Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní Renata točí reportáž o mystice v současné době, navštěvuje rituály satanistů a náhoda ji nakonec zavede k legendě o dávných chodbách v podzemí staré Prahy. V domě, jehož sklepení by mohlo být bránou do tajemného labyrintu, se začnou ztrácet lidé. Jakoby se v podzemí pod domem cosi probudilo k životu. Pověst o středověkých katakombách a další stopy o ní vtáhnou do děje i mladého historika a Renatina bývalého přítele (Jan Zadražil), experta na statiku sklepů (Martin Zbrožek) a Renatinu exotickou spolubydlící Kiaru (Mary Coronado). Pod sklepem domu opravdu objeví další skryté chodby a v honbě za senzačním objevem se je na vlastní pěst rozhodnou prozkoumat. Romantické dobrodružství trvá ale jen chvíli. Nekonečný a nepřehledný Labyrint chodeb bez konce budí hrůzu a skupině brzy nezbývá než zoufale volat o pomoc a začít bojovat o holý život. Teprve v podzemí se navíc ukáže, že každý ze „ztracených“má své důvody, proč se tam vydal. Je nebezpečnější nepřesná mapa nebo jedno dávné tajemství? Co se v Labyrintu skrývá? Je jisté, že odpovědí se nedožijí všichni. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (113)

Joges 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení u filmu to zas takový průšvih nebyl. Záhady a mystéria doprovazejí diváka po celý film, točilo se velmi často v pražských podzemních chodbách, což bylo alespoň pro mne dost poutavé a zajímavé, Lucie Vondráčková hraje o stošest, první polovina filmu a výstavba děje je zajímavá, jen konec pokulhává. Labyrint se mi líbil, vůbec jsem se v něm neztratil, nemám tedy nejmenší důvod udílet filmu odpad. Rád se nechávám unášet záhadami. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem čekal opravdu mizerný film. Nakonec to ale nedopadlo zase tak zle, byť jednu hvězdičku přidávám čistě jen za snahu. Námět není špatný, bohužel jeho provedení pokulhává. Největším neduhem filmu je prazvláštní způsob vyprávění, kdy se plete páté přes deváté a v chaosu takto vzniklém se divák orientuje jen stěží. Taky herci mají tendenci přehrávat, což je nejmarkantnější v závěrečné části v podzemí. Nicméně na tuzemské poměry je Labyrint docela solidní thriller, který za JEDNO podívání asi stojí, i kdyby jen ze zvědavosti. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

České filmy, na které se těším, bych mohl spočítat na prstech jedné ruky. Labyrint měl sakra problém se dostat do kin a ještě větší cesta ho čekala na dvd. Ano z dobrých osmdesáti procent jsem to chtěl vidět kvůli Lucce v hlavní roli. Přičemž mě dost zajímalo jak se češi vypořádají s nálepkou "horor". No výsledek je doslova půl na půl. Střih kazí celou první půlku filmu. Prostřihy na "podzemní" scény jsou myšleny dobře, ale spolu s nepřehledným dějem a rychlých střihem výjde tento nápad vniveč. Další je na vině scénář, který vede odnikud nikam a zápletka tak ve výsledku ztrácí smysl. Bratrstvo, náhrobek, Viktor - to jsou všechno zápletky, který ve filmu absolutně ztrácí smysl. Na druhou stranu se musí pochválit dusivá atmosféra poslední půl hodiny filmu. Parádní hudba, která atmosféru jen dotváří. Takže když to shrnu, tak to ve výsledku není vůbec zlý, protože poslední půl hodina v podzemí je opravdu parádně natočena. Kdyby nebylo tolik hloupý omáčky a nesmyslného střihu okolo, mohl to být super zážitek, takhle jen podprůměrný. (48 %) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Videoklipová či MTV kamera a střihy, mladí herci a vedení příběhu, až by jeden zaplakal. Neustálá wtf a otázky - BACHA, SPOILERY - proč ti podzemní satanisti (soudě podle obráceného kříže) ji najednou nechali točit své sedánky? Co byl tedy zač ten židovský náhrobní kámen? Kde je kurnik ten průchod do jiné dimenze, když podle mapy je ten její barák tak důležitý? Jak nakonec tedy skončila stará paní? Proč se chodby labyrintu stále měnily? Jak mohli slyšet další zvuky, když za vším stála Brazilka? A to jí fakt šlo o nějakou podělanou nacistickou truhličku a pár šutráčků? Kvůli tomu důmyslně vraždila jako Freddie Krueger? A to neměla žádný plán, když to všechno měla tak důmyslně promyšleno? A jak tahala mrtvoly přes celý barák dolů do sklepů a ještě stihla uklidit v bytě krev? Jak by mohli zabetonovat otvor, když by jim ten beton neměl kde držet a v podzemí se roztékal chodbami? A kdo je ten pán v bance či spořitelně na konci? --- Celé to působí jako laciná vykrádačka pár chvilek z Maharalu, ze Strážce duší nebo Ztracené brány (dokonce vykrádá i lokace). Jenže ty vykradené kousky nedávají smysl. Spousta scén je zbytečných, jen do počtu, plus mají roli jen reklamy (celá podělaná Alza, částečně Profi taxi - což je taky dobrá scéna: holky najdou doma cizí kudlu, zpanikaří a vlezou do taxíku. Člověk čeká, že jedou na policii, ale ne, ony hned sedí v klídku s kamoši v hospůdce a popíjejí vínko, jako by se nechumelilo.). A na závěr nezbytná Lucčina pěseňka, stejně jako v Babovřeskách - ta holka snad musí mít písničku všude. Celé je to rádoby tajuplné, ale blbé, nedomyšlené a rozhodně hodně nedotažené. Btw, asi je něco špatně, když má člověk delší dobu pocit, že ty dvě holky v jednom bytě jsou spíš lesby než spolubydlící, aspoň jak tam kolem sebe běhají v kalhotkách a dojemně si vaří kafe. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Labyrint“ je hezký pokus, ale prostě u toho pokusu zůstává. Nemám pocit, že by tenhle film dělal člověk, který má ponětí o tom, jak natočit horor. Prostě měl nápad, který se mu líbil, možnost dostat se do zajímavých lokalit, kde by mohl natáčet, a tak se do toho pustil. Proč ne. Český hororový trh je malý, mohlo by zaujmout v podstatě cokoli. Jenže lidé mají povědomí o tom, jak by měl vypadat kvalitní hororový film. Tohle není ten případ. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy. (dyfur)
  • Lucie Vondráčková potvrdila účast ihned po přečtení scénáře. (Bauer)
  • Nápisy, které filmaři napsali ve Znojemském podzemí na stěny, byly k vidění na prohlídkové trase "adrenalinová trasa č. 1" i dva roky po uvedení filmu. (wirtr)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno