Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Knižní nakladatel Riley Greenleaf vděčí za obchodní úspěchy především oblíbenému spisovateli Alanu Mallorymu. Jenže ten chce přejít k jinému nakladateli. Greenleaf se proto rozhodne Malloryho zavraždit, aby zabránil konkurenci a získal peníze ze spisovatelovy životní pojistky. Na vraždu si najme veterána z vietnamské války a specialistu na výbušniny Eddieho Kanea, který mu nabídl rukopis na téma amatérské výroby bomb. Po úspěšně vykonaném vražedném díle se však na scéně objevuje jiný specialista: detektiv z oddělení vražd, poručík Columbo... (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento film možno nemá tú pravú Columbovskú atmosféru (striedanie zopár nezaujímavých interiérov), ale Cassidy je ako vždy dokonalý sliz, má to výborne premyslené, keď sa ešte počas deja dozvedáme, ako vlastne presne to zamýšľal a Columbo nastúpi v podstate až v závere, keď sa vrah prezradí tak, že to ani za jeho chybu pokladať nemôžeme, skôr za nešťastnú náhodu. Tie kritizované zámky sú iba prvou časťou pointy, ihneď nasleduje niečo smrteľnejšie. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrý díl, kterému pomáhá v roli zločince Jack Cassidy. Přestože stopy a motiv na začátku vedou jasně k němu, ukáže se, že má jasné alibi. Pak už to je na poručíkovi, aby se do toho s vervou pustil. A tak řešíme různé klíče a různé zámky. Potěšil i odkaz na díl Kandidát zločinu, jen tak pro připomenutí. ()

Reklama

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Píšete velký americký román, poručíku, nebo se učíte psát na stroji?“ Režisérsky zajímavý úvod mě namlsal, zbytek tohoto dílu ale z vyšlapaných kolejí tohoto seriálu nevybočil. Vražda je tentokrát zajímavá stejně jako alibi vraha. Cassidy si tady střihnul roli neurotického zabijáka a scény s ním byly pěkné. Vyšetřování je typicky Columbovské, v jeho průběhu ale vrahoun zbytečně komplikuje svoji situaci a závěrečné usvědčení není tak úderné jako v jiných dílech. ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět další nadprůměrná epizoda z columbovské série. Jack Cassidy v roli prohnaného a bezskrupulózního nakladatele Rileyho Greenleafa je jedním slovem perfektní a pozadu nezůstávají ani další zúčastnění na čele samozřejmě s Peterem Falkem v roli Columba. Vyšetřování tohoto případu je rovněž nadmíru dobře udělané a navíc se v tomto díle vyskytuje i řada velmi zábavných momentů. Nejlepší scéna podle mě byla ta, jak opilý Riley nabourá do jiného auta a přísedící dáma v druhém autě na něj volá: "Pane ve vašem stavu bych na vás nejradši zavolala policii." A on na to: "Madam, při pohledu na váš obličej bych vám nejradši zavolal plastického chirurga". ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konecne som sa dockal dielu v ktorom si chlapik na vrazdu najme nejakeho zabijaka, takze problem s alibi nemusi riesit. Ale zapletka je este komplikovanejsia a chlapik sa snazi zvalit vinu na niekoho ineho a to sa mu stane osudnym. Jack Cassidy po druhykrat ako vrah v tomto serialy a znova je perfektny. Tento diel je menej komedialny, lebo Columbovi da tento pripad dost zabrat a riadne sa zapoti. Skoda len zaverecnej pointy, ktora je podana dost vlazne a namiesto pocitu obdivu ako vraha Columdo dostal som mal neuspokojivy pocit typu. To bolo vsetko, to je fakt koniec? 7/10. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama