Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný losangelský kouzelník Velký Santini je ve skutečnosti bývalý příslušník SS, četař Stefan Müller. Majitel kabaretu a jeho zaměstnavatel Jesse Jerome to ví a již léta Santiniho vydírá hrozbou, že vše vyzradí imigračnímu úřadu. Santini proto spáchá dokonale připravenou vraždu – nechá se před publikem jako obvykle zamknout do kovové skříně a potopit do nádrže s vodou. Ve skutečnosti během triku vyklouzne padacími dveřmi a Jeromeho v zákulisí zabije. Poručík Columbo z oddělení vražd však se však řídí tvrdými fakty, nikoliv kouzelnickými triky... (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Pro Columba jsem měla vždy slabost, je to velká vzpomínka, ale i když už je to dávno dá se na něj dívat i dnes. To se o některých už bohužel z mého dětství říct nedá. Tento detektiv je opravdu směšný. Pořád si řákáte jestli takové pitomce hraje aby si před nim žločinci nedávali pozor a udělali chybu? ()

Macik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem se díval jak spáchal ten světoznámý kouzelník tu vraždu a jak si s ní vyhrál,říkal jsem si že by asi v reálném životě bylo nepolapitelný. A proto jsem sledoval co za "blbost" přehlídnul a na co ho COLUMBUS chytne a dočkal jsem se........Dostal ho na moderní psací stroj s páskou na jedno použití,proč?Proč takovej nesrozumitelně náhodnej úkaz??To je bohužel slabina celýho seriálu vždycky ta stupidní věc na kterou ho dostane......(někdy je to až k smíchu jako například v tomhle dílu) ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo mě nikdy nějak moc nenadchl, ale musím uznat, že tento "film" se vyvedl. Byl myslím nedělní podvečer, kdy to dávali v TV a já jsem se díval jenom proto, že v programu nic lepšího nebylo. Zde vychvaluji příběh, který byl dostatečně promyšlen a děkuji tvůrcům, že ho převedli na filmové plátno. Columbo samozřejmě všemu přijde "na kloub", ale než se tomu tak stane, divák se těší a je mírně navnazen, jak bude pátrat poručík. Tento "film" je jediným, který jsem viděl v sérii Columbo, když odečtu pár dílů seriálu. Hodnotím velmi pěkně a to čtyřmi hvězdami. ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cassidy, Cassidy. Jeho mali dat ako vraha do kazdej casti. Zahral to opat super. Vsimam si, ze moje hodnotenie jednotlivych casti zavisi aj od toho ako sa mi paci zaporak. A tento panko je skvely. Na druhej strane mam rad, ked Columbo vraha udola svojim dovtipom. Ej, ale ho pekne dostal... A velmi ma pobavilo ako ho klasicky opat nieco hneva. Tentokrat to je novy kabat od zeny. Fakt super cast. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako som už povedal Jack Cassidy hral vždy v dobrých častiach. Táto je veľmi dobrá. Pekne ukázané, ako to tí kúzelníci vlastne robia. Sú len veľmi šikovní. Nič viac. A keď sa objaví šikovný človek, ktorý naviac spácha vraždu, tak to je pre poručíka Columba celkom slušná výzva. Naviac sa tu objavuje tak trochu smiešny detektív, ktorý Columba berie ako veľkého mentora a dobre že ho nevzýva ako Boha. Mohli ho dať do viacerých častí. A tiež sme priplietli tu epizódku s Columbovým kabátom a o hlášky nebola núdza. Podľa mňa výborná časť. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Jack Cassidy si zahrál Columbova soupeře hned třikrát. Poprvé to bylo v epizodě Vražda podle knihy (1971), podruhé v roce 1973 v epizodě Vydat nebo zemřít a napotřetí právě zde, v epizodě Kouzelné alibi (1976). Bohužel to bylo jeho poslední představení v seriálu, neboť ještě téhož roku tento herec zemřel. (ClintEastwood)
  • Jack Cassidy (Santini) zomrel v roku, keď bola táto epizóda vydaná. (ČSFD)
  • Jediná epizoda seriálu, ve které má poručík Columbo (Peter Falk) na sobě něco jiného, než svůj tradiční baloňák. (raininface)

Reklama

Reklama