Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chris Gardner (Will Smith) je otec tříčlenné rodiny, který se zoufale snaží najít takovou práci, aby dokázal uživit sebe a své nejbližší. Přestože vyvíjí obrovské úsilí, aby udržel rodinu nad vodou, matka (Thandie Newton) jeho pětiletého syna Christophera (Jaden Christopher Syre Smith) už nedokáže vzdorovat psychickému stresu z permanentní finanční krize a po těžkém rozhodování je opustí. Chris, který je nyní svobodným otcem, se i nadále všemi možnými způsoby snaží najít lépe placenou práci. Nakonec dostane možnost přihlásit se na praxi do prestižní firmy, která se zabývá obchodem s akciemi. Přestože se v úvodní fázi musí obejít bez jakékoliv finanční odměny, nabídku přijme a doufá, že na konci stáže na něj čeká regulérní pracovní nabídka a s ní i slibná budoucnost. Vzhledem k nulovým příjmům je však i se svým synem brzy vyhozen z bytu a donucen přespávat v útulcích pro bezdomovce, na autobusových zastávkách, na veřejných záchodcích a dalších místech, kde je ten trochu možné. I přes všechny nástrahy osudu však Chris nijak nepolevuje ve své snaze být milujícím a starostlivým otcem, v čemž mu nejvíce pomáhá láska a důvěra, kterou v něj Christopher vkládá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (650)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Will Smith sa rozbieha. Herecky sa zdokonaluje, v akcii bol vždy dobrý, teraz vie zahrať bez problémov slávneho boxera, byť cool, dojať a byť jedna z najvačších hviezd planéty. Najviac mu to sluší so svojim synom, ktorého si prizval do príbehu o tom, že nikdy nie je tak zle, aby bolo ešte horšie, a nikdy nie je tak zle, aby sa mohlo všetko v dobré obrátiť. Treba len skúšať, aj keď je šanca iba jedna ku dvadsať, nikdy neviete. Nechápem, prečo si syna nezobrala k sebe jeho matka. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

První opravdu charakterní role pro Willa Smithe a hned takovej bombastickej, civilní a reálnej výkon, úžasný, zejména to konečný potlačovaný radování, který v sobě skrývalo ohromnej pocit zadostiučinění a úlevy, bylo strašně lidsky působící, film se v podstatě opírá jen o Willa a opřít se má rozhodně o co, navíc děj založenej na nezdolný vůli, píli a víře otce a vlastně i jeho syna dokáže zapůsobit vždycky ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Závěrečná scéna (poprvé a naposledy emoce) a herecký výkon Willa Smithe + Thandie Newton bravurní. Jinak je to ale průhledné a přehnaně idealistické. Holt tyhle šablonovité povídky o tom, jak se Honza stal (málem) králem jsou pro masu čistou inspirací, kdy nezodpovědný fuck up tatínek tak vzorně vede rodinný budget a nosí maso na stůl, až ho opustí manželka a se svým synem přespává na toaletách v metru, avšak přesto den co den tvrdě pracuje zdarma, aby došel úspěšně do finále. Jestli tuhle melancholickou pohádku vezme někdo vážně, v praktickém životě bude pěkně v řiti. Velmi vzdáleně inspired by true story. Tak, jak se to hodí slzuchtivému publiku. Trestuhodně nepovedená kopírka skutečné cesty za snem, kde je potřeba udělat víc, než jen slepě koukat dopředu. Třeba i kolem sebe. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Filmů tohoto typu je opravdu hodně, ale jen na prstech jedné ruky spočítáte ty geniální. Štěstí na dosah patří naštěstí do té druhé kategorie a jak už napsalo spoustu lidí přede mnou je to opravdu masáž na nervy. Will Smith byl pro mě hrozně dlouho namachrovaným debilem, který snad ztratil veškerý cit pro hraní. V roli Chrise ale podává podle mě svůj životní výkon a jeho afrosyn mu přitom zdatně sekunduje a doufám, že ho jednou taky budu vynášet do nebes jako momentálně jeho otce. Film, který mě utvrdil v názoru, že hodní končí poslední..... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Spratek z amerického vidlákova s odulým egem se rozhodne zbohatnout na prodeji zdravotnického zařízení. Jeho nejsilnější vlastností je sobeckost, takže nechá manželku dělat dvě směny a sám se poflakuje v roli agenta s teplou vodou. Absolutně postrádá schopnost sebereflexe, ochotu alespoň se pokusit postarat o rodinu tím, že by zkusil pracovat, egomaniak v něm si nedokáže udržet manželství a záhy začne syna vláčet po ubytovnách pro bezdomovce. A pak se mu zadaří stát se makléřem a vydělávat ve zbytečné profesi. Splnění amerického snu jako ze žurnálu a zároveň jeden z mnoha filmů, při nichž mě těší, že nejsem Američanka. Smith hraje dobře, ale to je jediné pozitivum téhle typické přeslazené americké komerční limonády. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (26)

  • Will Smith (Chris Gardner) spolupracoval s několika mistry ve skládání Rubikovy kostky, aby se ji naučil složit co nejrychleji. (don corleone)
  • Takzvaná "biblia" pre stážistov bola kniha s názvom "Security Analysis" od Benjamina Grahama, edícia z roku 1934. (hradecek)

Související novinky

Will Smith a remake Karate Kida?

Will Smith a remake Karate Kida?

01.10.2007

No ovšem, taky jsem si klepal na čelo. Will je sympaťák, ale na tohle už je opravdu starý. Samozřejmě, všechno má logické vysvětlení. Will bude pouze produkovat, a to společně s Jerry Weintraubem,… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama