Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní Renata točí reportáž o mystice v současné době, navštěvuje rituály satanistů a náhoda ji nakonec zavede k legendě o dávných chodbách v podzemí staré Prahy. V domě, jehož sklepení by mohlo být bránou do tajemného labyrintu, se začnou ztrácet lidé. Jakoby se v podzemí pod domem cosi probudilo k životu. Pověst o středověkých katakombách a další stopy o ní vtáhnou do děje i mladého historika a Renatina bývalého přítele (Jan Zadražil), experta na statiku sklepů (Martin Zbrožek) a Renatinu exotickou spolubydlící Kiaru (Mary Coronado). Pod sklepem domu opravdu objeví další skryté chodby a v honbě za senzačním objevem se je na vlastní pěst rozhodnou prozkoumat. Romantické dobrodružství trvá ale jen chvíli. Nekonečný a nepřehledný Labyrint chodeb bez konce budí hrůzu a skupině brzy nezbývá než zoufale volat o pomoc a začít bojovat o holý život. Teprve v podzemí se navíc ukáže, že každý ze „ztracených“má své důvody, proč se tam vydal. Je nebezpečnější nepřesná mapa nebo jedno dávné tajemství? Co se v Labyrintu skrývá? Je jisté, že odpovědí se nedožijí všichni. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (111)

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Námet to asi zlý nebol, ale utopil sa v zlom scenári, kamere a šialenom strihu. Aj by som Lucke doporučil vyberať si lepšie scenáre, ale hold keď sa v našich ( česko - slovenských) končinách dostane ponuka na hlavnú rolu, asi sa to automaticky berie....príležitosti moc nie je. Toto proste bolo mnohokrát nelogické, blbé a zmetené. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Na český poměry není Labyrint vyloženě ptákovinou. Postavy žijou a jejich některá jednání se dají pochopit. Chyba vězí v tom, že než s hrdiny vlezete do spletitých chodeb podzemního labyrintu, trvá to skoro hodinu. V té se musíte přebrodit přes horu nezáživných dialogů o původu titulního místa, nebo přes kratičké flashforwardy, které naznačují, že v podzemí půjde o kejhák. V téhle závěrečné třetině se konečně objeví náznak atmosféry, za což můžeme poděkovat lehké paranoii a citelné stísněnosti. Pointa je už ale vážně pitomoučká a podtrhává bezradnost scénáře, který v bludišti katakomb sám zabloudil. ()

Reklama

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Těšil sem se až tenhle film uvidím, ale stále sem čekal, že mě zklame. Opak je pravdou. I když se to tu začíná pomalu zvrhávat v odpadové orgie, tak podle mě je tenhle film to lepší, z tohoto žánru, co se u nás v poslední době vyprodukovalo. Minimálně celý ten námět má velký potenciál. Ano...scénář tam trochu ujíždí a někdy ujíždí až moc, ale pořád se to drží atmosfericky na stejné vlně. V druhé polovině filmu, kdy se dostáváme do Pražského podzemí se sem tam i objeví tísnivá atmosféra chodeb.Soundtrack by se mohl vyrovnat leckterému filmu ze zahraničí a ta kamera jak by smet. Roztřesená kamera není v českých vodách moc používaná technika a tady se výborně hodila. Film mě vůbec nezklamal, spíš mě mrzí to hodnocení, které je tady. Myslím, že jakmile je někde párkrát odpad a pár negativních komentářů, film je odkázín k záhubě, zvlášť, když je ještě z České Republiky. No nedá se nic dělat. Pro mě příjemné překvapení s celkem slušným obsazením, sem tam děravým scénářem, ale celkem velkým potenciálem. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem psát, že ČSFD škodí českému filmu, o to víc mě pobavilo, že hned první titulek po skončení filmu vyzývá diváky k hodnocení na ČSFD. Fakt paradox. Ten film je podle mě MOC dobře udělanej, tady ale zatím sbírá jen odpady a má ubohých 33%. Nebýt toho, že mám snahu vidět co nejvíc českých filmů, tak bych si ho nikdy nepustil, protože když vidím na ČSFD 33%, tak automaticky předpokládám, že to musí být totální ztráta času. Tak to ovšem vůbec není. Tohle je megakřivda, založená nejspíš na tom, že si hlavní roli spíchla Lucka Vondráčková. Jinak si to nedovedu vysvětlit. Jenomže i ona tady byla kupodivu snesitelná. A proč? Protože to mělo fakt vynikající, hrozně důslednou režii. Perfektní byl i střih, líbily se mi tady dialogy a poměrně rafinovaná výstavba příběhu...X nezpochybnitelně dobrejch věcí a posbírá to 33%..?! Do prdele s váma, sráči! Pět bych tomu normálně nikdy nedal, ale chci aspoň trochu vybalancovat tu hroznou nespravedlnost. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nie zlé. Scenár síce deravý ale snaha a atmosféra sa filmu jednoducho uprieť nedajú. Náš Attonitas bol trochu viac hororový, ale toto malo aj trochu mystiky. Lucka ukázala zase úplne inú postavu ako napr. v Babovreskách. Obidve jej celkom sedeli. Škoda logických dier a neustálych otravných flashbackov. Ale po dopozeraní som si povedal, že môže byť. Jedna za Lucku, jedna za atmosféru a jedna za snahu+poklad. Kto pozeral, chápe. 3 z 5 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení začalo 11. července 2008 v 6.00 hodin ráno a mělo by trvat do 10. srpna 2008. (Blaster33)
  • Lucie Vondráčková nazpívala pro film stejnojmenou píseň. Ke skladbě byl natočen i videoklip, který měl premiéru 26. srpna 2011. (Patw)
  • Nápisy, které filmaři napsali ve Znojemském podzemí na stěny, byly k vidění na prohlídkové trase "adrenalinová trasa č. 1" i dva roky po uvedení filmu. (wirtr)

Reklama

Reklama