75% ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Příběh válečného Norska mi byl dosud poměrně neznámý, jakožto osudy celé Skandinávie za druhé světové války. Jsem rád, že tento film mi dokázal tuto mezeru částečně vyplnit. Tento solidní válečný snímek může směle konkurovat svým ostatním žánrovým kolegům - ať už se jedná o nizozemskou Černou knihu, německý Pád třetí říše, americký Pearl Harbor, polskou Katyň nebo české Lidice. K dokonalosti mi sice něco scházelo, ale to už je můj osobní problém. Po technické i herecké stránce se norští tvůrci rozhodně předvedli, a zaskočili tak zřejmě kinematografie celého světa. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Max Manus, další skládanka do kompletace veškerých životních válečných příběhů. Ještě to štěstí, že to je bezedný zdroj. Tahle válka totiž má, co ukázat. Sever nemohl být v tomhle ohledu atraktivnější. Film je totiž natočen naprosto precizně. Veškeré záběry jsou nádherně svítivé a všecko to má jasnou tvář. Moc pěkně se na to koukalo, jen jsem si občas řikal, proč ten Max Manus nebyl větší magor, pak by to mělo větší šťávu. Nebo on by možná měl, ale tvůrci sami záměrně ty důležité agresivní chvilky radši dali stranou. No jo, národní hrdina. Pff ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V podstate tradičná vojnová dráma z menej tradičného škandinávskeho prostredia. V širokom zábere filmov z druhej svetovej vojny sa ale tak trochu stráca, ničím nevyniká (okrem lokality). Filmu by prospelo viac napínavých scén, sem tam možno i zahranie na divákove city, nech má z toho väčší zážitok a možno by ho to i trochu zasiahlo. Summa summarum priemerný vojnový film. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

"Když Norsko nemá armádu, vybudujeme si svojí...!" pravil Maximo G. Manus a s partou kámošů se vrhnul do odboje, aby se posléze stal norským válečným hrdinou. A o pár let později natočili Norové příběh o hrdinství, přátelství a umírání za 2. sv. války. Film má ve chvílích boje relativně svižné tempo, akčním scénám nelze upřít napínavost, jenže pak je tu taky dost vatoidních řečí a nudnějších pasáží z "obyčejného" života, které srážejí body z celkového hodnocení. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu jsou cílem operace Mardonius tři lodě. Ve skutečnosti bylo cílových lodí celkem 5, na jednu z lodí se však nálože umístit nepodařilo vůbec a nálože na jiné z lodí selhaly a loď potopena nebyla. (Adrai)
  • Scenárista filmu Thomas Nordseth-Tiller hraje jednoho z agentů gestapa během scény v kavárně. (Adrai)
  • Na filmu pracovalo 2 tisíce lidí a 1 800 komparzistů. (morgos)

Reklama

Reklama