Reklama

Reklama

Lee Adama sa vydáva na svoju prvú misiu ako veliteľ hviezdnej lode Pegasus. (SkyShowtime)

Recenze (106)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Snímek samotný v podstatě nijak nevybočuje ze "systematiky" seriálu, dal by se spíše označit za dvě epizody spojené dohromady. V seriálu jsme se sice dozvěděli plno věcí, ale zde máme konečně možnost spatřit, jak se staly. Ve flashbacích dominuje fanatická a bezcitná mrcha admirál Cainová a v hlavní ose příběhu její "následnice" major Kendra Shaw. Obě postavy jsou dostatečně silné na to, aby utáhly a ozvláštnily tenhle retrospektivní bonus. Konečně se také dozvíme několik střípků z tolik chybějících informací o vývoji Cylonů. Velmi pak potěší scény ze cylonského útoku na koloniální flotilu. Tím by se dalo říci, je výčet zajímavostí uzavřen. Není jich tedy zdaleka málo a tak by pro fanoušky seriálu měla být Břitva povinností. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery... Parádní film ze světa Battlestar Galactiky, který ale nepěkně dojíždí na pár vyložených hloupostí. Svět BSG je komplexní, je tvrdý a pěkně depresivní. Sází na "uvěřitelnost", na téměř až dokumentární a syrové ladění celého seriálu. Ve filmu ale tvůrci občas (dle mého názoru) docela ujeli, myslím teď flashback scénu s Adamou, jak padá se Cylonem a pere se s ním ve vzduchu. To bylo přehnaný. Plus vtipný robohlasy starých Cylonů a dost nepovedená akce ke konci. Není to mnoho chyb, o to více mě ale zamrzely... ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ostatní to už řekli, ale proč to nezopakovat - BSG Razor je jen zbytečně matoucí ztrátou času, pokud nemáte za sebou minimálně dvě série nejbáječnější sci-fi akční jízdy v této i jakékoliv jiné galaxii. Jste-li jedním z těch šťastnějších (tedy divákem/fanouškem BSG), přivítáte Razor jako velmi trefné doplnění již viděného a utvrdíte se v názoru, že sex není žádná od citů izolovaná zábava, kterou lze provozovat bez rozmyslu:) Kvalitní audiovizuální forma je přítomna i zde, ale po stránce příběhové už tahle břitva svému jménu čest moc nedělá - i když ještě nejde říct, že by to bylo tupé, osud hlavní hrdinky a její "interakce" s ostatními postavami jsou až příliš předvídatelné, a vzhledem ke standardům seriálu špetičku laciné. Takže co s tím? I když budu tento film hodnotit jako součást "fenoménu", se kterým jsem jakžtakž obeznámen, a leccos mě tu opravdu potěšilo, nemůžu si nepřipadat jako čtenář nejmenovaného Dickensova kusu, který onen román zhodnotil slovy: "Ne tak dobré, jako jsem čekal." Ono je tu totiž ještě tu druhé leccos - leccos, které mi naopak opravdu chybělo. Byla tu jedinečná možnost rozebrat admirála Cainovou až na kost, a bohužel jsme uvízli někde v půli cesty. A ještě hůř je na tom chuděra Kendra - u té by mě vážně zajímalo PROČ se rozhodla tak jak se rozhodla, a přitom nejsme při závěrečných titulcích odpovědím o nic blíže než při tom moooc pěkném úvodním monologu. Já vím, že celý Razor je o rozcestích a rozhodnutích, ale to nemůže být omluva pro takovou lajdáckou práci s takto "kontroverzními" hrdinkami. Je to škoda, Razor mohl být něčím víc než jen výplní lačných chřtánů BSG fans - ale i tak není proč litovat doby strávené pro změnu na palubě Pegasu. Dávám 70% A OPAKUJU PŘÁTELSKOU RADU - KDO NESLEDUJE BSG, AŤ SE PROBOHY NEDÍVÁ ANI NA RAZOR. Díky;) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vynikající snímek doplňující mezery ohledně minulosti lodi Pegasus. Současnost střídají flashbacky a my se kromě aktuální mise dozvíme střípky s původní války se Cylony a jak se Pegasus protloukal válkou. Uvidíme všechny zásadní momenty, o kterých se mluvilo. Admirál Cainová se s tím skutečně nemazala a šla přes mrtvoly. Setkáváme se tu i s kapitánem Kendrou, kterou jinak v seriálu neuvidíme. Určitě stojí si film doplnit v rámci souvislostí v celém seriálu. "Jaderné zbraně jsou odjištěny." ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnešná premiéra. Pred filmom som dopozeral 17. časť druhej série a tento film na to skvelo nadväzuje. Pri dĺžke 100 min. film skvelé pokračuje v príbehu. Vysvetli pár veci ale hlavne otvorí ďalšie otázky do pokračovania ďalších častí a sérii. Postupne sa tu dozvedáme príbeh lode Pegasus ale hlavne začiatky a podstatné veci čo sa stalo pred stretom Pegasusa a Galactica. Dej sa prelína s prítomnosťou a ešte aj so staršou minulosťou a uvidíme aj kúsok príbehu z prvej vojny proti Cylonom. Každopádne film má skvelo navodili na pokračovanie v seriáli. Upozornenie film nepozerajte skôr ako skončíte v druhej sérii 17. časťou, pretože ako samostatný film to bez seriálu nedáva zmysel aj, keď je súhrn na začiatku filmu a celé do pôsobí ako klasický dvoj diel na pokračovanie lenže v jednom filme a príbeh je zaujímavý, tak si myslím, že človek ktorý nepozná vôbec seriál, tak nepochopí o čo vlastne vo filme ide a čo je najdôležitejšie nepochopí chémiu medzi postavami, keďže film už tak nejako počíta s tým, že každý kto si ho pozrieť už videl aspoň prvú sériu a veľkú časť druhej série. Samozrejme charaktery postáv vo filme nie sú zanedbané a pekne pokračujú vo vývine každej z postáv. Viac nemám čo dodať. Celkové hodnotenie za mňa je 90%. 10% dole za to, že samostatne by film moc nefungoval. Inak môžem len odporučiť. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (1)

  • Mary McDonnell (Laura Roslin) obsadila roku 2012 poslední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama