Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní Renata točí reportáž o mystice v současné době, navštěvuje rituály satanistů a náhoda ji nakonec zavede k legendě o dávných chodbách v podzemí staré Prahy. V domě, jehož sklepení by mohlo být bránou do tajemného labyrintu, se začnou ztrácet lidé. Jakoby se v podzemí pod domem cosi probudilo k životu. Pověst o středověkých katakombách a další stopy o ní vtáhnou do děje i mladého historika a Renatina bývalého přítele (Jan Zadražil), experta na statiku sklepů (Martin Zbrožek) a Renatinu exotickou spolubydlící Kiaru (Mary Coronado). Pod sklepem domu opravdu objeví další skryté chodby a v honbě za senzačním objevem se je na vlastní pěst rozhodnou prozkoumat. Romantické dobrodružství trvá ale jen chvíli. Nekonečný a nepřehledný Labyrint chodeb bez konce budí hrůzu a skupině brzy nezbývá než zoufale volat o pomoc a začít bojovat o holý život. Teprve v podzemí se navíc ukáže, že každý ze „ztracených“má své důvody, proč se tam vydal. Je nebezpečnější nepřesná mapa nebo jedno dávné tajemství? Co se v Labyrintu skrývá? Je jisté, že odpovědí se nedožijí všichni. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (111)

kingik 

všechny recenze uživatele

Lucko, zaskóruj za svého Plekance, když se poslední dobou se svými výkon tak nějak ztratil v labyrintu (produktivity). A Lucka bez hokejky, ale vybavená kamerou a znalostmi podzemních chodeb staré Prahy, zabodovala jako obrýlená reportérka Renata. V téhle manželské powerplay Lucka snaživě obstřelovala branku a nějaký ten puk zapadl do hororové branky. Přehrát hororového diváka, anebo dokonce ho snad porazit, se však hrstce českých hororů dlouhodobě nedaří. Nepodařilo se to "Poslednímu výkřiku" a výrazného úspěchu se nedočkal ani tenhle kousek, ale přesto jde o to lepší z hororového ranku. Nejdříve se objeví velký kámen vytažený ze sklepa, poté začnou tajemně mizet osoby a něco málo se dozvídáme o minulosti podzemních prostor. S přenesením do působivé spleti podzemních chodeb si film dává na čas. Pak se však film zlomí do působivého psycho-horůrku, ve kterém dojde na nějaké to překvapení s poněkud zvláštní pointou. A já to beru. Snaživost vítězí nad efektností. Působivost především druhé poloviny snímku nad zručnou řemeslností, které Tomáš Houška nedosáhl, ale já to čekal prostě mnohem horší, téměř nedívatelné. To se nestalo. Lucka a spol. hráli sympaticky. Product placement nerušil. Labyrint mě nečekaně pohltil svojí nekompromisní razancí. Není důvod film strhat namyšleností a předsudky zdejších uživatelů, kteří nedají sebemenší šanci ani prostor. 60% ()

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Prostě u nás se neumí točit filmy. Ti dobří režiséři a herci už mají své životy za sebou. Bohužel nepředali nikomu z nastupujících žádný odkaz. Žádné herecké umění, nic co by nadchlo, nebo stálo za pozornost. Kamera hrozná, neustále se třesoucí. Kdyby bylo napsáno, že je to amatérské, tak bych to pochopil. Exotická spolubydlící, vůbec nechápu, proč tam musela být, a satanisté tomu nasadili korunu. No neskutečná píčovina gigantického kalibru. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Labyrint“ je hezký pokus, ale prostě u toho pokusu zůstává. Nemám pocit, že by tenhle film dělal člověk, který má ponětí o tom, jak natočit horor. Prostě měl nápad, který se mu líbil, možnost dostat se do zajímavých lokalit, kde by mohl natáčet, a tak se do toho pustil. Proč ne. Český hororový trh je malý, mohlo by zaujmout v podstatě cokoli. Jenže lidé mají povědomí o tom, jak by měl vypadat kvalitní hororový film. Tohle není ten případ. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na české poměry a navzdory zdejšímu hodnocení mnohem méně blbé než sem čekal.Co víc v určitých momentech ve druhé půlce se tvůrcum celkem daří pracovat s atmosférou a po laxní první polovině se dá labyrint bez problémů odkoukat.V jednu chvíli bych snad dal i čtyři hvězdy,ale vzhledem k tomu,že první půlka připomíná kriminálku Anděl a celem trvá,než se vše správně rozjede,zůstanu u tři.navíc i ten konec je takový hodně uvařený z vody.Každopádn snaha se cení a klidně víc podobných filmů...60% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nie zlé. Scenár síce deravý ale snaha a atmosféra sa filmu jednoducho uprieť nedajú. Náš Attonitas bol trochu viac hororový, ale toto malo aj trochu mystiky. Lucka ukázala zase úplne inú postavu ako napr. v Babovreskách. Obidve jej celkom sedeli. Škoda logických dier a neustálych otravných flashbackov. Ale po dopozeraní som si povedal, že môže byť. Jedna za Lucku, jedna za atmosféru a jedna za snahu+poklad. Kto pozeral, chápe. 3 z 5 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Nápisy, které filmaři napsali ve Znojemském podzemí na stěny, byly k vidění na prohlídkové trase "adrenalinová trasa č. 1" i dva roky po uvedení filmu. (wirtr)
  • Při natáčení ve Znojemském podzemí se zranil kameraman Martin Matiášek a musel být operován. (Blaster33)
  • Během produkce filmu se objevil problém s návrhem plakátů. Původně přišel producent filmu s plakátem, se kterým nesouhlasil distributor, a to kvůli krvi, kterou měla Lucie Vondráčková rozmazanou na tváři. Výsledný plakát tak byl kompromisem. (Wade)

Reklama

Reklama