Reklama

Reklama

Bláznovství

Trailer 3

Svět je plný bláznů a někteří z nich jsou terapeuti. Bláznovství režiséra Jonathana Levinea se vrací do poloviny devadesátých let, přesněji do léta roku 1994, a líčí příběh dvou naprosto rozdílných postav. Čerstvý absolvent střední školy Luke Shapiro (Josh Peck) se živí prodejem marihuany, kterou ze svého zmrzlinářského vozíku dodává mj. i vyhaslému psychiatrovi doktoru Squiresovi (Ben Kingsley). Oba muži uzavřou výměnný obchod a Luke se snaží poslouchat terapeutovy rady a opatřit si známost. Zamiluje se ovšem do nesprávné dívky, nevlastní doktorovy dcery Stephanie (Olivia Thirlbyová), čímž si koleduje o problémy, před nimiž ho Squires varuje. Snímek líčí s nadhledem životní trampoty obou mužů, jejichž vlastní vztahy nefungují. Luke si nerozumí s rodiči, ani se Stephanie, a Squiresovo manželství je už dávno jen formalita, o to víc však potřebují jeden druhého.
Oba hlavní protagonisté, ale i představitelé vedlejších rolí (mj. Jane Adamsová jako umělkyně Eleanor a rapper Method Man v úloze dealera Percyho) podávají spontánní až nespoutané výkony. Scenárista a režisér Jonathan Levine má cit pro přirozeně znějící dialogy a působivě využívá atmosféru letního New Yorku a jeho okolí. Nenápadný snímek získal mj. Cenu diváků na festivalu Sundance 2008 a také nominaci na Independent Spirit Award v kategorii prvních scénářů. V malé, ale výrazné úloze narkomanky Union se objevuje Mary-Kate Olsenová, která byla v devadesátých letech společně se svojí sestrou-dvojčetem Ashley populární dětskou představitelkou nenáročných rodinných komedií. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (146)

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

tak fainový filmek podmáznutý tím nejlepším rapem co během let 90tých vznikl, soundtrack určitě zaujme fanouška hiphopu, ale nevim jesli zaujme fanouška filmu... Josh Pack mě moc nebavil, Kingsley byl super a ostatní role nic zvláštního....co mě překvapilo, tak nominace Ben Kingsleyho na Zlatou malinu, možná se někdo uklik nebo přeřek, jináč nevim jak je toto možné ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Teraz musím byť úprimný a povedať pravdu. Prvý raz v mojom živote hodnotím nie až tak úplne podľa toho čo si myslím a ako sa mi film páčil. Odôvodním neskôr. Od začiatku: Film má velmi kolísavý dej a tým pádom aj nevyrovnané pasáže. tým sa dostáva nuda na miestach kde keby sa nachádzal nejaký prvok ako ..hocičo iné ako zbytočné scény so sexom...tak by to bolo super. tým film vážne utrpel na celkovom vzhľade. Ale zároveň sa dostávame k tým lepším častiam. rozhovorom cvokára a dílera sú super. Naozaj som niekedy čumel. Čo teda znamená super scenár. Miestami. Inokedy znova pochabuje. Ale záver všetko vytáča do nových rovín a ja som znova spokojný. Herecké výkony sú .. no.. zase raz kolísavé. Ben je tak z 90% nehorázne geniálny. Svojej roli sa zmocnil super a nechápem malinu v tomto prípade. Ostatné postavy kolíšu. Niekedy som nadšený a potom zhrozený ako v prípade rozhovorov medzi "zaľúbencami". Celý film je taký kolísavý. Ale ak fakt pretrpíte prvých 30 minút, kde bohužiaľ je vela vecí zbytočných (fakt by sa kratšia stopáž hodila), tak sa vám dostane ten správny výsledok. Dokonca mňa niektoré pasáže aj rozosmiali. Nie spôsobom "vtip - smiech". Ale napr. predávanie trávy so psychiatrom bol krásny umelecký prvok. Klobúk dotvára imidž psychiatra a ulízane vlasy a taška na chrbte zas dotvárajú postavu feťáka - dílera. Teraz sa cez toto všetko pozerá,m a vravím si, že ale aj tak to nestačilo. Veď nič super to nebolo a fakt to neni "pamätný" snímok. tak prečo také hodnotenie? Dôvody sú tri: 1) Scény ...predávanie trávy s Benom... plávanie na konci v oceáne... večerný výlet do baru a následná basa..sú neskutočne silné. Nevime prečo ale mňa dostali. 2) Celková ladnosť príbehu. Nič sa nedeje urputne rýchlo ani silno. Proste dej plynie a to naozaj ladne! 3) Hlášky psychiatra a aj celkový výkon Bena. Pre mňa bol Ben super!!! 87% ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem si nemohl nevzpomenout na Weeds a to ze dvou důvodů. Prvním je očividně dealerství marihuany a druhým důvodem jsou jednoznačně komediálně - dramatické scény, které se výborně a hlavně nenásilně prolínají. Asi je jasné, kdo byl tahounem filmu a není jím nikdo jiný, než skvělý Ben Kingsley. V tomhle případě bych viděl jediné mínus a to délku stopáže - o něco kratší stopáž = úbytek '' zbytečných '' scén = procenta hore :) Takhle je to za 70%. ()

nessbeal 

všechny recenze uživatele

Life, salvation, drugs, go ahead! Hudba kvalitna ako nikdy predtym, Biggie v pozadi. No proste krasa pozerat film a sustredit sa na to co hovoria hlavni hrdinovia bez rusivych momentov. Mat tak Oliviu Thirlby na vikend v dome niekde na plazi na ostrove, tak by som robil ine veci. K filmu: Obaja Dr. Squires aj Luke dlho nemali sex, okolo tejto temy a Lukovho dealovania travy sa toci cely film. Takze najmä za hudbu 4*. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Úlisný puberťák rapuje a prodává hulení, díky čemuž se seznámí s psychiatrem, ke kterýmu začne chodit na sezení. Shodou okolností, kurva, to je ale klišoidní náhoda, se taky seznámí s doktorovou nevlastní dcerou, kterou začne, ehmmm, předčasně vystříkávat, protože byl dosud, pokud jsem to správně pochopil, panic. Ta se pochlubí, že to před ním dělala už asi 100x, takže oslizlý puberťák se do špíny zabouchne, protože mu ukáže, jak na to. Bohužel hned po tom, co se slizoun naučí vydržet víc než 30 sekund, projeví své city k rajdě, kterou to absolutně vypne a už s ním nechce nic mít. Psychiatr se mezitím snaží vyrajcovat starou koukáním na porno. Pak si z toho už jen pamatuju, že hošani se rozhodnou obrážet ulice a prodávat společně trávu. Retro vyfiltrovaný 90. look a netečný Ben Kingsley s parukou. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy si Lucas (Josh Peck) kupuje drogy od dealera (Method Man), hraje skladba od rapera „Notorious B.I.G“, ve které rapuje právě i Method man. (boul)
  • Klobouk, který Ben Kingsley nosí, je jeho vlastní. Koupil si ho v New Yorku a považoval ho za vhodnou rekvizitu. (Elisebah)
  • Zlatá malina: Nominace - Nejhorší herec ve vedlejší roli (B. Kingsley). (Petr23)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno