Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní chirurg Dr. Barry Mayfield je specialistou na operace srdce. Spolu se starším kolegou Dr. Edmundem Hidemannem pracuje na důležitém farmaceutickém výzkumu. Výsledky chce uvést do praxe, avšak podle Hidemanna to zatím není bezpečné. Mayfield nakonec využije příležitosti a rafinovaným způsobem se pokusí kolegu zavraždit: když mu totiž provádí operaci, použije na zašití vnitřních orgánů samorozpouštěcí chirurgickou nit. Jediný, u koho vznikne podezření, je zdravotní sestra Sharon Martinová. Té se Mayfield zbaví vraždou v garážích. Nezanechá žádné stopy, avšak případ dostane na starost nenápadný policejní poručík Columbo... (Česká televize)

(více)

Recenze (68)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi chytrý diel, nesmierne zdynamizovaný a s šikovnými vnútornými peripetiami v medzisúčinnej pyramídovej odhaľovacej vetve prípadu. A najmä, s priam až vedecky rafinovaným prístupom ako zvyšné Hidemannove operácie :)... Nedá sa úplne tvrdiť, že by Nimoya postava doktora mala najlepšie zvolenú metodiku (samo)potvrdzovacích alibi, ale je to robustný profesionál vo svojom obore a jeho súboj s poručíkom má fantastické rigorózne vypätie. Hlavne v menej okatých momentoch, dôležitejších pre správne psychologické nasmerovanie. Fakt, rozbrúsený, komorný a vyvážený diel s výborne zvládnutými úlohami všetkých členov TV štábu od zvukára až po scenáristu. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Väčšina komentátorov sa zhoduje v tom, že táto epizóda patrí k najlepším z celého seriálu. Nepopieram, že neobvyklá situácia, v ktorej Columbo ťahá v strete s inteligentným protivníkom za kratší koniec, zvýšila príťažlivosť epizódy. Ale na druhej strane ju ťahali dolu málo uveriteľné náhody. Prekvapilo ma, ako zbytočne sa v tejto epizóde zdôrazňoval bezdomovecký dojem, ktorý budil Columbo. Jeho kýchacie, fajčiace a žravé prejavy boli až odporné. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poručíka jsem viděl naposledy v celku už před mnoha lety (tak třeba osm až deset...) a tenhle díl mě zajímal z jednoho prostého důvodu. Leonard Nimoy. Jako záporák. Zločinný steh je po všech směrech dokonalá Columbovská epizoda (nebudu srovnávat, jelikož prakticky nemám s čím). Peter Falk je tradičně geniální, vtipný, mazaný, ukecaný, tady navrh nemocný a rozčilený, ale Leonard Nimoy je lepší. Chladnokrevný, nesmírně inteligentní, bez téměř jakýchkoliv emocí a hlavně rozdíl mezi jeho chirurgem a panem Spockem je praktický nulový. Zápletka je velice, velice chytrá, zločin nesmírně promyšlený, pointa složitější a závěrečných deset minut s naprosto fantastickou hudbou je naprosto geniálních. Skutečně luxusní závěr. Veliká, veliká paráda. Columbo tápe (jakože fakt) a Leonard Nimoy to všechno skoro vyhraje. Skoro. K tomuto se určitě vrátím! Tohle je jasně za plný počet. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mojich obľúbených dielov z prvej éry. Asi aj preto, lebo tu hral Leonard Nimoy. A musí to byť práve logický Mr. Spock, ktorý Columba vytočil. V iných dieloch sa Columbo zväčša ovláda. Nimoy tu hral naozaj kriváka. Odrovnal kohokoľvek, kto mu stál v ceste. Columbo ho dostal naozaj v poslednej minúte. Paráda. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh plný nití, na kterých ale visel špek, na nějž se doktůrek chytil (obdoba rivahovy recenze). A propo, pokud jsem tomu závěru dobře rozuměl: Druhou operaci chtěl doktor šít opět vstřebatelnými nitěmi, ale když zjistil, že ho Colombo sleduje, použil nevstřebatelné nitě. U Colomba se tedy našly ty vstřebatelné. Je to tak? ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama