Reklama

Reklama

VOD (1)

… ale víra uzdravuje.  Asi pětatřicetiletý uzavřený muž Henry Poole (Luke Wilson) koupí domek ve čtvrti, kde kdysi vyrůstal. Nezáleží mu na ceně a nevadí mu ani poněkud zanedbané stavení. Jediné, o co mu jde, je být sám. To se mu však příliš nedaří, neboť prosakující vlhkost na jedné z jeho zdí vytvoří skvrny, které panbíčkářská sousedka Esperanza (Adriana Barrazaová) považuje za zázračné zjevení Ježíšova obličeje. Proti Henryho vůli se na jeho pozemek začnou sjíždět věřící lidé z okolí. Muž je přesvědčuje, že se žádný zázrak nekoná, avšak marně: kdo se totiž „posvátné“ zdi dotkne, je zázračně vyléčen ze svých neduhů. Týká se to i „němé“ holčičky ze sousedního dvorku Millie, s jejíž matkou Dawn (Radha Mitchellová) se Henry stačil sblížit. Muž přesto ztratil poslední zbytky víry. Přitom právě on by zázrak potřeboval ze všech nejvíc: podle lékařů totiž umírá na nevyléčitelnou nemoc… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (185)

NICOX 

všechny recenze uživatele

Výborná kamera a režie, hudba a překvapivě i Luke Wilson. Oblíbená část 62. až 65. minuta, která je regulerní hudební klip, ale mě to naprosto dostalo a pustila sem si to několikrát. Vůbec nechápu ten poster, který se k tomu filmu totálně nehodí - tohle není žádná trapná komedie, tohle je čistokrevný drama. 75 % ()

fmash

všechny recenze uživatele

„Akvíí, akvíí, esperaméé!!“ Až se budu chtít po nedělním obědě poblejt, zase si pustím přehrávaný ochotnický dabing na čétédvojce. A to jsem myslel, že to na dvojce bude s titulky. Nu což, takhle si můžu poznamenat, že příjemně působící úvod s hudbou Eels dává tušit poklidnou zábavu, i když podle posledních deseti minut se nejspíš jedná zároveň o prvoplánovou věroučnou selanku. Jojo, naděje nás zachrání. Prostředek jsem si nechal ujít a udělám to nejspíš i příště. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Věř a víra Tvá Tě uzdraví.. Ten kdo nemá rád zázraky vzešlé od Boha by se tomuhle filmu měl obloukem vyhnout.. Příběh o tom, jak na smrt nemocný týpek chce umřít na rodné hroudě, koupí si tam dům a na zdi se mu "zjeví" v podobě skvrny tvář Ježíše.. Světe div se, ale každý, kdo se toho fleku dotkne se uzdraví.. Náš ortodoxní neznaboh se snaží zdivo svého domu bránit před pobožnými sousedy mexického původu.. I nějaká láska se sem přimotá.. Nemůžu říct, že mě to nebavilo, ale nějak mi ušlo, co tím básník chtěl vlastně říct.. Další z naprosto zbytečných filmů.. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem něco komediálnějšího, tím víc mě tak silné drama překvapilo. Téma zázraku, je samo o sobě dostatečné, tady ale ještě přidali příběh muže, podle nějž mu už ani zázrak nepomůže. Navíc v tomhle filmu jde spíše o víru v život, než v zázraky. Luke Wilson je lepší než obvykle, do role se vážně vcítil. Mark Pellington už dřív dokázal, že s atmosférou problém nemá. Tady má na pomoc ještě úžasný výběr hudby. Náznaky patosu tady jsou, ale nikdy se naplno neprojeví, což je u takového filmu rozhodně potěšující. Tenhle film je zkrátka moc příjemným překvapením. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina má trable podobného typu ako rómska rodina v jednej slovenskej osade. Na plynovom sporáku sa im vytvoril obraz Ježiša Krista a všetci osadníci sa k nim chodili hromadne modliť! To bola aféra! Až starosta tie dvierka sporáka musel zobrať do obecného trezoru, nech majú pokoj... Toto je o dosť iný a rovnako zaujímavý príbeh. Deprimovaný zlomený muž a jeho susedka zo Silent Hillu tvoria pozoruhodný pár. Mlčanlivé dievčatko má charizmu väčšiu než polovica Kalifornie a latinsko-americkej veriacej som uverila úplne všetko. K tomu ambientná hudba, toto nemôže byť na menej než päťhviezdu... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Reyhan Harmanci ze San Francisco Chronicle označil film za "podivný a málo promyšlený". (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)
  • Film je v USA k dispozici v křesťanských knihkupectvích v upravené verzi pro celou rodinu. (Terva)

Reklama

Reklama