Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1969 a Amerika zažívá období změn. Rodinné usedlosti v pustině jakoby se ale vyhnuly: dál tu vládne staré zlo. A právě na stauntonské farmě hrůzy se náhle ocitá parta mladých lidí, kteří se původně chtěli dostat stopem do Washingtonu. Už není cesty zpět. Strašné tajemství čeká, atmosféra strachu houstne... krvavá žeň na sebe nenechá dlouho čekat. V drastickém hororu nové generace z dílny režiséra Camerona Romera - syna legendárního tvůrce Noci oživlých mrtvol George A. Romera – hrají Kathy Lamkin (Texaský masakr motorovou pilou), Kiko Ellsworth (Dexter), Cooper Huckabee (Panoptikum), Cristen Coppen a David Rountree. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (97)

peiton 

všechny recenze uživatele

Podľa čoho asi vymýšľali ten názov,Masaker..?!O tom nemôže byť ani reči.Ak toto má byť nasledovníkom a nedajbože čerpali inšpiráciu z môjho pohľadu z úspešného Texas Chainsaw Masaker z roku 2003,tak potom krútim hlavou.A prečo..?!Pretože mi to prišlo podozrivo podobné.Ono sa to síce snaží a snaží,ale divák len čaká a čaká čo príde a kedy už konečne.Možno okolo tej 50 minúty sa to čakanie zlomí,ale i tak nám neprináša žiadne šokujúce scény,ktoré by vykompenzovali to dlhé nudné čakanie v 1.polovici filmu.S takéhoto niečoho mi má akože behať mráz po chrbte?!!Mraziť ma môže akurát tak s aktuálneho počasia vonku,ale nie s tohoto tu.Rozhodne nie! :) Ale,aby som len nekritizovala atmosféra hustá.Podarilo sa im ju tam napasovať docela solídne,i celková hudba nebola na odpad.N o i napriek tomu zúfalý pokus o niečo čo nevyšlo,výkrik do tmy.A vôbec toto si nezasluhuje komentár,toto si zasluhuje vyfackať. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Silnejšie dve *, alebo slabšie 3 *? Prikloním sa k prvej možnosti. Pretože tento hixploitation je iba lacnou vykrádačkou TEXASKÉHO MASAKRU... s miernym presahom ( nosná línia príbehu ), pričom na to nejde aspoň s nejakým dôvtipom, alebo aspoň nejakým originálnejším momentom, ktorý by snímok popohnal ďalej z podpriemeru. Niektoré scény sú nosné, sú to hlavne tie gore momenty, ale až tak sa tu nimi neplytvá, takže zasadnutý fanda splatter žánru, tu bude mať skôr zívajúce momenty, ako tie s očkami na stopkách. Za jedno pozretie, ale určite nebudete až tak ľutovať tú necelú hoďku aj pol. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Krvavý slasher, který se řadí do skupinky snímku o podivné rodince mající retardovaného či jinak postiženého synka a skupince mladých lidí jedoucí odněkud někam, kteří se vlivem nějakého problému ocitnou v příbytku oné rodinky jejichž postižený syn krátce na to započne své krvavé dílo. Tento nízkorozpočtový hororový počin se však přeci jen od ostatních liší a to absolutní absencí lekaček a nějakého napětí. Celý příběh se odvíjí poklidně a jeho přirozený vývoj dává všemu náležitý čas. Takže žádné zběsilé hrrr k první oběti, žádné nepřirozené lekačky, kterých mnohdy bývá zase až moc a hlavně žádné další dějové vedlejší motivy.  G. Cameron Romero se tedy jak se zdá potatil a stejně jako on sází na jednoduchost a především levnost. Příběh stačící na půlhodinovou povídku je tedy roztáhnutý vcelku dobře. Jak tento snímek jasně ukazuje, nemusí být vždy nutná veliká produkce na obyčejný hororový film. V jednoduchosti je síla a o tom to celé je. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje SPOILERY. Slabý, leč celkem krvavý hixploitation od syna famózního George A. Romera přivádí diváka do buranova Spojených států na přelomu 60-tých a 70-tých let, kde během cesty stopem do Washingtonu DC uvízne partička mládežníků. Místo pořádné demošky v hlavním městě, je uvítá krvavá stauntonská farma. Pětice přátel s jedním pochybným týpkem, k němuž se přifařili do pickupu, využívá po celkem vlídném přijetí pohostinnost farmářů, za kterou se však skrývá cosi zlověstného. A jak už to u podobných filmů bývá, nastává boj o holý život. Dílko i přes jeden celkem slušný zvrat nedokáže díky tvůrčí neoriginalitě udržet divákovu pozornost a děj se neskutečně vleče. Vše už tu bylo v tuctech podobných filmů. Napětí do prvního masakru téměř nefunguje a ani během dobře zvládnutých krvavých lázní není nijak výrazné. Postavy obětí jsou vesměs nesympatické a jejich herecké výkony zavání křečí. Záporáci jsou naopak vydaření, hlavně Sherry Weston v roli stařešiny rodu Stauntonů, které zdatně sekunduje Kathy Lamkin (známá z Nispelova remaku TEXAS CHAINSAW MASSACRE a následně jeho prequelu). Hlavní zabiják, dementní synek, je ztvárněn parádně, a pokud zrovna neonanuje ve svém bunkru plném panenek, stahuje nevinné blondýnky z kůže, seká jim nohy a co se mu nehodí, prostě hodí prasatům. Ovšem výše zmíněné libovky nemohou vyvážit nedostatky tohoto nenápaditého buranského hororu, kterému uděluji s odřenýma ušima dvě hvězdy. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Je to už dávno, co jsem tohle viděl prvně a myslel jsem si teda, že to byla alespoň průměrná podívaná, ale bohužel tohle bylo špatné. Třeba s Texaským masakrem z roku 2003 se tohle nedá srovnávat! Všechno tu je špatně. Strašně dlouhá předehra, která vás nakonec unudí tak, že když se tu něco začne dít, tak vás to nezvedne ze židle. Nevýrazní herci, příběh nic moc a gore to také nebylo... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie trvalo 6 týždňov. (beso74)

Reklama

Reklama