Reklama

Reklama

Zombie: Ostrov smrti

  • Itálie L'isola dei morti viventi (více)

Obsahy(1)

Hrdinové, džungle, poklad a... zombie miminko. Opravdu zvrhlé dobrodružství. Skupinka lovců pokladů má opravdu štěstí v neštěstí. U břehů neznámého ostrova sice přišli o celou loď, ale ostrov sám je plný zlata v ceně milionů dolarů. Bohužel pro ně, nejen zlata. Ohnilá těla dávno mrtvých obyvatel ostrova se pomalu probouzejí k životu, hnána nezdolnou touhou po čerstvém mase. Kdo z dobrodruhů nakonec skončí v jejich nenasytném chřtánu a kdo se zachrání? Vsadili byste raději na šikovného mechanika, krásnou dívku, nebo zkušeného kapitána? A má vůbec někdo šanci na přežití na Ostrově smrti? (Řitka video)

(více)

Recenze (59)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Po přečtení zdějších komentářů a shlédnutí traileru jsem nevěřil, že by snímek od Matteie mohl být tak strašný. Ale po shlédnutí filmu jsem byl velice zklamán. Skupinka hledačů pokladů narazí v mlhách na neznámý ostrov plný zombií, samotné projevy herců jsou dosti slabé (občas nechtěně vtipné) a děj jde po úvodní půl hodině těžce do kopru. Jediné co se dá na snímku pochválit jsou samotné zombie, které mají celkem ucházející masky a povedenou motoriku. Ovšem ustřelená a poté dorůstající ruka jedné zombie mě dost překvapila. Námět je vynikající, ovšem velmi slabě zrealizovaný. Takže podtrženo sečteno, jedna hvězda za zombie a jedna za námět. Takže u mě za dvě hvězdy. ()

Faustka odpad!

všechny recenze uživatele

Nejspíš nějakým nedopatřením jsem se ocitla na jakési pouti v hodně špatném domu Hrůzy,alespoň takový dojem z toho mám. " Herci ",ale jedině v hodně zlým snu, byli přímo katastrofální nemehla,scény nijaké,nudné až na pár výraznějších okamžiků,které vás na chvíli probudí z naprosté letargie a k tomu všemu ještě maximálně nelogické dialogy. Postavy zmateně pobíhající sem,tam,neví co mají dělat. Pokusit se utéct s nalezeným pokladem dokud to je jen trochu možné,nebo si prostě zachránit holé krky,ale než se k něčemu rozhoupou,tak už jim veškeré zlato bude stejně na hovno. To je tedy dilema! Zombící a smrťáci v černých kápích,to už je vrchol týhle slátaniny,která se honosí žánrem horor,takže když to shrnu,italský horory zbožňuju,ale tohle je jeden velkej úlet. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmoví kritici vždy vyčítali režisérovi Brunovi Matteiovi, že jeho filmy sú nekvalitné, nízkorozpočtové nezmysly plné hlúpych dialógov, mizerných hercov a úbohých filmových trikov. Presne tak je to i s titulom "Zombie: Ostrov smrti" (L´Isola dei morti viventi). Natočil ho v roku 2006, rok pred svojou smrťou. Mal vtedy už sedemdesiat štyri rokov. Bruno Mattei je jedným z tých menej talentovaných predstaviteľov starej, talianskej, béčkovej, horrorovej školy. * ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Hneď po prvých minútach filmu sa mi zdalo že hodnotenie ODPAD! bude úplne jasné... Postavy sa chovali neuveriteľne dementne, herecké výkony boli dokonca pod úrovňou niektorých pornofilmov! a masky boli horšie než v niektorých amatérskych fanfilmoch... ALE! Zopár scén ma neskôr príjemne prekvapilo. Duchárske vložky som v tomto filme rozhodne nečakal: tanec s preludom a hranie na loutne a hlavne stará dáma sediaca v kresle a rozprávajúca príbeh - to sú pre mňa scény pre ktoré som bol ochotný ísť až na dve hviezdičky (čo je pre takýto nesporný brak vskutku veľa!!!). Ďalším plusom boli jasné pocty Luciovi Fulcimu: scény na začiatku so strieľaním do látok zabalených zombií boli presnou kópiou scén z Fulciho filmu Zombi 2, a samozrejme hlavne scéna s hrdinkou ťahanou k veľkej trieske smerujúcej k jej oku, to už bola jasná narážka na Fulciho. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Dva veľmi pádne dôvody, kvôli ktorým sa oplatí vidieť tento film: jednak caravaggiovsky prenádherne štylizované sekvencie, v ktorých sa z temnosvitového chiaroscura vynárajú dve mŕtve ruky hrajúce na lutnu, jednak scéna s neagresívnou mŕtvou dámou s pavučinovým make-upom (pripomínajúcou Hildegarde z Burtonovej "Mŕtvej nevesty"). Na druhej strane sú tu k videniu monštrózne impozantné slabomyseľnosti a la YouTube home video (kosti rúk sú prezentované rukavicami so vzorom kostí rúk!). Práve spomínané dva kultivovane strašidelné momenty evokujú preludnú iracionálnu atmosféru najlepších diel zlatej éry talianskych hororov, ktorým sa zvyšok filmu snaží tak útrpne, kŕčovito - a bezvýsledne - podobať. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Ve snímku zazní instrumentální skladba „Racing heart“. Stejná hudba je součástí soundtracku k seriálu Pecados Ajenos (od r. 2007) a objevila se i v traileru pro La Casa de al Lado (od r. 2011). (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama