Dokument sledující život politického komentátora a satirika Ala Frankena. Tvůrci se zaměřili na jeho kariéru publicisty a autora knih, politického komentátora, když zahájil svoji "Al Franken Show" na Air America Radio na pozadí rozbíhajících se prezidentských voleb 2004.
Autoři se snaží vyzdvihnout Frankenovu snahu upozornit na akce jiných "žurnalistů" a komentátorů, kteří přinášejí jednostranný pohled na svět.
Franken útočí na FOX a jejich komentátory, dále si nachází cíl v Georgi W. Bushovi a jeho administrativě. Je velice zábavné sledovat bývalého člena Saturday Night Live jak porovnává jejich lži s realitou a snaží se ukázat, co všechno jim prochází. (hejcoze)
║Rozpočet $1milión║Tržby USA $102,990║Tržby Celosvetovo $-║(22.11.2008)
hejcoze
Další bitva ve válce proti Rupertu Murdochovi a jeho televizní stanici FOX, který začíná útokem na poskoky Murdocha a FOX, jmenovitě na lidi jako jsou Bill O'Reilly, Ann Coulter, Sean Hannity a Rush Limbaugh. A vzhledem k tomu že FOX má velice jasné republikánské vazby, se tento boj přenese i na Bushovu administrativu. Al Franken: God Spoke dokumentuje život Frankena v průběhu předvolební kampaně prezidentských voleb v USA v roce 2004 (Bush v. Kerry). Sleduje vznik Frankenovy "Al Franken Show", častěji přezdívané "Al Franken Factor", která se velice nekompromisně pustila do kritiky pravicí ovládaných talk-show vedených komentátory jako jsou O'Reilly, Hannity a Limbaugh. Franken se specializuje v tom že bere to co oni předkládají americké veřejnosti a porovnává to s realitou a skutečností a snaží se upozornit na pravicové lži. Celý film je položen na základech položených Frankenovými knihami "Rush Limbaugh is a big fat idiot" a "Lies and the lying liars who tell them: A fair and ballanced look at the right", a ve skutečnosti začíná konfliktem Frankena s O'Reillym na Book Expo of America (nebo tak nějak). Jak jsem již psal, film sleduje Frankena během prezidentských voleb v roce 2004. Franken po porážce pokračuje ve své show, ale nakonec filmu oznámí že uvažuje o nastoupení proti Normu Colemanovi ve volbách do US senátu v roce 2008. Shrnuto, podtrženo: Al Franken je skvělej komik (SNL) a jeho imprese Henryho Kissingera je nezapomenutelná, ale jeho boj proti FOX je napůl zábavný a napůl tragický. Zábavný protože je to Al Franken, tragický protože je jenom málo lidí, kteří jsou ochotní jít proti Murdochovi. Addendum: Al Franken porazil Norma Colmena a stal se senátorem za Minnesotu, do dnešního dne dokázal prosadit několik menších zákonů, ale podle mne i velice důležitou obhajobu Jamie Leigh Jones proti KBR a následný zákon, který vycházel z tohoto skandálu a upravoval smlouvy mezi federální vládou a kontraktory.(24.4.2010)