Reklama

Reklama

J.K. Rowling: A Year in the Life

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

J.K. Rowlingová, britská autorka, která svým dílem přiměla dnešní děti a mládež k tomu, co kvůli internetu a dalším moderním technologiím zapomněli. Totiž číst. Tento dokument mapuje rok spisovatelčina života před vydáním posledního dílu knižní série, která změnila nejen literární svět. (Tom Riddle)

Recenze (10)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

OBSAHUJE SPOILER O JEDNÉ Z POSTAV HP!!! OVŠEM DÍKY ČINNOSTI INTERNETOVÝCH ZPRÁV JE UŽ PRO SPOUSTU LIDÍ ZNÁMÝ!!!!! Zajímavé povídání s úžasnou Joanne o tom, jak prožívá poslední chvilky před dopsáním Harry Potter and Deathly Hallows (i ty po něm, scéna otevření knihkupectví a rozhovory s kupci jsou skvělý, úplně mě mrazilo v zádech, zrovna, jako když jsem sám natěšeně křepčil v den vydání před Luxorem a zaměstnanci se usmívali, když viděli skupinku Potterofilů, jak omdlévá nedočkavostí...). J.K. pak líčí osudy všech postav po skončení knihy, a při tom ze sebe dostane onu větu "Dumbledore is gay", tedy nikoli, jak prezentovali, že by na nějaké svolané tiskové konferenci měla prohlášení o Brumbálově coming outu, spíš na to prostě přišla řeč, a je to tak dobře, vždycky jsem si to myslel. Úžasná dáma, jíž vděčím nejen za svou přezdívku, a kterou po tomto dokumentu obdivuji zase o trošku víc než dřív. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument o životě úžasné spisovatelky, tentokrát mapující celou osu jejího života. Povídání o jejím dětství, kdy chodila se sestrou pracovat do kostela jako pucflek, spolu s návštěvou bývalého bytu působí mezi nejpoutavější dokumentární scény, které jsem měl kdy možnost vidět... Vřele doporučuji shlédnout každému, koho kdy mánie s názvem Harry Potter pohltila. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Obsažný dokument, sledující rok života dneska už slavné spisovatelky, která přivedla na svět Harryho Pottera. Psaní poslední kapitoly románu, spousta fanoušků a naopak zase nahlédnutí do kuchyně, kde J.K. peče dort synovi k narozeninám...Dojemný a bezprostření okamžik je návštěva bytu, kde napsala Kámen mudrců a kde jak sama říká, se jí změnil celý život... ()

Caym 

všechny recenze uživatele

fakt váhám... čtyři nebo tři... ne, spíš ty tři - jediný, co mě přikovalo do židle, byl výrok o Brumbálovi (už stejně profláknutej) a after HP rodokmen (ten ovšem vydýchávám doteď), věřím, že tohle mohlo mít krátce po vydání poslední knihy sílu, ale na mě to teď fakt tak nějak nezapůsobilo - ve srovnání s dokumentem harry potter a já má tohle hodně co dohánět - a creepy hudba v pozadí mě fakt nerozseká, sorry ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Stojí za zhlédnutí už jenom díky odhalení budoucnosti některých postav, např. koho si vezmou, jak budou zaměstnáni atd. ()

Mary19 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný dokument o životě spisovatelky J. K. Rowlingové, který nám ukazuje nejen veskrze známé informace, ale odhaluje nám třeba i exkluzivní záběry těsně před a po vydání posledního dílu o mladém čaroději s jizvou na čele. Snad jen škoda, že se v povídání klouzalo víceméně jen po povrchu... 75% ()

Do_ 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější dokument o autorce. Od začátku do konce se nepřestávám bavit. Je doplněn videi, kde Jo píše a poté i dopisuje poslední díl Harryho Pottera. Navíc, spisovatelka poprvé snad úplně do detailu vypráví svůj životní příběh, své pocity, zkušenosti, či pády. Popisuje vztahy v knize, její osobní vztah k médiím, či půlnočním premiérám. Opět předvádí svůj obyčejný, ale působivý humor a opět ukazuje světu, jak dobrou matkou chce být. Rozhodně 100% ()

Lukyjetu 

všechny recenze uživatele

Tento skvelý dokument o Jo Rowlingovej zachytáva rok jej života, v ktorom dokončila svoje veľdielo - sériu Harryho Pottera. Ak ste fanúšikom čarodejníka s jazvou v tvare blesku na čele, tak vás určite zaujme aj príbeh jeho talentovanej autorky, ktorá to v živote nemala vôbec ľahké. ()

althinka 

všechny recenze uživatele

tento dokument som našla po rokoch a to som veľkou fanúšičkou HP:) Silný príbeh autorky, motivácie, ktoré ju k písaniu inšpirovali a viedli ... človeku až stiahne hrdlo a ešte väčšmi sa z jej úspechu teší ... klobúk dole, že sa JK popasovala s nepriazňou osudu a dala svetu /a jednému desaťročiu/ neskutočný fenomén :) prajem jej to a nech je konečne iba šťastná ... a teším sa možnosti ju spoznať bližšie ... krásny dokument o jednej talentovanej, šikovnej a nezlomnej žene:) ()

Reklama

Reklama