Reklama

Reklama

Agent Palmer: Případ Ipcress

  • Česko Případ Ipcress (více)
Trailer

Špionážní thriller patřil v 60. letech minulého století mezi klíčové žánry, přičemž ty nejpromyšlenější snímky vznikaly ve Velké Británii. Ve dvaašedesátém roce byl natočen první film s Jamesem Bondem a v pětašedesátém právě Agent Palmer: Případ Icpress, který tvoří o něco seriózněji pojatý pohled na příběhy o tajných agentech, než je tomu u bondovek... Když je uneseno několik klíčových vědců, kteří se zpátky vracejí s vymytými mozky, a tudíž neschopni dělat dále svou práci, začne se o případ zajímat britská tajná služba. Do akce je povolán svérázný agent tajné služby Harry Palmer, který se postupně zaplétá do komplikované hry plné nebezpečí a špionážních machinací, ve které mu může jít o život. (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Michael Caine jako tajný agent v reálnějších konturách nežli Bond. Nezachraňuje svět, nemá nadpřirozené schopnosti a stačí mu jedna dívka na celé dobrodružství. Děj příjemně odsípá a britské reálie fungují skvěle, žel Furie není moc nápaditý režisér, takže přestřelky, rvačky atd. jsou spíš špatně okoukané nežli dobře natočené...70% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Někdo unáší vědce a vymývá jim mozek a na případ je nasazen agent Palmer v podání dokonale suchého a britského Michaela Caina. Rozjíždí se tak špionážní thriler, který se dočkal dokonce dvou pokračování a ve kterém není nic jasné. Dva šéfové, milenka, američtí agenti, ti všichni můžou hrát dvojí hru. Příběh je celkem zajímavý, ale je to dokonale britsky suché a až na pár výjimek (finální výmývání mozku a odhalování zrádce) i celkem nudné. Párkrát tu někdo vystřelí, ale spíše než Bonda mi to připomínalo atmosférou Profesionály minus akce a drajv. V menší roli se ostatně objeví i Gordon "Cowley" Jackson. Každopádně jsem docela zvědavý na pokračování. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Agent Palmer je velmi stylovy film. Pripojim se ke strane, ktera chvali kameru ( zajimave a " nove " zabery ). Hudba je take dobre vybrana a dokresluje deni v ulicich Londyna. Caineovi to sekne. K cemu vsemu to ale je, kdyz me film po obsahove strance nenaplnil a misty dost nudil? K tomu ten suchy anglicky humor... ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Dvě strany mince má Ipcress File. Tu jednu představuje předvídatelná kriminální zápletka, která až na konci nabírá obrátky skutečně napínavého thrilleru, společně s nepříliš zajímavými charaktery - v čele s amatérským výkonem Michaela Cainea, kterému nejde věřit jediný jeho agentský pohyb (i on je ale s houstnoucí atmosférou, kdy se nemusí tolik spoléhat na fyzickou zdatnost, lepší a lepší). Druhé straně dominuje špičková kamera Čecha Otty Hellera takovým způsobem, že originální záběry na sebe strhávají pozornost vlastně neustále (za všechno zmíním pohled na amerického agenta skrz bytovou lampu). A dál je tu samozřejmě nezapomenutelný Pan skladatel John Barry. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Harry Palmer: James Bond dělnické třídy, nakupuje v sámošce hezky s košíčkem konzervy (výhradně americké, inu gurmán) pro kolegyni agentku, kterou chce sbalit. Ano, Harry ve volnu rád vaří a poslouchá klasiku k tomu, jinak v práci spíš úředničina, akce poskromnu. Na druhou stranu, když už, tak má styl a suché hlášky a kukuč Michaela Cainea. On je to nakonec docela roztomilý film. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (9)

  • První den natáčení režisér Sidney J. Furie svolal herce a řekl jim: „Tohle si myslím o scénáři.“ Poté jej zapálil. (orkadimenza)
  • Postava Harryho Palmera je ve filmu vyobrazena jako dokonalý kuchař. Ve scéně, kdy Palmer zručně oddělí pár vajec, patří ruce v detailu Lenu Deightonovi, autorovi knihy, na níž je film založen. Sám Deighton byl vynikajícím kuchařem a napsal o vaření několik komiksů, jimiž jsou polepeny stěny Palmerovy kuchyně. (orkadimenza)
  • Harry Palmer je prvním akčním hrdinou, který nosí brýle. Caine se je rozhodl nosit, protože očekával, že film bude první ze série, podobně jako filmy o Bondovi. Rovněž se bál, že povahu Harryho Palmera přehání, takže nosil brýle, aby je mohl odstranit pro jiné role. (orkadimenza)

Reklama

Reklama