Reklama

Reklama

Držitel nominace na Oscara Will Smith ztvárňuje hlavní roli Bena Thomase, muže, který se ocitl na křižovatce a hledá způsob, jak ulevit svému svědomí. Zjistí, že má moc změnit život sedmi cizích osob, které si zaslouží druhou šanci. Když se však do jedné z nich zamiluje, musí se rozhodnut, zda má odhalit své tajemství – i kdyby to znamenalo vzdát se nadobro svého plánu. Snímek Sedm životů od tvůrců filmu Štěstí na dosah je podmanivým tajemstvím plným emocí, okořeněným láskyplným milostným příběhem a smutným, ale inspirativním koncem. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (1 149)

Psema 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi o jak velký kalkul s cílem dobýt filmové ceny jde, mnohem bolestivější je pro mě skutečnost, že Will je schopný vlézt i pod křídla trotlovsky jednoduchého scénáře, který musel Muccino zašmodrchávat až ve střižně. Nejvtipnější pro mě ale je, jak si Sedm životů sám podráží nohy tím, že vás nutí neustále přemýšlet, o co vlastně jde. Sám jsem totiž pointu prokouknul ještě před koncem první hodiny a zbytek se tím pádem nestal emocionální bombou do hlavy s ohromnou katarzí, ale spíš nechtěně směšným završením Willova pokusu o útok na zlatého plešouna. Schválně, kam zamíří příště. Minule se obětoval, aby spasil lidstvo nakažené zákeřným virem, teď se doslova rozdal na všechny strany. Už chybí jen první krok na Marsu... Btw. upozadění ostatních šesti lidí mě neskutečně iritovalo. Hlavně proto, že romantika s Rosario je až na pár chvil sterilní a nudná, o zbytku postav se přitom nic pořádného nedozvíte a vše se vyřeší tak nějak bezproblémově. Ale ty čokoládové oči... Geez. 5/10 ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.6/10] | me: Ufff, Ufff,.... Ťažký film na obyčajný podvečer. Dômyselne ale v rámci (nešpecifikovaných) medzí tlačí sústavne na city diváka a hoci téma všadeprítomnej bolesti a smrti nie je (ako vraví Dara Rollins) môj šialok kávy, film dostal vďaka výbornému herectvu Willa Smitha úplne iný rozmer. Veľmi kvalitne stvárnená rola utrápeného muža plného smútku a bolesti bojujúceho o vykúpenie z vlastnej agónie je to, čo tento film posúva o priečku vyššie. Je to ale smutne smutný film po ktorom som sa necítil o nič lepšie :), čo vnímam po filmárskej stránke ako pozitívnu vec. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Přestože film tlačí hodně na city (což vlastně má za úkol), tak se mi vcelku líbil. Will Smith podal opět bezchybný výkon a režisér Gabriele Muccino se o hvězdičku zlepšil od předchozího Hollywoodského filmu Pursuit of Happyness. A doufám, že společně jako dvojice herec-režisér (podobně jako Tim Burton- Johnny Depp) vytvoří ještě pár zajímavých filmů, kde se opět budou snažit diváků dostat slzy do očí. Líbí se mi originální nápady v ději jako je stylový konec s medůzou. Všechny otevřené kapitoly mají svůj konec a vy nemusíte na konci nic dalšího řešit. Proč tohle, proč tamto... Já si kladu jedinou otázku, proč tu všichni řešíte Oscary? :) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Willa Smitha komentovať nebudem, nie je moja "krvná skupina", ale musím uznať, že zahral dobre. Prvá polovica bola slabá a chaotická, istý čas som sa v príbehu nemohol zorientovať. Dosť ma to znechutilo, ale som rád, že som vydržal, pretože druhá polovica bola podstatne lepšia a prekonala všetky moje očakávania. Keď sa človek v príbehu zorientuje tak už to ide. Len škoda toho samotného finále. Mám taký pocit, že sa dalo z pointy vyžmýkať podstatne viac emócií a ukončiť tak film pre diváka "bolestivejšie", tak ako sa na smutnú drámu sluší a patrí. Koniec bol jednoducho odfláknutý a predčasne ukončený. Škoda, takto u mňa iba mierny nadpriemer. 70/100 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Film s W.Smithom málokedy sklame, ale či bola práve toto trefa do čierneho, neviem. Na jednej strane výborne herecky zvládnuté a precítené /kapesníky nutné/, príbeh zaujímavý a neotrepaný,ale má to jeden veľký problém. Už úvod naznačuje ako to skončí, čo by ani nevadilo ,viď napr. bravúrne zvládnutá Carlitova cesta. Horšie je, že už po 20-30 min. je jasné úplne všetko. Je to jediný ale podstatný nedostatok tohto inak kvalitného filmu. Páčilo sa mi hľadanie a odmeňovanie dobra, v dnešných časoch je to potrebné viac ako inokedy. A možno film inšpiroval ľudí, ktorí už nemajú chuť do života... Trochu zvrátená inšpirácia, ale je. 70%. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles, Pasadeně a Malibu v Kalifornii. (Shley)

Související novinky

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (více)

Reklama

Reklama