Reklama

Reklama

Bestie musí zemřít

všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Americká modelka Celine je unesena záhadným mužem přímo na ulici v průběhu módního týdne v Miláně. Když se probere z omámení, zjistí, že není jediná oběť tohoto šílence. Vedle ní leží zakrvácená dívka, která je zjevně již delší dobu mučena... Jedinou nadějí na záchranu je Celinina sestra Linda. Ta kontaktuje přímo inspektora Avolfiho, který okamžitě ví, s jakým zločincem má tu čest. Jedná se o sériového vraha, zvaného „Yellow“, který vraždí krásné mladé dívky. Nejdřív si s nimi ale zvráceně hraje a krutě je mučí. Když ho to omrzí, dívku zabije a vyhlédne si jinou oběť. Další krásku, kterou může zohavit a zabít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (95)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Hodne slabé, zastaralé, neoriginálne. Na Argenta nie som zrovna odborník, hádam ale, že toto mala byť pocta giallu, v nejakom novšom, modernom kabáte. Nepodarilo sa. Dve a pol hviezdy za gore a poslednú scénu, ktorú ale bohužiaľ nasledovala ďalšia a tá to komplet pokazila. Emmanuelle Seigner navyše nejak stratila schopnosť herectva. To bude tým, že sa tu s Brodym zahadzujú ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Argento se vrací o šest let méně senilní než Herz, což evidentně nestačí. Co hůř, nestačilo by to ani na čtyřicetiminutový díl televizního seriálu. Problém není jen v debilním scénáři, ale i v Argentově televizí smrdící režii, kterou předvedl už v Terza madre. A ten Rambo záporák je taky z říše snů... defitivní tečka za giallo žánrem a důkaz, že sedmdesátá léta jsou pryč stejně nenávratně, jako Argentův talent. A navíc to není giallo, ale thriller. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Argento má na svém kontě mnohonásobně lepší filmy (Suspiria, Inferno, Phenomena, Tenebre, Tmavě červená...), přesto jsem byl spokojen. V Armádě démonů popadl dech, Giallo je sice o poznání slabší, i tak se ale jedná o více než průměrnou kriminálku. Masový vrah, který je možná brzy odmaskován, což ale je nutné pro další směřování příběhu, se zaměřuje na krásné dívky - cizinky, které nebude nikdo postrádat. U poslední však udělá chybu. Trochu jsem postrádal černé kožené rukavice, nechyběla však injekční stříkačka a chladné zbraně. Argentova oblíbená červená se objevila ve filmu v mnoha podobách - červené koberce, podlaha, sedadla, balkony, východ z diskotéky, růže (+žluté), sloupy, župan a ...krev. Vraždy i mučení jsou poměrně naturalistické, což není u Argenta překvapivé. V určitých momentech jsem si vzpomněl na Děs v opeře. Velmi dobrou hudbu (občas připomněla H.Pottera, jindy zvučela temnějšími tóny) složil Marco Werba. Z celkových 3,5 hvězd volím 4. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Názvem Giallo se Argento nesnažil evokovat oslavu, shrnutí či restrukturalizaci stejnojmenného subžánru. Naopak, jakoby se jej snažil definovat skrze nepůvodní, neosobitou a unylou řadovku bez tvůrčího rukopisu, citu pro vyprávění a řádně vyšperkovaných propriet (slabé, často zakrývané gore, směšný záporák, dotěrná kráska v nouzi). Banálně prosté vyšetřování a tím zpomalený tok informací byly skvělou záminkou jít v charakterech do hloubky, ústředním únosem nastavený deadline (užší svázání filmového času s reálným) mohlo pro změnu znamenat včasné nakopnutí, spád a rostoucí adrenalin. A nestalo se, v hlavě utkví jen snaživý Brody a závěrečná myšlenka. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Před dvěma lety zapůsobilo Argentovo dokončení čarodějnické trilogie jako zjevení z jiného světa (a z jiné doby), to samé se dá říci i o jeho novince. Atmosférický závan z dob Profondo Rosso, Opery, Tenebre a jiných, tentokrát bez výraznějšího vizuálu. Což mi ale jako zápor nepřijde, protože čím méně Argento blbne s formou, tím lépe vede herce. Nehledě na to, že typické hraní si s barvami lze hojně zpozorovat i tentokrát. Viz červená a žlutá skoro v každé scéně. Giallo má obstojný děj, dobré herce, vynikající (a nesamoúčelné) gore a velmi povedený závěr, u něhož zamrzí snad jen to, že se jej nepovedlo dovést do konce. Dělám, že jsem neviděl poslední scénu :-) 7/10 ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Premiéru měl film 25. června ve Velké Británii na filmovém festivalu v Edinburghu. (Chatterer)
  • Název filmu odkazuje na italský detektivkový žánr giallo, který Dario Argento zpopularizoval. (Chatterer)
  • Tento Argentův film je první, pro který si Dario nenapsal scénář sám. (Chatterer)

Související novinky

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Dario Argento natočí Giallo

Dario Argento natočí Giallo

19.01.2008

Nic nového pod sluncem, říkají si ti z vás, kteří vědí, že giallo je italské označení hororového subžánru specializujícího se na řádění maniakálních sériových vrahů. A mistr Argento už pár takto… (více)

Reklama

Reklama