Reklama

Reklama

Zamilovaná zvířata

  • Francie Les Animaux amoureux (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rok co rok celá naše země zní zpěvem, reptáním a výkřiky – milostným voláním zvířat. Okázalé tance a dary jsou často nejlepšími prostředky k přivábení samičky/samečka a pro diváky se tak naskýtá mnohdy směšná či jímavá, ale vždy úžasných podívaná.

Delfíni, lvi, ryby, ptáci, klokani, opice, krabi nebo hmyz, všichni tito jedinci se snaží okouzlit toho druhého za účelem páření a zplození života. Jejich obřady lásky jsou jako zrcadlo, ve kterém se člověk dost často poznává…

Skrz nádherné a dojemné obrazy nás Les Animaux amoureux zve na cestu do různých koutů světa, abychom shlédli ty nejneobyčejnější milostné eposy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tato úžasná hudební kompozice Philipa Glasse má dokonce i celkem pěkný obrazový materiál. Ale vážně, je to jasné, zvířata se páří, mazlí, rozmnožují a rodí potomky, mimo to pochopitelně často také zápasí o samičky, všechno dělají stejně nebo, přesněji řečeno, podobně jako my, lidé. Každý to ví, může za to chemie, může za to láska, je to zajímavé, dokonce i zajímavé jako téma na zpracovaní pro nějaký mini dokument, ale 85 minut dlouhá stopáž pro tuto látku, z toho vskutku každý nadšený nebude. Nic nového a ani nic obzvlášt' poučného. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Zábery sú krásne, lenže tiež už dnes dokáže natočiť snáď každý. K záberom citlivo zvolená hudba, čo už teda síce nedokáže každý, ale z mojho pohľadu ide stále iba o štandart. A tak ma zaujíma pridaná hodnota, lenže tá akosi prítomná nie je. Samozrejme, autori sa snažili o nejaké mikropríbehy, ktoré vcelku mali evokovať akýsi dokola sa opakujúci kolobeh života. Ale tu mal prísť komentár, a ten neprichádzal a neprichádzal...takže k nemu nemôžem povedať ani slovo, čo je veľké mínus dokumentu. Už len z toho dôvodu, že snímok nemá štandartných 45-50 minút, ale raz toľko. Malé mínus za to, že sa dokument zaoberal zväčša vtáctvom a ostatné druhy živočíšnej riše nedostali toľko priestoru. Takto je to pre mňa iba další z rady bežných francúzskych experimentov na poli prírodopisnej dokumentaristiky. Hodnotenie: 65% ()

Reklama

kamil0606 

všechny recenze uživatele

Utrpenie bolo sediet na tomto filme v kine ... rozne typy zvierat vykonavaju tu istu cinnost asi 5 minut potom vykonavajau dalsich 5 minut dalsiu cinnost atd... reziser asi IQ na urovni hupacieho konika , hudba nic moc ale dajme tomu ze celkovy dojem a zopar dobrych usekov o zvieratach zabezpecilo aspom 2 hviezdy ... mozno aj 2 a pol ale nic viac... " Nuudaaaa !! " ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zvieracie rituály pri hľadaní vhodného partnera sú veľmi rozmanité. Tance, spev a dokonca aj dary. Je to zaujímavý, niekedy dosť zábavný a často krát i dojímavý proces. Francúzsky filmár Laurent Charbonner natočil v roku 2008 snímok "Les Animaux Amoureux", ktorý pojednáva o tom ako sa dokážu zvieratá zamilovať. V roku 2009 francúzska filmová akadémia ocenila tento titul ako najlepší dokumentárny film. Získal cenu César Awards. Ja ho oceňujem troma hviezdičkami. Bolo to fajn. *** ()

alpeew 

všechny recenze uživatele

Dokument o lásce, něze, touze - tedy o milostném životě ve světě zvířat přesahující až rámec běžných dokumentárních filmů - nikoli kvůli stopáži hraného filmu. Byla jsem dojatá, pobavená, udivená i smutná - tedy bavila jsem se moc pěkně. Některé momenty jsou tak dojemné, že se člověk zastydí, že tolik nadávek pro blbce pochází se světa zvířat :-) Jediné co mi kapku scházelo, byla větší pestrost ve výběru druhů zvířat. je vidět, že režisér a kameraman mají nejvíce materiálu a zkušeností ze svého předchozího projektu Ptačí svět. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • 365 dní príprav
    2 roky filmovania v 16 krajinách pod vodou, v močiaroch, v korunách stromov, vo vzduchu
    teploty od -30 do +50° Celzia
    170 druhov zvierat (PeterJon)
  • Rôzne výzvy vyžadovali rôzne technické riešenia: kamera 5 m vysoko vo vzduchu natáčala dve žirafy, kamera 30 cm nad hladinou vody sledovala pohyby plávajúcej potápky. Ďalej boli použité teplovzdušné balóny, helikoptéry a žeriavy, aby sa kamery čo najviac priblížili k sledovaným objektom bez toho, aby boli potrebné transfokátory. (PeterJon)
  • V inej scéne sa kamera plazí z tŕstia vo vode k hniezdu penice a záber končí zhora. Dostať sa tak blízko k vtákom bez toho, aby ich pri tom vyplašili, zabralo štábu 12 dní pomalého a starostlivého postupu. (PeterJon)

Související novinky

Festival francouzského filmu

Festival francouzského filmu

11.11.2008

Nebývalý počet atraktivních předpremiér nabízí 11. ročník FFF, který se koná od 20. do 26. listopadu v Praze a zároveň v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Pardubicích a… (více)

Reklama

Reklama