Reklama

Reklama

Někdo tam dole mě má rád

  • USA Someone Down There Likes Me (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Silně věřící Oto (Martin Frajt) přijde následkem přepadení o možnost pohybu, je upoután na vozík a jediným způsobem komunikace s okolím jsou jeho oči. Když se navíc stane nemohoucím svědkem znásilnění a vraždy své ženy a dcery, prosí v duchu Boha o odplatu. Ten se však neozývá. Oto se tedy obrátí na druhou stranu. Za pomocí zástupce strany temna vykoná nelítostnou krvavou pomstu a zároveň poznává nejtemnější stránky lidské duše… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

virus10 

všechny recenze uživatele

Herci, tim jsem to moc nevěřil a už vůbec mi nesedl Max (takový ďábel se jen tak nevidí). Na filmu je vidět, že moc peněz nebylo, ale i přesto mě to nezklamalo. Film mě nenudil, krvavý scény se taky většinou povedly a i přes 2 hodinovou stopáž to slušně uteklo. I když konec byl trošku horší. Tvůrci si určitě zaslouží obdiv za povedený český horor za skromných podmínek a taky druhou šanci natočit horor s vyšším rozpočtem a taky s opravdovými herci. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

...film odhaľuje čo všetko je človek schopný urobiť.....na akých zverstvách sa dokáže poddielať......inak : myšilienka a pointa filmu -velice zaujímavá a doteraz málo videná...(najmä v takejto podobe). Dejová línia ma však nezaujala nijak zvlášť.....ale to nebolo ani zmyslom tohoto snímku....jeho hlavná línia je ukázať temné stránky našich duší.......čo je vyjadrené neobyčajne veľkou brutalitou a až nechutnými (zverskými) scénami....aj v dobrom človeku sa može skrývať satan.....ktorý čaká na svoju chvíľku........Oto je tým najlepším príkladom.....***/****.... ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Toporné herecké výkony velmi srážejí koukatelnost této záležitosti, která přitom ve volbě svého tématu a částečně ani jeho přerodu do scénáře není úpně hloupá, na druhou stranu ani nijak novátorská. SPOILERY. Námitky proti víře opírající se o přítomnost zla ve světě jsou snad ještě starší než křesťanství, v exploatačních filmech se s nimi ale asi běžně nesetkáme (nejsem ovšem znalý žánru, takže...). Vysvětlení, že svět je sice opuštěn bohem, ale zůstavá v něm ďábel, považuji osobně za vcelku zajímavé (ve smyslu "svět glosující"), ačkoliv bych nevěřil, že na něm lze vystavět světonázor, který by někdo považoval za pravdivý. Toto vysvětlení pak nahrává rozuzlení, ve kterém se říká, že člověk musí být sám sobě i druhým bohem, poněvadž nad ním již nic není. Tím vznáší pomyslný, a dost možná i jen mnou domnělý, otazník nad to, jestli se film chce vozit po ateismu či křesťanství. Ostatně fakt, že bůh sice Otovi nepomáhá, ale když boha opustí, stává se z něj mstící se bestie, která úplně nakonec dospívá k závěru, že může všechno a za boha (všemocného) se prohlašuje, takovému nejednoznačnému výkladu nahrává. I morální dilema pomsty na jedné a nepotrestaného zločinu na druhé straně má něco do sebe. KONEC SPOILERU. Je asi zřejmé, že označit tento film za myšlenkově prázdný, bych si netroufl. Na druhou stranu si myslím, že takové výživné téma šlo uchopit ve větší (ba snad i mnohem) šíři a hloubce. Toužil bych po složitějším přerodu Otově, po tom, aby tento přerod více komplikovala teologie, kterou určitě musel do určité míry ovládat. Možná ona vícemenší přímočarost tak strašnou vadou ani není, ale nesedí mi. Stejně tak i povětšinou strašní herci. Silné **. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Exploitation, které se směle může měřit s těmi nejlepšími kousky svého žánru. Tam, kde možná nedosahuje technické preciznosti svých lépe dotovaných bratříčků je přebíjí příběhem a myšlenkovou hloubkou, která v tomhle případě dodává filmu nečekanou sílu (vzpomeňme nezvládnutý Martyrs, který se pokoušel o podobný přístup). Obával jsem se (ne)hereckých výkonů, ale byl jsem mile překvapen, jak přirozeně (Oto) a sympaticky (Max) hlavní představitelé působily. Dialogy jsou vypiplané a skvěle fungující a gore je ostré jak chilli a zcela profesionální. Že by konečně první vlaštovka nové (vážně míněné!) vlny českého horroru? btw papouškované kecy o amatérštině jsou tentokrát slušně mimo mísu.... ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Roman Vojkuvka si s tímto filmem ukousl příliš velký kus koláče, na který celkově neměl. Rozhodně je však dobré, že se pokusil natočit tento druh filmu s takovým složito-filozoficko-metaforickým obsahem. Po technické stránce je na filmu vidět, že vznikal prakticky zadarmo s minimálním rozpočtem-což je škoda. Po technické stránce je film maximálně amatérský, kamera i zvuk je opravdu hrozná (ale co s tím má mladý filmař bez peněz dělat, že?). To co už Vojkuvka mohl ovlivnit (co se dá i dobře bez peněz udělat), to zvládl tak na půl. Scénář je hodně dobrý, dialogy i monology postav jsou dobře zvládnuté, včetně děje. Příběh má rozhodně potenciál na skvělý film. Bohužel Vojkuvkovi nejde moc atmosféra.prvních 40minut je nic moc. Scény lepí bez ladu a sladu za sebou, nebuduje vnitřní napětí. To co při tom má ve scénáři je přímo dramatický poklad-manželská krize z ochrnutí, žena se utápí v depresim chlastu a sexu s náhodnou známostí. To co se Vojkuvkovi nedaří s příběhem a atmosférou, dohání občas bravůrně notočeným záběrem, či scénou-tady naráží na dvojté znásilnění a následnou vraždu. Vojkuvkovi se podařila nevídaná věc, natočil ji neskutečně realisticky, mrazivě, pro mě je to jedno z nejpodařenějších zachycení tohoto odporného zločinu. Bohužel takto autor filmu překvapí jen párkrát. No a s herci je také kříž. Obě herečky co se podvolili režisérovi a šli do té scény se znásilněním musím obdivovat pro jejich odvahu. Ale když měli hrát emoce, či říci pár vět, tak to prostě nedokázali. A to se týká všech herců. Nějaká scéna jim vyšla, jiná zas ne. Příklad sám za sebe je představitel Ota-dokonale mu vyšel monolog o ovcích, ale to je tak vše. Kdy hraje na začátku, či ve zpomínkách slobocha uvěří mu divák bez problému. Ale coby mstitele co čím-dál tím víc pochybuje o pomstě už ne. To se týká i Maxe-tomu tlouštíkovi prostě ďábla nelze uvěřit, nemá na to auru, ani osobnost s charismatem. Celkově je tento, údajně nejkrvavější český film všech dob, výrazným příspěvkem do svého žánru. Pro fanoušky bude zajímavé vidět pokus na poli hororu tak ambiciozní film-bohužel ambice tvůrců byli velké a výsledek je průměrný. Ale jméno jeho tvůrce si budeme muset zapamatovat, kelikož odvahu i talent v sobě má. Teď už je zkušnosti a trošku více peněz. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Hlavní protagonista filmu Martin Frajt hrál v mládí v řadě dětských filmů, v jednom i s Janem Třískou. (Halloween9)
  • Před Někdo tam dole mě má rád natočil Roman Vojkůvka hororový kraťas Neusínej!. (Halloween9)
  • Umělá krev byla vyrobena ze solamylu, červeného a hnědého potravinářského barviva a pšeničného sirupu. (Halloween9)

Reklama

Reklama