Reklama

Reklama

Kurt Cobain - About a Son

  • USA Kurt Cobain About a Son

Obsahy(1)

Rok před tím, než spáchal sebevraždu, natočil frontman proslulé grungeové skupiny Nirvana rozsáhlou sérii rozhovorů dotýkající se všech stránek jeho života, od odcizeného dětství na ponurém průmyslovém Severozápadě USA až po nenadálý průlom a fenomenální úspěch Nirvany a kontroverzní manželství s Courtney Love. Nesmírně ostýchavý Cobain, neschopný vyrovnat se s tíhou slávy v rozhovorech působí jako osamělý a do sebe stáhnutý člověk hluboce poznamenaný nešťastným dětstvím. Režisér A. J. Schnack se rozhodl nepoužít záběry Kurta Cobaina a namísto toho jej nechat promluvit za sebe; obrazové pozadí této zpovědi tvoří neutěšená dřevařská města a průmyslové krajiny, jež se podílely na formování této výrazné osobnosti. (Siriuss)

(více)

Recenze (57)

Furmi 

všechny recenze uživatele

Celkom znesitelný počin ktorý ma vyviedol z domienky že Kurt Cobain bol hlupák. Nirvanu ešte stále veľmi nemusím ale zmenil som si na nich pohľad. Čo sa týka filmového prevedenia nezrobil by som s toho len trápnu slideshow akou je ale dal by som tam viac obrázkov a scén k téme + nejaké umelecké zábery, takto som sa pri čítaní tých titulkov dosť nudil. Ale inač fajn, odporučujem ľuďom ktorý mali na Nirvanu a K. Cobaina podobný pohľad ako ja, verných fanúšikov to asi veľmi ničím novým nedostane a neobohatí. 74% ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý dokument, ke kterému ale mám spoustu výtek.Režisér zvolil jako podkres ke Kurtovu vyprávění záběry na Aberdeen, Olympii, Seattle - to by ještě šlo. Člověk se aspoň dozvěděl, jak to tam vypadá. Ovšem záběry do tváří naprosto cizích lidí mě také rušily a to velmi. Přiznám se, že jsem si dokument pustila podruhé a jenom poslouchala. Dalším problémem je předloha - Michael Azerrad byl oficiální životopisec Kurta Cobaina, který mu byl "přidělen" jeho nahrávací společností. Kdo jen trochu zná Kurtovu osobnost, musí mu být jasné, jak tehdy bral rozhovory vážně. Azerrad sám řekl, že někdy byl Kurt tak upřímný, až to bolelo, a někdy sám poznal, že lže, nebo přehání. Everett True, který napsal knihu "Nirvana - pravdivý příběh" někdy u těchto rozhovorů byl a párkrát se zmínil, že si Kurt dost vymýšlel (zvlášť, když se hovor konal jen po telefonu). Abych to shrnula - poslouchat Kurtův hlas bylo příjemné, ale jeho výpovědi jsou třeba brát s rezervou. A to dost velkou... ()

Reklama

TwoFace 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, co napsat. Tenhle film je vlastně hodinu a půl dlouhou nahrávkou Kurtovy, jestli to tak mohu říct, zpovědi. Od jeho dětství, přes jeho dospívání až po dospělost. Jeho životní názory, pohled na svět,… Neuvěřitelně silná a autentická zpověď člověka, který viděl svět jinak než lidi kolem něj. I po dvaceti letech Kurtova smrt stále bolí. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

I když bych se ráda dočkala nějakýho "pořádnýho" dokumentu se vším všudy, byla by škoda tyhle rozhovory nevyužít. Knížku Come As You Are od Michaela Azerrada, která z nich vznikla, jsem kdysi četla a musím říct, že je asi dobře, že autoři About a son Kurtovu zpověď ničím nerušili. Takhle mě jeho hlas vcucnul a nic mě od poslouchání jeho myšlenek nerozptylovalo. Pro fanoušky povinnost a já jsem spokojená. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Kurtovo meditování o životě, kde se několikrát zmínil o tom, že měl chuť ustřelit si hlavu. Asi nikoho v té době nenapadlo, že to hned příští rok uskuteční. Bylo zajímavé poslouchat ho, když vyprávěl o svých snech, třeba jak být geekem, o jeho rozhovorech s mimozemšťany, o jeho želvách. O jeho postoji k životu, mediím, drogám a penězům. V neposlední řadě k jeho největší lásce, hudbě. Na kluka, kterému bylo v té době asi 26 let měl na spoustu věcí celkem jasný a realistický pohled, jen uskutečnění některých cílů bylo už nad jeho síly. Droga je svinstvo, ona mu sice ulevila od bolestí žaludku, ale nakonec stejně skončil moc smutně. Kluk s velkým srdcem, ale moc krátkým životem. Jinak to byla moc povedená záležitost AJ Schnacka, který nám zprostředkoval tahle noční setkání s Kurtem, díku mu. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama