Reklama

Reklama

Rande na jednu noc

  • USA Nick and Norah's Infinite Playlist (více)
Trailer

VOD (1)

Na newyorské ulice padla noc a dvě osamělá srdce v ní hledají maják, který by jim ukázal kudy se vydat dál. Už brzy pochopí, že štěstí často může ležet mnohem blíž, než jsme si ochotní připustit.  Na počátku této úsměvné romantické komedie stojí dva mladí lidé, obyčejný kluk - basák z nic moc kapely a tuze dobře situovaná dcera majitele prestižního nahrávacího studia, a popravdě je nepojí vlastně vůbec nic. Snad jen to, že mají podobný vkus na písničky. Oba si právě prošli bolavými rozchody, jejich srdce jsou opuštěná a uzavřená před světem. Přesto ale občas stačí jediná noc, aby se z mraky poseté oblohy nad New Yorkem vyklubalo slunce a vše kolem najednou začalo být krásnější než kdykoli dřív. A právě to ostýchavý Nick a sebejistá, nedůvěřivá, otázkami překypující Norah tuto noc zažijí, když hledají tajný koncert oblíbené nezávislé „indie“ kapely. Natolik zvláštní pár Manhattan možná ještě neviděl. Ale co. Láska má miliony podob. V hlavních rolích Michael Cera, známý především díky populárnímu snímku Juno, a půvabná Kat Denningsová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (279)

BugHer0 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná romantická komedie. Přesně jak píše milka. Neválel jsem se smíchy, ale celou dobu jsem měl úsměv na tváři. Kat Dennings se mi hodně líbila a Michael Cera opět v roli outsidera také nezklamal. Pět hvězdiček nedám, protože přeci jen je příběh dost jednoduchý a přímočarý, ale níž nepůjdu, protože se mi film hodně líbil a třešničkou na dortu je pro mě skvělý indie soundtrack, který mi po shlédnutí filmu hrál doma dva dny dokola a dokola. Navíc mi film přirostl k srdci díky tomu, že jsem k němu dělal české titulky. To Bebacek: Nevím, jestli jsme se dívali na stejný film. Každopádně odpad si tenhle snímek rozhodně od nikoho nezaslouží. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi krásny a pritom taký jednoduchý film. Nemôžem si pomôcť, ale takéto filmy o dospievaní jednoducho môžem. Hlavne ak hlavný hrdinovia sú sympaťaci a sympaťáčky a nemusia mať veľké prsia, alebo atletické telá, ako v ostatných hlúpym amerických komédiach. Občas američania vyprodukujú film, ktorý zahreje ako správna šálka kakaa. A rovnaký pocit mám ja z tohto filmu. Krásna hudba, ktorá nás sprevádza celým filmom, nám umožnuje nazrieť do sŕdc dvoch stratených duší, ktoré sa náhodou stretli a dali svojej mizérií nejaký zmysel. Sledovanie Michaela Ceru a Kat Denningsovú ako hľadajú k sebe cestu a prekonávajú nástrahy svojich bývalích bolo veľmi príjemné. A scéna s Alexis Dzienov, ako robí striptíz - wow - a Nick sa nedal - takže Nick klobúk dole, pretože ja by som tam zostal. Každopádne veľká chvála patrí režisérovi Sollettovi, ktorý komorne, ale z určitým nadhľadom natočil príbeh, vďaka ktorému začneme tak trocha veriť v tú pravú filmovú lásku a v tie pravé osudové stretnutia. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Přál jsem si znovu poznat kouzlo několika málo společných chvil, které by mi připomnělo zážitky strávené s Lost in Translation nebo Before Sunrise. Bohužel jsem ale dostal negativní aspekty jiných melancholických děl. Hlavní hrdina si vědomě šlape po štěstí, snaživě zahání šance a ani ty méně žádoucí požitky neumí uchopit (viz Last Kiss) a v Cerově podání je navíc až divácky nepříjemně váhavý (viz Juno). Za dané situace jsem se přistihl, jak sám sobě přiznávám, že bych se nechal znovu obalamutit bývalou potvorou, než abych prožíval pochybná dobrodružství s někým, kdo za to možná ani nestojí. Možná je to první známka cynizmu, ale budu doufat, že pouze první náznak životní pragmatičnosti. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu jsem na rozpacích, protože obsahuje jak velmi milé a nečekaně svěží momenty, tak příšerná a nevěrohodná klišé a jednu fakt odpornou nechutnost ala nejpříšernější záchod ve Skotsku z Trainspottingu . Jinak je to sice banální, ale milá historka o tom, jak chlapec potkal dívku. Některé dialogy jsou uvěřitelné a sympaticky pojaté (scéna gaučového prstokladu), jindy se ale puberťáci chovají jako světem ostřílení borci středního věku - zejména hlavní nesympaťačka a její póza femme fatale, která by spíš patřila kurtizáně z osmnáctého století. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Žeru indie music. Miluji Michaela Ceru. Yugo je moje vysněné auto. Fascinuje mě noční New York. Kat Dennings je jednoduše boží, stejně jako ta parta tří gayů. Jsem fanouškem nezávislých filmů. Miluji noci bez konce. Jsem blázen z konverzací ve čtyři ráno. Jsem vedle z koncertů na střeše. Moment, kdy se z noci stává den, mě dostává pokaždé. To vše mohu zcela odpřisáhnout. Ale film samotný mě nedokázal zasáhnout. Je to jako, když míjíte svého starého známého, ale ani jeden se nezmůžete na pozdrav. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (13)

  • Scény, které předcházejí vystoupení skupiny The Jerk Offs, byly točeny o šest měsíců později po dokončení filmu. (HellFire)
  • Norah (Kat Dennings) sa vo filme hlási k Straight Edge, čo je názov životného štýlu, hudobnej subkultúry a sociálneho hnutia, ktorého prívrženci sa zdržiavajú užívania alkoholu, tabakových výrobkov, drog a iných návykových látok. (Déé X Géé)

Související novinky

Reklama

Reklama