Reklama

Reklama

Mike a jeho přítelkyně Sheryl se vydávají z Virginie do státního parku Lake Kimbrabow v Západní Virginii, kde chtějí kempovat v lesích a užít si turistiku. Zeptají se na cestu místního hlídače a ten jim poradí, aby jeli po Donner Trail nebo Willow Creek Bridge. Pak ale Mike potká na křižovatce místní obyvatelku Idu Foresterovou, která jim řekne, že v Timber Falls je překrásná krajina a nádherné vodopády a dvojice se rozhodne tam jet. Narazí na potížisty Brodyho, Darrylaa Lonnieho a Sheryl přesvědčí Mikea, aby se zbavil nábojů, které má v revolveru. Utáboří se, ráno je však Sheryl při koupání v nedalekém jezeře unesena. Zoufalý Mike ji hledá a nachází rodinu vyšinutých náboženských fanatiků, kteří jejich prostřednictvím chtějí zplodit dítě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý ... dobrý to je, ale prostě to nemá ty pořádný grády, "koule" jak se říká. Vykrádá to řadu klasik i nových explotation horrorů, což mě mrzí. Rodina je total vyšinutá, to zas musím ocenit, kdo tohle vymýšlel a psal scénář, opravdu extrémní demence. To bylo výborný. Bohužel film nehraje na atmosféru a výtvarnou stránku (jako třeba konkurent Rovdyr), ale spíše na opakované týrání, ponižování a mučení, které je horrorovému subžánru explotation vlastní. Násilí však nakonec nejde do přesahujících extrémů, pořád to vypadá, jak dojde k nejhoršímu a nakonec se z toho postavy většinou nějak vykroutí a navíc hlavní mužská postava je neskutečný tvrďák, který toho fakt strašně moc ustojí a ještě je schopen všechny vyfuckovat a poslat někam ... Ten se mi líbil, žádné mučení slabochů z města, ale brutální konfrontace drsňáka (ten fakt utáhl skoro celý film) z města versus totálně ujetá rodina s výborným zázemím pro svoje zvrácené skutky. Dobrý, koukatelný horror. Ovšem už by mohli tvůrci vymyslet něco, co by neustále nevykrádalo scény z kultů, jako je Texasský masakr, Hory mají oči jak původní, tak remake a pokračování, Deliverance v podstatě celý začátek se nesl ve stejném duchu, Wrong Turn znetvoření idioti atd. ... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Má to grády a spolehlivě to zažene nudu, protože to není nějaká ukecaná břečka. Pošahaná trojice tvořící náboženskou sektu z vidláckého Timber Falls loví v místních hlubokých hvozdech páry za účelem početí dítěte, které pomatená žena není schopna donosit a několik párů už kvůli tomu zařvalo (konkrétně jeden na začátku). Mladý pár z Virginie, který ztvárnil Josh Randall s Briannou Brown, je další na řadě, navíc nepůsobí zrovna dvakrát sympaticky, a tak mně ani nevadilo, když to v příštích minutách pořádně schytali od ujeté rodinky a vytrpěli si své. Zkušený hororový znalec se nenechá zmást několika kličkami scenáristů a v ději bude vždy o nějaký ten krok napřed, pak ho poměrně záhy pohltí solidní porce brutality, gore efektů, hutné atmosféry a překvapivě je to natočeno s nadhledem. Mírná negativa bych viděl, že se týraný pár choval občas nesmyslně a rovněž, být tvůrci, bych si odpustil poslední záběr ve filmu. Jinak je to horor jak má být. ()

Reklama

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Začátek je celkem sympatický, člověka svede příjemným způsobem na chybné uvažování o hlavních záporňácích. Spád je celkem rychlý a poměrně rychle začnou krvavé scény (někdy extrémně vtipné). Bohužel záporňáci jsou těžce dementní psychopaté, kteří nám krásně předv edou, že slovo Boží si každý věřící vykládá podle svého. Mohlo by se to zvrtnout v celkem zajmavou filozofickou hádku o tom co je a není hřích, bohužel schopností argumentace není obdarována ani jedna z postav ve filmu. Konec dává tušit, že si film nebere servítky a mohl by být správně hororový, bohužel jeden jediný střih s podtitulkem "o rok později" a film je zkažen. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je-li nějaký hororový subžánr, u kterého mohu mít z 90% jistotu, že mě nezklame, je to hixploitation. Vyvražďování ne příliš početné skupiny domorodým, často zdegenerovaným, buranským obyvatelstvem mě prostě téměř vždy pobaví. Novým přírůstkem do této skupiny je snímek Timber Falls. Základní dějová linka mě svojí neoriginalitou nepřekvapila (vždyť všechny tyhle filmy musí být ve své podstatě o tom samém), důležité je provedení krvavých scén, atmosféra a charisma samotných vidláků. Takže: krvavých scén je dostatek, vyhlížejí vcelku uvěřitelně, hlavní sečná zbraň byla taky dost "cool". Na atmosféře hlubokých lesů a tmavého podzemí (jinde se film vlastně neodehrává) se nedá moc zkazit, takže tady by taky nebyl problém. Potíží jsou ale záporáci - hrůzostrašně působí pouze nejmladší z nich, a to ještě jenom zřídka - po nedávnám shlédnutí filmu Storm Warning mě tito dost zklamali. Lidem, kteří mají tento žánr v oblibě, můžu Timber Falls doporučit (kvalitativně zhruba srovnatelné s Wrong Turn). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený buranský horůrek, který nám začíná celkem standardně: měli jít běžnými stezkami, které jim doporučil průvodce, oni si ovšem nedali říct a šli jinudy. A následky si pak museli neblaze nést. Nechci dále prozrazovat děj, ale ústřední dvojici našich hrdinů jsem fandil jako o život, protože přece jen mezi takové úchyly se dostat bych rozhodně nepřál nikomu. 50% ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama