Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový právník Oscar Finch spolu s kongresmanem Mackeym pracují na prezidentské volební kampani jistého guvernéra. V případě klientova úspěchu mají před sebou oslnivé vyvrcholení kariéry. Jenže Finchovi jednoho večera zavolá bývalý klient Frank Staplin, kterému kdysi Finch s Mackeym pomohli, ovšem za cenu porušení zákona. Staplin má před soudem kvůli dalšímu deliktu a opět se dožaduje právní pomoci, jinak Finchovi hrozí vyzrazením. Finch po pečlivých přípravách Staplina zastřelí u něj doma a nastrojí stopy tak, aby to vypadalo na sebevraždu. Poručík Columbo však tuto vyšetřovací verzi hned z několika důvodů odmítne… (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

fugyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detektívka s miernym nádychom politiky - to môžem. Od prvopočiatku Columbo tušil kto je vrah, teda vlastne, že ide o vraždu. Zavesil sa na podozrivého a sliedil, snoril, šťúral. A potom sa pripol na slabý článok, na senátora. Ach, spindoctori sú skoro vždy väčší machri ako kandidáti? Myslím, že v tejto časti predviedol najdlhší návrat za podozrivým s vetičkou: "Just one more thing, sir." - vyslovil ju po tom, ako mu podozrivý ufujazdil na aute a on trikom jemu vlastným (mojej žene, pani Columbovej, by sa taký osviežovač páčil...) rozptýlil sekretárku, zistil, kde má právnik-vrah schôdzku a potom sa na tom mieste s onou vetou, vykúkajúc spoza dverí, objavil. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No konečně! Vítej v 90. letech, poručíku! Trvalo to, ale dočkal jsem se. Jestli několika předešlým epizodám chyběl pořádný záporák, atmosféra i klasické poručíkovy vyšetřovací postupy, tak tady je vše. Režíruje totiž starý známý Patrick McGoohan a ten ví, jak má správná Columbovka vypadat. Střihne si tady samozřejmě i roli zločince a společně s Peterem Falkem tak zavzpomíná na zlatou éru let sedmdesátých. Hlavně příprava vraždy za bouřlivé noci, má své kouzlo, stejně jako Columbův vtip, kdy se oba hlavní protagonisté nahlas smějí, za dohledu pomalu odjíždějící kamery (tuhle scénu zbožňuji). Výborný díl. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo ako degustátor syrov, zberateľ autogramov, a nakoniec jeden autogram ako pokus o úplatok. S tým by podozrivý uspel možno u Columbovej ženy, ale nie u poručíka. Veľmi, až príliš podrobne je zobrazené plánovanie a vykonanie vraždy, že si chyby všimne aj bežný divák. Nemajú to kriminálnici jednoduché, keď im je v pätách přerostlý skaut. Vtip o úchylákovi v baloňáku sa mi az taký vtipný nezdal, a tempo filmu bolo také, že sa nemôžem prikloniť k štyrom hviezdám. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na programu vražda je v ničem výjimečný díl, který je speciální maximálně tím, že finální rozuzlení mi zní i v dnešní době naprosto wtf. Neumím si představit, že by v reálu jakákoliv porota odsoudila vraha ve světle těchto (ne)důkazů. Sebejistý projev, verbální i neverbální, Patricka McGoohana je sice zajímavý, tento díl nezachrání ani v nejmenším. ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom zaujimavy diel. Vrazda bola super pripravena, no vzdy sa nieco najde. Bolo tam plno vtipnych momentov, ktore pobavia. Pacilo sa mi ako Columbo udolaval vraha a neskor aj jeho kamosa. Klasika, ja viem, ale teraz ma to bavilo este o cosi viac. Zaporak McGoohan bol opat skvely, k tomu si to este aj zreziroval. Nic to nemeni na tom, ze Columbo si po neho isiel od zaciatku. Ten zaverecny dokaz ma trochu prekvapil. "Jedno kusnuti do syra." ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • V momente kedy Columbo (Peter Falk) zastaví auto je možné v striedavých záberoch sledovať ako drží ruku raz hore a raz dole. Neprirodzene sa mení aj dĺžka popolu na jeho cigare. (duffi1)

Reklama

Reklama