Reklama

Reklama

Columbo - Série 10 (1990) (série)


Vražda s příliš mnoha notami (S10E13)

(epizoda)
  • USA Murder with Too Many Notes (více)

Obsahy(1)

Úspěšný hollywoodský skladatel Findlay Crawford získal za hudbu ke svému poslednímu filmu Oscara. Jenže věc má háček, skutečným autorem celé partitury je totiž Crawfordův talentovaný asistent Gabriel McEnery. Crawford už dávno ztratil inspiraci. Gabriel se teď chce osamostatnit a dokonce vyhrožuje Crawfordovi zveřejněním pravdy o jejich spolupráci. Findlay jej tedy omámí s pomocí prášků a zařídí, aby mladík spadl ze střechy studia právě ve chvíli, kdy Crawford diriguje koncert pro několik stovek diváků. O tom, že Gabrielova smrt byla nešťastnou náhodou, jsou přesvědčeni očití svědkové i přivolaní policisté. Až na poručíka Columba… (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já mám tento díl rád. Je sice nový, ale s klasickými se může téměř rovnat. Je tu důstojný protivník Billy Connolly a ani humor nechybí. Uznávám, závěrečné usvědčení nebylo nic moc (vlastně nebylo žádné, Columbo sice přišel na provedení vraždy, ale jediné, co měl proti pachatelovi v ruce, byl motiv, a vrah se dobrovolně vzdal sám), ale vzhledem k tomu, že je to předposlední díl, tak stejně musím dát 5 hvězdiček (kdyby to byl starší díl, bylo by to méně). Být to poslední díl, série by skončila důstojně. Jenže ne, my jsme se ještě museli dozvědět, že má Columbo rád noční život (hlavně proto ta pátá hvězdička tomuto dílu)... ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, ale zdá se mi, že noví Columbové postrádají nějak atmosféru, napínavost a vtipnost starých dobrých dílů. Zápletky nejsou až tak dobré a hlavně pátrání už postrádá tu propracovanost jako kdysi. I záporáci už nemají takové charisma a určitou noblesu, kterou vždy měli. I v tomto díle je záporák takový nějaký. Pátrání takové trošku odfláknuté a dalo by se sním více vyhrát. Párkrát jsem se ale fakt zasmál při Columbových "vystoupeních". Celkově takový průměr, určitě horší než staří Columbové. Nicméně, i tak je to pořád dobrý. Ale ne už vynikající... Howgh! ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejslabsich dilu. Spatny motiv (proc by ho mel hned zabijet, kdyz mu stacilo jen trocha uznani) a jeste horsi rozuzleni bez zadneho primeho dukazu. I kdyz Connolly vypada jako dirigent slusne a nahlednuti do tvorby filmove hudby je taky zajimave. Konecne se dozvime, odkud pochazi Columbova ustredni melodie. * Davam bonusovou hvezdicku za Connollyho uzasny skotsky akcent v originale. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie je to úplne najvydarenejšia časť a asi ani najlepšie vymyslený príbeh, prostredie je každopádne opäť výborne zvolené a Connollyho vrah je jedným z najcharizmatickejších. Je to jedna z častí, ktoré som videl už dávnejšie a nepamätám si spôsob dopadnutia vraha, takže si Noty pozriem opät niekedy rád znovu v televízii. Takže videl som znova a spôsob odhalenia vraha považujem za výborne vymyslený. Len McCooganova réžia sa mi zdala trochu mdlá a nevýrazná a diel je prekvapivo málo vtipný, čo je vzhľadom na účasť takej hviezdy, ako Billy Connolly, dosť trestuhodné. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Poté, co Columbo (Peter Falk) řešil ve studiu problematiku bot oběti vraždy Daniela McEneryho s Findlayem Crawfordem (Billy Connolly) a ze studia odchází, upozorňuje Crawforda, že Daniel měl velikost bot číslo 43. Ihned poté zahraje Crawford na klávesy basový hudbní motiv. Tento motiv hraje ale na špatné straně klavíru, kde jsou vysoké tóny, nikoliv basy. (pjotri)

Reklama

Reklama