foto

Method Man

  • nar. 1.4.1971 (47 let)
    Staten Island, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Method Man, vlastným menom Clifford Smith, neprežil najštasnejšie detstvo. Vychovával ho jeho otec, u ktorého sa naučil hrať na bicích. Sťahoval sa z miesta na miesto toľko krát, že to už ani nepočítal, no nakoniec zakotvil spolu so svojim otcom v americkom meste Stauton Island.

Ako malý chlapec mal veľa záujmov, okrem hudby čítal a produkoval komiksy, najme Ghost Ridera. Bol dosť sklamaný, že nehral práve vo filme Ghost Rider, pretože to bol jeho najobľúbenejši komiks. Jeho doba dospievania bola dosť temná, plná drog. Predtým, ako začal účinkovať vo filmoch, si privyrábal ako údržbár sochy slobody. Popritom ho zatiaľ vyhodili zo školy. Nádej mu svitla až na začiatku 90. rokov, kedy sa stretol s bratmi RZA a GZA. Začali spolupracovať v oblasti hudby.

Neskôr sa spoznáva s Red Manom a opetovne nato si zahrá hlavnú rolu v komédii HOW HIGH (2001). Film doplní svojím soundtracom. V roku 1998 si zahral jednu z hlavných rolí po boku svojej skupiny vo filme WU-TANG. O rok nato (1999) dostal veľkú šancu zahrať si vo filme ČIERNA A BIELA spolu s Benom Stillerom. Method Man si dal malú pauzu a začal sa viac sústrediť na svoju kapelu Wutang Clan.

Po dlhom čase si ho všimol režisér David Zucker, ktorý mu dáva šancu hrať vo filme SCARRY MOVIE 3.

DonParegio

Herecká filmografie

Filmy

2019 Shaft
2018 Future World
Peppermint
2017 Love Beats Rhymes
Where's the Money
2016 Keanu - Kočičí gangsterka
Paterson
The Breaks (TV film)
2015 Lucky N#mbr
Staten Island Summer
Vykolejená
2014 Seasons of Love
Švec
2012 Red Tails
2011 Pohřebák
Spratci na zabití
2010 Hříšníci a svatí
2008 Bláznovství
Tohle je Sparta!
2006 Hood of Horror
2005 Venom
2004 3 muži a 3 nemluvňata
Direct Effect Presents: Straight Up Hip Hop All Week (TV film)
Perfektní servis
Procitnutí v Garden State
2003 Scary Movie 3
2002 Karamelka
Street Dreams (TV film)
2001 Kdo hulí, ten umí
2000 Boricua's Bond
1999 P.I.G.S.
Černá a bílá
1998 Belly
Wu-Tang
1997 187 - Kód pro vraždu
Země policajtů
1996 Nevyhrožuj
Velký švindl

TV seriály

2018 The Deuce: Špína Manhattanu (TV seriál)
Inside the Pretend (S02E09)
Nobody Has to Get Hurt (S02E08)
The Feminism Part (S02E07)
další epizody (8)
Orange Is the New Black (TV seriál)
Gordons (S06E08)
2017 Rebel (TV seriál)
Breaking Point (E07)
Conceal and Carry (E05)
Brother's Keeper (E03)
další epizody (5)
The Breaks (TV seriál)
The Deuce: Špína Manhattanu (TV seriál)
My Name is Ruby (S01E08)
Why Me? (S01E06)
What Kind of Bad? (S01E05)
další epizody (7)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Zásah (S07E14)
2016 Luke Cage (TV seriál)
Soliloquy of Chaos (S01E12)
2015 Amyino plodné lůno (TV seriál)
Last F**kable Day (S03E01)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Umění války (S05E22)
Nová pravidla (S05E21)
2014 Chozen (TV seriál)
Tým Škorpion (TV seriál)
Risky Business (S01E08)
2011 Dobrá manželka (TV seriál)
Dohoda (S02E13)
2008 Status: Nežádoucí (TV seriál)
Zlá krev (S02E06)
The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
Konec (S05E10)
Poslední vydání (S05E09)
Dickensovský aspekt (S05E06)
další epizody (6)
2007 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Snitch (S09E10)
2006 The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
Vysvědčení (S04E13)
Neboť každý, kdo má (S04E12)
Nový den (S04E11)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Černý výlep (S06E20)
2004 Method & Red (TV seriál)
The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
Když dovolíš (S03E02)
Znovu a zas (S03E01)
2003 The Wire - Špína Baltimoru (TV seriál)
Varování před bouřkou (S02E10)
Spodní proud (S02E05)
2002 Zóna soumraku (TV seriál)
Třetí hlídka (TV seriál)
Superheroes: Part 1 (S03E14)
2001 Kouzelní kmotříčci (TV seriál)
Oz (TV seriál)
Even the Score (S04E15)
Orpheus Descending (S04E14)
Blizzard of '01 (S04E13)
další epizody (4)
2000 Bostonská střední (TV seriál)
Wonderland (TV seriál)
1992 Martin (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)

Dokumentární

2013 Dirty: Platinum Edition
2010 Wu-Tang Saga
2008 Street Bangaz
2007 Notorious BIG: Bigger Than Life
Wu: The Story of the Wu-Tang Clan
2006 Rock the Bells (TV film)
2005 MC: Why We Do It, The
Method Man Presents: The Strip Game
2004 And You Don't Stop: 30 Years of Hip-Hop (TV seriál)
Beef 2
Making 'Scary Movie 3'
N-Word, The - a.z.
Wu-Tang Clan: Disciples of the 36 Chambers, Chapter 2 (koncert)
2003 Scarface: Origins of a Hip Hop Classic
Tupac: Vzkříšení
Wildboyz (TV seriál)
2002 Hip-Hop VIPs
2001 Xzibit: Restless Xposed
2000 And Ya Don't Stop: Hip Hop's Greatest Videos, Vol. 1
Backstage
1997 Rhyme & Reason
1995 Show, The

TV pořady

2017 Drop the Mic (TV pořad)
2014 Park Bench with Steve Buscemi (TV pořad)
2005 Nick Cannon Presents Wild 'N Out (TV pořad)
2003 MC Battle (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2003 (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
MTV Icon: Aerosmith (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 Method Man & Redman feat. Ready Roc - Lookin' Fly Too (hudební videoklip)
Method Man - Big Sky (hudební videoklip)
Method Man - The Classic (hudební videoklip)
Snoop Dogg feat. Redman, Method Man & B-Real - Mount Kushmore (hudební videoklip)
Wu-Tang Clan feat. Redman - People Say (hudební videoklip)
2013 Snoop Dogg feat. Erick Sermon & Method Man - Let Me Explain (hudební videoklip)
2007 Wu-Tang Clan feat. Erykah Badu, Dhani Harrison & John Frusciante - The Heart Gently Weeps (hudební videoklip)
2006 Mobb Deep: Life of the Infamous... The Videos (hudební videoklip)
2005 Ashanti feat. Paul Wall & Method Man - Still on It (hudební videoklip)
2002 Hype Williams: The Videos, Vol. 1 (hudební videoklip)
Wu-Tang Clan - Uzi (Pinky Ring) (hudební videoklip)
2001 Wu-Tang Clan - Careful (Click, Click) (hudební videoklip)
Wu-Tang Clan feat. Paulissa Moorman - Gravel Pit (hudební videoklip)
2000 Wu-Tang Clan - Protect Ya Neck (The Jump Off) (hudební videoklip)
1999 Limp Bizkit feat Method Man - N 2 Gether Now (hudební videoklip)
1998 Nas, DMX, Method Man, Ja Rule - Grand Finale (hudební videoklip)
Wu-Tang Clan - Reunited (hudební videoklip)
1997 Busta Rhymes feat. B-Real, Coolio, LL Cool J & Method Man - Hit 'Em High (The Monstars' Anthem) (hudební videoklip)
Wu-Tang Clan - It's Yourz (hudební videoklip)
Wu-Tang Clan feat. Cappadonna - Triumph (hudební videoklip)
1995 Wu-Tang Clan - Wu-Tang Clan Ain't Nuthing ta F' Wit (hudební videoklip)
1994 Wu-Tang Clan - Can It Be All So Simple (hudební videoklip)
Wu-Tang Clan - Da Mystery Of Chessboxin' (hudební videoklip)
1993 Wu-Tang Clan - C.R.E.A.M. (hudební videoklip)
Wu-Tang Clan - Method Man (hudební videoklip)
Wu-Tang Clan - Protect Ya Neck (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(28)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace