Reklama

Reklama

Gabriel - Anděl pomsty

Trailer

Dříve bylo v nebi hned sedm archandělů. Dříve. Dnes už v něm ale zůstal pouze jediný. Ten nejsilnější - archanděl Gabriel. A i jeho brzy čeká odchod z nadýchaných obláčků do pozemského světa. Pouze on totiž může zastavit pandemii zkázy a válku o duše, kterou mezi lidmi rozpoutal padlý anděl smrti Samael, nejtemnější z temných. Gabriel ale ví, že postavit se takovému soupeři bez pomoci by bylo naprosté šílenství. Jeho jedinou šancí je proto naleznout poražené archanděly, znovu vnést do jejich života světlo a sjednotit je do legie dobra, jež se postaví zlu v konečné bitvě všech bitev. A až stane nebe proti peklu, nebude už návratu zpět. Hlavní roli v ponurém, k Matrixu, Vráně či k Equilibriu se hlásícímu mystickému akčnímu thrilleru debutujícího australského režiséra Shanea Abbesse ztělesnil pohledný Andy Whitfield. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Nedávno pozreté snáď po 10 rokoch. Keď som to videl prvý krát tak sa mi to veľmi páčilo ale teraz už až tak nie. Film má dobrý základ, ktorý je bohužiaľ zlé spracovaný. Herecké výkony sú podpriemerné. Jediná dobrá vec na tomto filme je hudba. A. Whitfiel sa snaží ako vie ale ani on to bohužiaľ kôli zle napísané mu scenáru nedáva. Celý film je noc čo mi síce neprekáža kôli téme filmu ale čo mi vadí je, že celý film prší takto to vyzerá, že sa celý príbeh odohral počas jednej noci. Charakteristika postáv sa rovná bodu mrazu. Pri dĺžke filmu 109 min je na môj vkus málo akcie. Niekto si očividne pomýlil žáner. Toto určite nie je horor, nie je tam gore, nie je to slasher nie je tam ani lacný jumpscare sú tam síce archaniely ale s hororom to nemá nič spoločné. Celkové hodnotenie za mňa je 40% ()

1860 

všechny recenze uživatele

"Lítost nad tím, že jsem kdy tento až příliš dlouhý snímek viděl." To bylo to první co mě napadlo, když film skončil.. Nechápu, jak někdo může v roce 2007 natočit takhle stupidní snímek plný debilních dialogů, u kterých si klepete na čelo, idiotského příběhu, který zpočátku sliboval mnoho, a hodně kreténských soubojů, u kterých jsem se upřímně smál tý blbosti, s jakou byly prováděny... Jedinou hvězdičku za to, že dobro zvítězilo nad lží a nenávistí.. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Režisér se pokusil diváky zaujmout menším počtem akčních scén, jenže jejich kvalita je dost mizerná. Souboje andělů jsou mnohdy odfláknuté a divák se musí spokojit s obyčejnou přestřelkou a zpomaleným pěstním soubojem. Čekal jsem, že jednotlivé postavy ukáží naplno své nadlidské schopnosti, ale kromě několika světlejších okamžiků šlo jen o slabý odvar. O něco lepší už je zpracování města, ve kterém se děj odehrával. Po vizuální stránce se to tvůrcům docela povedlo a zaslouží si malou pochvalu. Horší už to bude u věřících diváků, kteří musí zkousnout fakt, že se zde z jejich oblíbených biblických postav stála lůza společnosti. Největším mínusem je však podle mě přemíra naprosto nudných dialogů, kdy se stejně moc kloudných informací nedozvíme. Opravdu mi přišlo, že se tady zbytečně moc kecalo, než aby byla k vidění pořádná akce. V konečném hodnocení jde jen o velice průměrný akční film, který se snažil vytěžit co nejvíc díky neokoukanému tématu bitvy andělů, jenže v hodně špatném provedení. Najde se zde několik světlejších okamžiků, ale na víc než slabších 50% to nevidím. Pokud vám můžu poradit, tak si raději pusťte Prophecy. ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Vizuálně naprosto úchvatné dílo s obrovským potenciálem, který byl však jaksi promarněn. Veškeré usilí o kombinaci Sin City, Constantina a Blade Runner přišlo vniveč a dalo vzniku naprosto průměrnému snímku, který však má v dnešní době obrovský potenciál pro remake, který se snad dočká lepšího režiséra a vyššího rozpočtu. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Dopředu hlásám, že tenhle temný film jsem si pustila jen ze dvou důvodů -z nostalgie po Andym, a za druhé -líbil se mi klip ke Scorpions. Tedy, scénář se vlastně drží apokryfních textů, když v soubojích po sobě jdou Gabriel spolu se Samaelem pěkně všemi palnými zbraněmi, jak psáno i v indických eposech.Padlí andělé na Zemi a jejich temná vláda, kterou přišel ukončit ze Světla Gabriel. Škoda, že se zrodu filmu neujal někdo schopnější, šlo z toho vytěžit daleko více.Už kvůli Andymu. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama