Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný dirigent Alex Benedict má poměr s talentovanou klavíristkou Jenifer Wellesovou. Ta má však už dost skrývání a dá Alexovi ultimátum: musí se rozvést, jinak Jenifer jejich vztah veřejně odhalí. Jenže Alex si rozvod nemůže dovolit, neboť jeho kariéra závisí na štědrých sponzorských darech bohaté tchyně. Proto se muž rozhodne milenku navždy umlčet. Zavraždí ji a vše nastrojí jako sebevraždu plynem. Poručík Columbo však verzi o sebevraždě neuvěří a začne na Alexe dotírat se spoustou zdánlivě nevinných otázek... (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

blatouchm 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten konec vypadá jako slabý, protože k soudu v podstatě Columbo neměl důkazy, ale to on dobře věděl, takže jediná možnost byla přesvědčit manželku vraha. Nebýt té květiny, tak šlo o dokonalý zločin, což je v tomto seriálu výjimečné. Zvláštní je pouze to, že 1) policie klidně pustila na místo činu cizího člověka 2) nenafotila celý dům, protože na fotografiích by měla být květina vidět (nebo k nafocení došlo až později, což je chyba z prvního bodu) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani dokonalé naplánovanie vraždy nepomôže, keď sa robia zásadné chyby. Pritom indície sú slabé, dôkazy žiadne a vrah sa napriek tomu vzdá celkom bez námietok. Natiahnutie kriminálky na 90 minút ničomu nepomohlo, len tu máme 20 minút zbytočných scén príprav, koncertovania a debát. Asi za tých 20 nadbytočných minút môže to množstvo scenáristov a režisérov, ktorí sa pri filme z neznámych dôvodov nakopili, a každý chcel do filmu dostať to svoje. Columbovu manželku nikdy neuvidíme, ale psa si nosí na rukách. –––– Víš, já jsem totiž paranoik. Vždycky, když vidím tělo, je to pro mně vražda. ()

Reklama

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další Columbo, podle stále stejné šablony, kterou už divák očekává a, přiznejme si, vyžaduje. V seriálu Columbo nepátráme po vrahovi, toho známe od začátku (většinou) a ošuntělý poručík jde neomylně po tom pravém, byť by ho vzbudili uprostřed noci. Mám rád tu jednoduchost, mám rád jeho styl - nechat se podceňovat, neustále drobně obtěžovat, být všude, pořád se vracet... Častá krůpěj i kámen prorazí... ..PS: Mám rád Columbovo auto, Columbova psa a paní Columbovou. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě je tento díl celkem slabý. Je to lehce podprůměrný Columbo, kterého zachraňuje právě jen Columbo. Zdejší záporák je slabý, na jeho vraždě nebylo nic opravdu promyšleného (dobrá, až na to auto v opravně) a navíc ještě na místě činu zanechá důkaz (komu nebylo už od začátku jasné, že ho Columbo dostane právě na tohle, tak asi musel být slepý). Jak už jsem napsal, vrah se mi vůbec nelíbil, neměl ten správný styl ani důstojnost a řadí se k těm nejhorším v historii Columba. Vedlejší linie se psem byla milé osvěžení. Když Columba a prostředí dirigentů a vážné hudby, tak raději "Vraždu s příliš mnoha notami", která má všechno, co této epizodě chybí (když nepočítáme závěr, ale to sem nepatří). Nechápu, proč tento díl mnozí v komentářích považují za nějak výjimečný... ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už to není sebevražda, teď je to vražda. A na to jsem specialista, víte? Na vraždy! Epizoda, kterou režírovala hned trojice známých tvůrců. Dva z nich si zároveň střihli i nerovný souboj před kamerou. Nerovný proto, protože Peter Falk, jako Columbo, svého soupeře Johna Cassavetese (Tucet špinavců, Rosemary má děťátko) doslova válcuje a nenechá ho vůbec vydechnout. Tak to mám rád. Díl z prostředí vážné hudby, kde se poprvé objeví poručíkův pes Pes a který má trošku snadněji odhadnutelnou závěrečnou pointu, ale to mu rozhodně neubírá na kvalitě. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Dům maestra byl také uveden v epizodě The Adventure of Mad Tea Party seriálu Ellery Queen (od r. 1975). (Epistemolog)
  • V tomto díle se poprvé objeví nový poručíkův (Peter Falk) pes. (Pepinec)

Reklama

Reklama