Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na katolické střední škole se populární a velmi krásná dívka (Mischa Burton) spojí se školním reportérem, aby vyšetřili případ ukradených závěrečných testů. Ale když už mají své podezřelé, na povrch vyjde obrovké spiknutí. (Sydonai)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Euchrid 

všechny recenze uživatele

Z tohohle prostě asi nikdo nebude úplně nadšený, ale každý kdo už si to ze zájmu pustí, podle mě zklamaný nebude. Komediální i kriminálková složka mají v sobě takový příjemný a nepřehnaný nadhled a podle toho která z nich má v jednotlivých momentech prim, je taky daný úsek zábavný. Tím chci říct, že je to lepší jako noirová komedie než jako středoškolská detektivka. Zakomponování noirového vypravěče do takového charakteru mě baví ještě u psaní komentáře. Heh. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet, skvelý casting a atmosféra elitnej strednej školy. Nehovoriac o masakrálnom (a nevyužitom) Bruceovi "Zabijem ťa!" Willisovi. Problémom je deravý scenár a neschopnosť scenáristu vybudovať ucelený príbeh a vyhnúť sa rutinným klišé. Vyvrcholenie bolo zaujímavé, i keď trochu mdlo nakrútené. Charlie Bartlett je oveľa lepší. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za Bruce, jinak je to paskvil. Na Brick to nemá ani náhodou. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/atentat-na-stredni.html --- Školní detektivku můžete natočit rozverně jako Troška s Botou jménem Melichar, nebo noirově jako Rian Johnson udělal Brick (Zmizení). Nebo blbě. Už od začátku je nám jasné, že tady půjde o ha ha parodii na chandlerovky v teen podání. Na rozdíl od sofistikovaného Chandlera však tvůrci vsadili na jinou stranu. Během prvních dvou minut zazní slova jako sperma, penis a "ochutnat roštěnku", myšleno holku, takže onen směr je asi každému jasný. A to jsme ještě nebyli v chlapeckých sprchách. Aby to ale vypadalo sofistikovaně aspoň na povrch, přihodíme pár jmen jako Menděljev nebo Nietzsche, která už někdo někdy někde slyšel, jako že šlo o cool chytré borce, ale přesně zařadit je nedokáže. Příběh je o druhákovi na střední, který by rád psal pro školní noviny, ale má hendikep - moc to neumí a navíc si ho všichni pamatují, jak byl vloni přivázán ke sněhulákově penisu. Pak se ztratí závěrečné testy a kluk se rozhodne vypátrat, kdo to udělal. Jeho kreace asi mají být zábavné, minimálně jako Sellersovy v Růžovém panterovi. Aby byl flm větší hlína, hraje drsňáckého ředitele školy Bruce Willis, chudák malá. Disk načíná protipirát, reklama, tři plus jedna upoutávka, tři další se nacházejí v hlavním menu (plus dvě, co už jsme viděli), jinak nic navíc disk nenabízí. Tvůrci titulků bych chtěl vzkázat, že slovo "španělština" se nepíše s velkým písmenem na začátku (viz druhý obrázek níže). ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film ze školního prostředí trošičku mi připomínající "Nebezpečné hry" (1998). Kterak školní outsider odhalil v rámci svého novinářského koníčku kriminální činnost na půdě střední školy. Film se mi líbil i díky svéráznému B. Willisovi. Každopádně školní filmy mám rád. Možná i proto, že se v nich stále vracím do mladých let. Podle hodnocení vidím, že nás takových není moc. Což mi ale filmový požitek z dívatelného filmu nemůže zkazit. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Čím skôr si divák uvedomí, že sa pozerá na stredoškolskú variáciu krimi s náznakmi noir, tým viac si to vychutná. Mne to dokleplo až pri párty scéne, ale potom som sa už viezol jedna radosť. Túto jazdu si budem musieť zopakovať! A Reece Thompsona (talent na pohľadanie) s Mischou Barton (talent na pomilovanie) začnem veľmi pozorne sledovať. [70%] ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Zhruba v čase 01:04:00 vidíme ve filmu záběr na ulici Kennedy Boulevard v Bayonne v New Jersey. Záběr na stejnou ulici můžeme vidět ve filmu Válka světů (2005), kdy v jednom z domů bydlel Ray Ferrier (Tom Cruise). (joecole20)

Reklama

Reklama