foto

Petter Næss

  • nar. 1960
    Oslo, Norsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Původně divadelní režisér, dramatik a herec. Od roku 1997 je ředitelem Nového divadla v Oslu. Zatímco na divadle prosazuje moderní norské hry, ve filmu režíruje víceméně kosmopolitní odlehčená témata. Debutoval komedií Absolutní přežitek (1999), poté podle divadelní hry natočil úsměvné drama Elling (2001) a jeho pokračování Miluj mě zítra (2005). Následovala teenagerská komedie Panenství na obtíž (2003) a komediální romance Zamilovaní blázni (2005). Loni natočil dva filmy - Odváté ženou a Přeskoč.

Zdroj: Febiofest 2008

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

2008 Max Manus
1998 Operasjon popcorn (TV film)
1995 Farlig farvann
1991 RC II
1990 Døden på Oslo S

TV pořady

2001 Pop-komissio (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace