Reklama

Reklama

V nedaleké budoucnosti budou mít lidé možnost nahradit své poškozené orgány za umělé náhražky, které za velmi vysokou cenu prodává na úvěr společnost Union. V případě, že majitel nesplácí včas, orgány mu seberou vymahači. Nejlepšími pracovníky v tomto oboru jsou Remy a jeho kamarád z dětství Jake. Náplní jejich práce je násilně odebírat orgány od lidí, kteří nejsou schopni je splácet. A to se neobejde bez smrti majitele! Jednoho dne se Remymu stane úraz, který téměř nepřežije. Když se probudí, zjistí, že mu bylo implantováno jedno z nejlepších srdcí, které jeho společnost nabízí. A s ním samozřejmě pořádný dluh. Když se zpozdí se splátkou, vyšle společnost svého nejlepšího vymahače, Remyho bývalého parťáka Jakea. A tak se najednou lovec stává lovnou zvěří... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (764)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Trochu nevyrovnané z hlediska akce, kdy napínavou atmosféru a řeznickou práci, případně boj o život, střídají nepřiměřeně nudné pasáže. V celku ale dobře koukatelné. Jen si říkám, proč se při záběrech měst z budoucnosti tak často vybaví Blade Runner a Metropolis, případně 5. element.... Chvílemi se připomene Ostrov a sním spousty filmů o klonech, replikantech, obchodech s orgány, přátelích na život a na smrt či nešťastných láskách. Na druhou stranu zamrazí, když si představíte, že tohle bude ( nebo je?) možné. Lze číst i alegoricky jako snahu nadnárodních společností udělat pro peníze vše a současně ovládat životy lidí a mít je co nejvíce pod kontrolou. Gore efekty mile realistické, ale konec mě nepotěšil... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám na stav našeho zdravotnictví i situaci na trhu práce, asi už bych si pomalu měla začít dělat rekvalifikační kurz na vymahače orgánů. Ale nejdříve si musím nechat vyměnit koleno, nové oči se taky budou hodit a kvalitnější zuby si nechám vmontovat jako bonus. Snad vymahačství vynese dost, abych utáhla splátky, ať se nemusím kuchnout a náhradní součástky vracet. Sadisté a masochisté, tento film si nenechte ujít, dlužíte to sobě i své rodině;-). Jude a Forrest nádherně řádí a závěrečná milostná scéna (hetero, bukvice pohov!) vám zaručeně přivodí orgasmus. Konec nepřekvapil, ale že bych s ním byla spokojená... :-/ 74% ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Príbeh je tu naozaj zaujímavý, rovnako ako aj obsadenie, zamrzí iba malý priestor, ktorý dostal L. Schreiber. Dovolím si tvrdiť, že keby režisér k filmu pristúpil zodpovednejšie, reálnejšie a temnejšie, mohol sa tento film stať jedným z naj tohto roku. Lenže. Keby, keby ...V závere so scénou skenovania kódov orgánov zašli tvorcovia na môj vkus už trošku priďaleko. Potešila ma akčná scéna, v ktorej J. Law likvidoval protivníkov s nožmi. Neviem, či to bol zámer, ale určite nie som sám, kto si pri tomto spomenul na kladivovú scénu s filmu Oldboy. Úplny záver, ktorý má zneistiť diváka, mi tiež pripadal trošku zbytočný. Na pozretie fajn. 60%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

65% Doporučuji nečíst obsah filmu před shlédnutím. Dál i když bez spoilerů, přelétnutí komentáře očima na vlastní nebezpečí! Máme rádi příběhová překvapení. Také se jim říká například twisty, a většinou dokáží z filmu udělat o třídu lepší zážitek, než jste původně doufali. Totéž platí i u Repo Men. Celý snímek je vlastně taková poctivá "tříhvězdičková práce", na kterou divák změní názor až při sledování závěrečných titulků. Přitom vytknout by se toho dalo poměrně hodně: za vše mluví skutečnost, že v mém případě jsem si několikrát vzpoměl na Stalo se, tak tupomyslně chybový a scénáristicky nedodělaný se film jeví... Inu, nechal jsem se zmást! V konečném zhodnocení jsou "Plenitelé" kvalitní, schválně mlžící sci-fi. K režii, skvělým akčním scénám a parádnímu Lawovi nemám sebemenších výhrad. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný sci-fi thriller. Má veľmi dobrý príbeh odohrávajúci sa v blízkej budúcnosti, kedy si už ľudia môžu nahradiť prakticky všetky orgány, lenže kvôli cene ich majú mnohí problém splácať a od toho sú tu vymáhači dlhov, ktorí si ich násilne vezmú späť. Mladý muž je jedným z nich a má takmer úplne ideálny život, má skvelú rodinu, výborného priateľa a práca ho skutočne baví, pričom je v nej najlepší, ale všetko sa zmení, keď po jednej nehode dostane umelé srdce a keďže ho nehoda zmenila, nie je schopný ho splácať. Ale nehodlá čakať, kým si jeho srdce vezmú späť a tak sa spojí s mladou ženou, ktorá je na tom podobne a urobia všetko preto, aby prežili. Spracovanie sa mi páči, ale dalo sa to podať ešte o niečo lepšie. Film síce nepriniesol nič nové, ale to mi v akčnom žánri vôbec neprekáža, hlavne, že už od začiatku ma to začalo dosť baviť, prvok výberu orgánov tu pôsobí tak príjemne čiernohumorne a navyše mám veľmi rád tento typ zápletky, kde sa z lovca stáva korisť a idú po ňom bývalí kolegovia. Len škoda, že po nehode to na určitý čas upadne, dá sa na to pozerať, ale táto druhá štvrtina mi neprišla najideálnejšie zvládnutá a navyše aj to vloženie ženskej postavy tu pôsobí dosť samoúčelne. Ale našťastie v druhej polovici sa to zase výrazne vylepší a už je to výborná zábava až do konca s mnohými vydarenými situáciami, pričom rozhodne prekvapí záverečná pointa, ktorá mi síce v rámci filmu príde pomerne zbytočná, ale aj tak je zaujímavá. A veľkú pochvalu si zaslúži na pomery komerčnej produkcie až mimoriadne surové, morbídne a prakticky aj dosť úchylné podanie celého filmu, čo z toho robí prakticky nezabudnuteľnú záležitosť. Akcie je tu priemerné množstvo a je skvelá. Nájdu sa tu tri výrazné akčné sekvencie a niekoľko doplnkových, tvoria ju hlavne súboje, ale aj nejaké prestrelky a plno perfektných likvidácií, pričom všetky sú výborne natočené, kvalitne prevedené a nadmieru drsné. Najviac sa mi páči záverečný hromadný súboj v úzkej chodbe, ktorý síce evidentne vykráda podobnú scénu z filmu Old Boy, ale aj tento je výborný, no všetka akcia ma tu veľmi bavila. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, Jude Law v hlavnej úlohe tu drsniaka zvládol až prekvapivo dobre, k tomu príjemná Alice Braga, Forest Whitaker, Liev Schreiber a plno zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú výborné, bezchybná vizuálna stránka, no hlavne to spomínané morbídne prevedenie, tu nemám žiadnych výhrad. A chválim aj vloženie skladby Canon od Pachelbela v jednej scéne, čo ma veľmi potešilo. Keby bola lepšie zvládnutá tá druhá štvrtina a pribudlo by akcie, možno by som dal aj plné hodnotenie, ale aj tak som dosť spokojný, výborný akčný film. 78% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Na scenári sa začalo pracovať už v roku 2003. (Greenpeacak)
  • Natáčanie prebiehalo väčšinou v Toronte, v provincii Ontario. (Greenpeacak)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Mambo s transplantovaným srdcem

Mambo s transplantovaným srdcem

09.12.2007

...a dalšími orgány si zatančí Jude Law. Už jste asi pochopili, že film studia Universal Repossession Mambo není dalším příspěvkem do vlny tanečních slaďáků. Adaptace sci-fi románu Erica Garcii je… (více)

Reklama

Reklama