Reklama

Reklama

Gabriel - Anděl pomsty

Trailer

Dříve bylo v nebi hned sedm archandělů. Dříve. Dnes už v něm ale zůstal pouze jediný. Ten nejsilnější - archanděl Gabriel. A i jeho brzy čeká odchod z nadýchaných obláčků do pozemského světa. Pouze on totiž může zastavit pandemii zkázy a válku o duše, kterou mezi lidmi rozpoutal padlý anděl smrti Samael, nejtemnější z temných. Gabriel ale ví, že postavit se takovému soupeři bez pomoci by bylo naprosté šílenství. Jeho jedinou šancí je proto naleznout poražené archanděly, znovu vnést do jejich života světlo a sjednotit je do legie dobra, jež se postaví zlu v konečné bitvě všech bitev. A až stane nebe proti peklu, nebude už návratu zpět. Hlavní roli v ponurém, k Matrixu, Vráně či k Equilibriu se hlásícímu mystickému akčnímu thrilleru debutujícího australského režiséra Shanea Abbesse ztělesnil pohledný Andy Whitfield. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Celkově dost věcí mi vadilo, ale potenciál to mělo opravdu velký, kdyby se pár věcí udělalo jinak...samozřejmě, nejde z toho udělat míchaninu Matrixu a Sin City, ale prostě chápu věci kteří ostatní kritizovali, i když v menší míře. Trochu bych upravil děj, trochu život některých andělů a rozhodně bych je udělal jinak než byly, protože zavánělo upíry až moc. Naopak nechybělo napětí a zápletka, i když ten konec...no však vi víte. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Jak já tomu mohl dát tři hvězdy...asi jsem nebyl při smyslech, nebo jsem si při hodnocení tehdy popletl hvězdy. Každopádně po druhém pokoukání se na tento film mohu říci, že Gabriel se mstí maximálně tak nám, nebohým divákům, kteří museli trpět a koukat na tuto blbost 100 minut. 80% filmu vidíte jen hlavy herců, které vedou dialogy a zbylých 20% vidíte tmu nebo supr čupr souboje jako ze školní besídky. Andělé a padlí andělé jsou skvěle namaskovaní (mají čočky) a pár padouchů potřeli maskéři křídou a oholili jim škeble....bože za co...jedna hvězda za hezkou herečku. PS : Už vím čím to je, že jsem prve hodnotil mírně...poprvé to byl 27. horor týdenního maratonu, tak už jsem určitě nebyl při smyslech :-D ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Režisér se pokusil diváky zaujmout menším počtem akčních scén, jenže jejich kvalita je dost mizerná. Souboje andělů jsou mnohdy odfláknuté a divák se musí spokojit s obyčejnou přestřelkou a zpomaleným pěstním soubojem. Čekal jsem, že jednotlivé postavy ukáží naplno své nadlidské schopnosti, ale kromě několika světlejších okamžiků šlo jen o slabý odvar. O něco lepší už je zpracování města, ve kterém se děj odehrával. Po vizuální stránce se to tvůrcům docela povedlo a zaslouží si malou pochvalu. Horší už to bude u věřících diváků, kteří musí zkousnout fakt, že se zde z jejich oblíbených biblických postav stála lůza společnosti. Největším mínusem je však podle mě přemíra naprosto nudných dialogů, kdy se stejně moc kloudných informací nedozvíme. Opravdu mi přišlo, že se tady zbytečně moc kecalo, než aby byla k vidění pořádná akce. V konečném hodnocení jde jen o velice průměrný akční film, který se snažil vytěžit co nejvíc díky neokoukanému tématu bitvy andělů, jenže v hodně špatném provedení. Najde se zde několik světlejších okamžiků, ale na víc než slabších 50% to nevidím. Pokud vám můžu poradit, tak si raději pusťte Prophecy. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Nebudu chodit kolem horké kaše: Gabriel - Anděl pomsty rozhodně není pro normálního diváka, který chce pěkně udělaný film s pěknými herci a pěkným příběhem. Zatímco v tomto kousku... ehm... už začátek s dlouhým úvodním textem, zdlouhavým úvodním obrazem, zdlouhavým úvodním monologem, amatérskou kamerou, amatérskými triky, amatérskou obrazotvorností atd. atp. naznačuje, oč půjde. Pokračuje to přehlídkou nesympatických neherců s amatérským maskováním, ochotnickými dialogy (casting ostatně byl spíše na - hádejte jaké - dosti amatérské úrovni) a tak dále. Jediný, kdo v celém filmu trochu hrál (možná i trochu přehrával) byl Uriel v podání Harryho Pavlidise, ostatní spíš předváděli obličeje a více či méně cenili zuby a kulili oči s barevnými čočkami. Jediné, co za něco stálo, bylo digitální černé město zakryté clonou deště a sem tam nějaká ta rvačka, respektive sem tam nějaká ta vteřina rvačky měla náboj. Tušíte správně, že originalitou jsem ohromen nebyl. Musím říct, že jsem po dvaceti minutách málem začal převíjet.         Jenže... pak jsem to vydržel a zhruba po sedmdesáti minutách jsem zjistil, že mě to začalo fascinovat. Ty dlouhé unylé dialogy, skoro jakoby shválně neumětelská kamera, vše neustále v dešti, mlze a tmě... Tak skvělým dojmem undergroundovosti už na mě dlouho nic nezapůsobilo a i když to patrně bylo kouzlo nechtěného, „malofilm“ Gabriel ve mně vyvolal docela intenzivní pocity. Ne svou dokonalostí, ale tou úpornou snahou se přes všechny nedostatky přenést. Gotika bez prostředků, každý při práci na tom filmu zřejmě předvedl, co nejlepšího uměl, a to navzdory tomu, že zřejmě nikdo nic moc neuměl, zapůsobilo. Alespoň na mě. Nedovedu přesně definovat, čím to bylo, snad tím minimalismem (originálností těžko), ale poslední scéna a půtka na střeše mi přišla dokonalá, a to ne proto, že by to byl první akční film, který jsem v životě viděl (aby nevznikla mýlka: nebyl to první akční film, který jsem v životě viděl). Dvě hvězdy by byly myslím zaslouženým hodnocením - já ale schválně dám jednu: chtěl bych tím podtrhnout, že podle mě tenhle film je známka punku.                  Edit 2013: Seru na předchozí komentář, po třech letech jsem to viděl znovu a normálně tomu dávám za čtyři. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Pro mě příjemně překvapující film na večerní uspání s melodramatickým přednesem Písma svatého, o kterém jsem si myslel, že bude totální blbost ... byla, ale zábavná. V rámci podobných počinů s pochybným obsahem, který hraničí s brainwashingem ála "Probuďte se!" či přidejte se k nám - "Scientologická misie", ne nudné, ne blbé a ne neposlouchatelné. Lákadlem budiž Andy Whitfield, který mě zaujal v Spartacus:Blood and sand, kde hrál víc než dobře. Jen ten konec mohl být jiný. Byl takový nijaký. Ani happy end, ani bad end, prostě mystic end, to sem nepobral. Jinak ok. - Dyť ty přestřelky (v nadsázce) byly skoro (fakt skoro) jako v Desperadu. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama