Reklama

Reklama

Lee Adama sa vydáva na svoju prvú misiu ako veliteľ hviezdnej lode Pegasus. (SkyShowtime)

Recenze (106)

k212 

všechny recenze uživatele

Opět další zničující pecka z rodiny BSG, tentokrát v podobě dvou navýsost nesympatických hrdinek. Divák by totiž čekal, že když se podívá na zoubek Battlestar Pegasusu, objeví se nějaké vysvětlování či osvětlovaní, nikoliv ... vidíme činy tak, jak se staly a je to jen a jen o rozhodnutí lidí, jejich loajalitě a okolnostech, ale rozhodně ne o humanitě či emocích. Razor ani omylem nezměnil můj prvotní názor na zeleně postiženou (hm tedy modrou) mozkovnu adm. Cainové a už vůbec nepokoušel mé sympatie nad poskokem zvaným Kendra Shaw, jenž se shodou okolností stala prvním člověkem, který vyslechl proroctví o tom, že Kara Trace dovede lidstvo do záhuby. Razor není zbytečným počinem, ukazuje, co bylo v seriálu skryto za slovy a přináší nový -i když slepý- článek do mytologie cylonů. To všechno na ploše jednoho delšího dvoudílu, který však ani minutu nenudí, neboť je tu díky četným flashbackům kupa vyhrocených okamžiků, mnoho akce a hlavně leteckých soubojů. 80%. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Rozhodl jsem se, že si tenhle film nechám až na konec, po skončení seriálu, možná to byla chyba, každopádně mé hodnocení by to asi nijak nezměnilo, jelikož je to na stejné úrovni jako seriál (tedy 4 hvězdy) a navíc mi to jako rozloučení se seriálem přišlo lepší, než konec čtvrté série (jenom škoda toho cylonského "Plánu"...) Celkem příjemné osvěžení je, že se to neodehrává na Galactice, ale na Pegasu (skvělá to loď), je to parádně hrozně moc akční a je tam hodně Cylonů, Olmos, Starbuck, prostě většina postav známých i ze seriálu, Baltara vidím vždycky rád. Vím, že to patří zhruba do poloviny druhé série, ale nemám nervy na to, zkoumat kam a mezi co, prostě jsem to bral jako jeden z rozlučkových filmů s BSG, který jsem nakonec vydržel až do konce, i když mě to nikdy pořádně nechytlo (jedinou výjimkou je hudba, která je vynikající). Ale to už odbočuju, Břitva je skvělý film, dějové bohatý, výborná dvojepizoda a jeden z nejlepších dílů BSG (tu starou jsem samozřejmě neviděl). Dám tomu stejné hodnocení, jako celému seriálu, tedy asi 85%, což má k plnému počtu blízko, ale vlastně hrozně daleko. Mlaťte mě, kamenujte mě, bičujte mě, ale tomuhle fenoménu jsem nikdy nepropadl, i když jsem hrdý na to, že jsem se k němu konečně dopracoval a seznámil se s ním, něčeho tak skvělého je opravdu málo... ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 10/10 Efekty 10/10/// +excelentní vesmírné bitvy, hudba, atmosféra, efekty, děj hodně prozradí o motivaci postav, scénáristům se to podařilo do děje seriálu napsat bez chybyčky -dějově se vracíme o řadu a půl nazpět a dozvídáme se informace, které by byly užitečnější už dříve/// Zajímavé zpestření před začátkem čtvrté řady. Sledujeme tu regulerní válku, které snad ani Epizoda II Star Wars nesahá po knypl. Pro fanouška seriálu je to naprostá povinnost. Pro nezasvědceného hodně zajímavá podívaná. BSG si žije svím vlastním světem a já jsem rád, že do něho mohu patřit a že mu rozumím./// Celkem 87%/// ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vynikající snímek doplňující mezery ohledně minulosti lodi Pegasus. Současnost střídají flashbacky a my se kromě aktuální mise dozvíme střípky s původní války se Cylony a jak se Pegasus protloukal válkou. Uvidíme všechny zásadní momenty, o kterých se mluvilo. Admirál Cainová se s tím skutečně nemazala a šla přes mrtvoly. Setkáváme se tu i s kapitánem Kendrou, kterou jinak v seriálu neuvidíme. Určitě stojí si film doplnit v rámci souvislostí v celém seriálu. "Jaderné zbraně jsou odjištěny." ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnešná premiéra. Pred filmom som dopozeral 17. časť druhej série a tento film na to skvelo nadväzuje. Pri dĺžke 100 min. film skvelé pokračuje v príbehu. Vysvetli pár veci ale hlavne otvorí ďalšie otázky do pokračovania ďalších častí a sérii. Postupne sa tu dozvedáme príbeh lode Pegasus ale hlavne začiatky a podstatné veci čo sa stalo pred stretom Pegasusa a Galactica. Dej sa prelína s prítomnosťou a ešte aj so staršou minulosťou a uvidíme aj kúsok príbehu z prvej vojny proti Cylonom. Každopádne film má skvelo navodili na pokračovanie v seriáli. Upozornenie film nepozerajte skôr ako skončíte v druhej sérii 17. časťou, pretože ako samostatný film to bez seriálu nedáva zmysel aj, keď je súhrn na začiatku filmu a celé do pôsobí ako klasický dvoj diel na pokračovanie lenže v jednom filme a príbeh je zaujímavý, tak si myslím, že človek ktorý nepozná vôbec seriál, tak nepochopí o čo vlastne vo filme ide a čo je najdôležitejšie nepochopí chémiu medzi postavami, keďže film už tak nejako počíta s tým, že každý kto si ho pozrieť už videl aspoň prvú sériu a veľkú časť druhej série. Samozrejme charaktery postáv vo filme nie sú zanedbané a pekne pokračujú vo vývine každej z postáv. Viac nemám čo dodať. Celkové hodnotenie za mňa je 90%. 10% dole za to, že samostatne by film moc nefungoval. Inak môžem len odporučiť. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (1)

  • Mary McDonnell (Laura Roslin) obsadila roku 2012 poslední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama