Reklama

Reklama

Lee Adama sa vydáva na svoju prvú misiu ako veliteľ hviezdnej lode Pegasus. (SkyShowtime)

Recenze (106)

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Vynikající příspěvek do BSG univerza. V podstatě se jedná o další, drobet delší díl, který nám poví něco o Pegasu. Shaw, jakožto hlavní postava je sympaťačka a její představitelka to zahrála velice dobře. Stejně tak ostatní odehrály to, na co jsme u nich zvyklý ze seroše. Jsem rád že jsem se po dlouhá době rozhoupal a konečně se na tohle podíval. Moc rád jsem se zase vrátil do mého oblíbeného vesmíru. Pro fandy seroše je tento film povinností. Ostatní by se na to taky měli podívat. Jedná se o velice kvalitní sci-fi, která se neztratí ani vedle řekněme Prométhea nebo i StarWars. Ostatně pro mě je BSG nejlepší vesmírnou sci-finou jakou jsem kdy viděl, proto si dovoluju srovnávat s takovými velkými jmény. ()

verbst 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá výplň mezi třetí a čtvrtou řadou. Zjistit, že admirál Cainová byla ještě větší pizda než se zdálo, a vůbec jak to všechno fungovalo na Pegasu, za to stálo. Možná ještě trošku lepší než pilot. Tam to ze začátku skřípalo. Tady to jelo celou dobu... P.S.: Pořiďte si Extended&Unrated verzi. Ještě lepší! ()

Reklama

char_t 

všechny recenze uživatele

Zaprvé, tohle není samostatný film, tohle je součást seriálu, pro seriálu neznalé nemá vůbec smysl. Zadruhé, pro fandy to není o moc lepší, přijde mi, že už tvůrcům přišlo blbé vyplňovat čas web-sériemi, tak udělali film. Film, který vyplňuje různé mezery v dokončených sériích, ukazuje události, o kterých v seriálu padly zmínky (a mělo u toho zůstat!). Navíc skáče mezi obdobími tak chaoticky, že divák nestíhá sledovat. Palec nahoru snad jen za drsnou Stephanii Jacobsen. ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Jako další boční dovysvětlení k seriálu to posloužilo dobře, o tom žádná. Na druhou stranu mi to ale přijde dost patetický. Bacha SPOILER! Navíc - skrze série BSG Adamovci nedaj na flotilu dopustit, život civilisty nade vše. A teďkon by Lee - zrovna on - poručil své milé Starbuck spáchat sebevraždu? Ale no tak...75% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

On film je něco úplně jiného než seriál, i když se jedná o film s tím seriálem propojený, tak jsem se krapet obával, aby z toho nevypadl jen nějaký zbytečný dodatek. Naštěstí se tak nestalo a Břitva pro mě perfektně obstála. Už jenom kvůli tomu, že se věnuje hlavně událostem na Pegasu a to jak současných (v tu chvíli), tak i těch z minulosti, takže zde vidíme drsná rozhodnutí Cainové, o kterých jsme v seriálu převážně jen slyšeli a samozřejmě i to, jak Pegasus zajal svého jediného cylona. A děje se toho tady mnohem víc a ve finále jsem měl pocit, že to po celou stopáž bylo dostatečně naplněné. Navíc tady bych výjimečně snad ani neměl problém, kdyby to trvalo o něco déle. Bez znalostí aspoň prvních tří sérií samozřejmě nemá smysl se na to vůbec dívat a o to víc mě překvapuje, že se našli tací, kteří se na to podívali úplně bez znalosti seriálu... To ale ponechám stranou. Já mám seriál už nějaký ten pátek za sebou a tenhle návrat k němu jsem si patřičně užil. A jsem rád i za to, že se tu aspoň v drobných rolích objevily některé z nejvýznamnějších postav celého seriálu. Ty sekvence s nimi jsou sice více čí méně zbytečně, ale nebylo by to bez nich ono. Silné 4* ()

Galerie (187)

Zajímavosti (1)

  • Mary McDonnell (Laura Roslin) obsadila roku 2012 poslední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama