Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na katolické střední škole se populární a velmi krásná dívka (Mischa Burton) spojí se školním reportérem, aby vyšetřili případ ukradených závěrečných testů. Ale když už mají své podezřelé, na povrch vyjde obrovké spiknutí. (Sydonai)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

Bukk

všechny recenze uživatele

Musím říct, že na film, který jsem viděla v českém znění (ano, vážně - nebyla jsem mimo mísu v danou chvíli), tak se přiznám, že se mi na to dobře dívalo. Přepnula jsem na kanál čistě náhodou a když se po té hodině a půl (+ milión reklam samozřejmě) z toho vyklubalo milé něco jako drámo s prvky slaďárny a kriminálky, tak jsem mohla usínat s dobrým pocitem. Příběh se snaží být sice rádoby "jako z pera génia", takže nechybí (ne)čekané zápletky uvnitř zápletek a láska. Plus body má film za mou slabost k Reece Thompsonovi. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za Bruce, jinak je to paskvil. Na Brick to nemá ani náhodou. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/atentat-na-stredni.html --- Školní detektivku můžete natočit rozverně jako Troška s Botou jménem Melichar, nebo noirově jako Rian Johnson udělal Brick (Zmizení). Nebo blbě. Už od začátku je nám jasné, že tady půjde o ha ha parodii na chandlerovky v teen podání. Na rozdíl od sofistikovaného Chandlera však tvůrci vsadili na jinou stranu. Během prvních dvou minut zazní slova jako sperma, penis a "ochutnat roštěnku", myšleno holku, takže onen směr je asi každému jasný. A to jsme ještě nebyli v chlapeckých sprchách. Aby to ale vypadalo sofistikovaně aspoň na povrch, přihodíme pár jmen jako Menděljev nebo Nietzsche, která už někdo někdy někde slyšel, jako že šlo o cool chytré borce, ale přesně zařadit je nedokáže. Příběh je o druhákovi na střední, který by rád psal pro školní noviny, ale má hendikep - moc to neumí a navíc si ho všichni pamatují, jak byl vloni přivázán ke sněhulákově penisu. Pak se ztratí závěrečné testy a kluk se rozhodne vypátrat, kdo to udělal. Jeho kreace asi mají být zábavné, minimálně jako Sellersovy v Růžovém panterovi. Aby byl flm větší hlína, hraje drsňáckého ředitele školy Bruce Willis, chudák malá. Disk načíná protipirát, reklama, tři plus jedna upoutávka, tři další se nacházejí v hlavním menu (plus dvě, co už jsme viděli), jinak nic navíc disk nenabízí. Tvůrci titulků bych chtěl vzkázat, že slovo "španělština" se nepíše s velkým písmenem na začátku (viz druhý obrázek níže). ()

Reklama

Firebug 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné překvapení, aneb velmi zdařilý pokus o naroubování surové kriminálky a filmu noir do studenského prostředí, kde všechno do sebe krásně zapadá. Zároveň také další z těch podhodnocených snímků na CSFD. Aktuálně má film na IMDB hodnocení 6.6, které by mu slušelo a moc víc. Zajímavé komentáře: Renton, Hellboy ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Do poloviny jde spíš o nezáživnou podívanou na děcka v oblecích, snažící se vypadat, chovat jak styloví mafiáni. Mě to připadalo dost odpudivé. Pak se tam, začnou dít zajímavé věci, jako střelba paintballkou do lidí (přez zavřená okna), rozjede se rozplétání a hlavně večírek s nejhezčí holkou filmu :-). V té líbací scéně má úžasně se lesknoucí oči teal barvy. Její panenka je značně smrštěná o proti tomu klukoj, čím to asi bude. Každopádně se to za poslední polovinu vyšplhalo z * na 3*. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Problematika amerických středních škol je pro našince přece jen poměrně vzdálená, a od toho se odvíjí i moje hodnocení. Vše se točí kolem spiknutí proti školnímu prezidentovi, jež je falešně obviněn z krádeže testů pro závěrečné zkoušky. Celé věci se snaží přijít na kloub snaživý pisálek do školních novin v podání Reece Thompsona. Vše mu ale komplikuje počínající vztah s proradnou školní krasavicí Mischou Barton, v zádech má přísného ředitele Bruce Willise, co tolik nesnáší žvýkání, musí co nejdříve vypátrat osobu, která stojí v pozadí spiknutí, a nový školní prezident (spolu se svými kumpány) už rozjíždí výnosný kšeft, spočívající v prodeji drog studentům. A navíc zosnoval plán, jak se nepohodlného otravy, lačnícího po senzaci, zbavit. Děj je dost řídký a roztahaný, v podstatě o ničem, rozhodně nečekejte nic v "prcičkovském" stylu. Tohle je totiž jeho naprostý protipól. Důraz je kladen zejména na zachycení autenticity poměrů na tamní střední, v tomhle ohledu není co vytknout. Nuda by to určitě pro českého diváka byla, ale tu spolehlivě zahánějí všichni herci v čele s Brucem Willisem, kteří se svých partů zhostili na jedničku. Jinak nic extra zajímavého tenhle film ze života studentů jedné střední nepřináší a závěrečné rozuzlení taky žádná sláva Z tohoto kousku může být plně nadšen pouze studentík americké střední. Pro mě je to tak nějak nezajímavé. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Ačkoliv lokace filmu není nikdy přesně uvedena, je možné všimnout si vlajky New Jersey v kanceláři Kirkpatricka (Bruce Willis). Willis dokonce vyrost v Jersey, konkrétně v Penns Grove. (KucC)
  • Zhruba v čase 01:04:00 vidíme ve filmu záběr na ulici Kennedy Boulevard v Bayonne v New Jersey. Záběr na stejnou ulici můžeme vidět ve filmu Válka světů (2005), kdy v jednom z domů bydlel Ray Ferrier (Tom Cruise). (joecole20)

Reklama

Reklama