Reklama

Reklama

Columbo - Série 9 (1989) (série)


Odpočívejte v pokoji, paní Columbová (S09E04)

(epizoda)
  • USA Rest in Peace, Mrs. Columbo (více)

Obsahy(1)

Zdrcený poručík Columbo pohřbívá svou milovanou manželku. Mezi účastníky pohřbu je i realitní agentka Vivian Dimitriová. Zdá se, že nikdo netuší, že za smrt detektivovy manželky je zodpovědná právě tato žena. Ve vzpomínkách Vivian a několika dalších účastníků smutečního obřadu se odvíjí příběh, který se před nedávnem odehrál: Vivian je ve skutečnosti vdovou po vrahovi, kterého Columbo před deseti lety dostal před soud. Muž však ve vězení zemřel a Vivian je od té doby posedlá mstou. Napřed zavraždí svého nadřízeného Charlieho Chamberse, který podle ní kdysi jejího manžela udal. Jako další oběť si vyhlédla Columbovu manželku a pak samotného detektiva… (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

Simir79 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak trochu jiný pohled... Columbo nevidíme tolik jako "hlupáka", nakoukneme trochu do pozadí jeho myšlení a jsme dokonce svědky jeho přípravy na herecký výstup ke zmatení pachatele... " ať říkám cokoli, odpovídejte jen ano pane".... Když jsem tento díl viděl poprvé bylo to cca od poslední třetiny, ale až po shlédnutí celého filmu to dává ucelený a dokonalý zážitek. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

90te roky začali v seriáli parádne, škoda, že to nebolo pre ne pravidlom. Tento diel začína veľmi netradične, lenže my, skúsení Columbovi priaznivci vieme, že niečo nehrá a scenáristi nám prostredníctvom poručíka pripravia znova nejedno prekvapenie. No a jedná sa o časť, ktorá obsahuje dôkaz o tom, že Columbo 20 rokov nekecal a skutočne sa oženil. Jeho ženu ale samozrejme neuvidíme:). ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po záplave epizód, pri sledovaní ktorých som sa nervózne mrvil v kresle, pretože boli robené ako cez kopirák, som konečne naďabil na epizódu, ktorá sa plne vydarila. Bol v nej Columbo bez momentov, v ktorých sa chová ako dement kombinovaný s bezdomovcom a strihol si úlohu kriminalistu, ktorý si pri absencii dôkazov pomôže umne vymyslenou ľsťou. Neviem si narýchlo spomenúť, či som videl v jeho sérii lepší diel, ale aj bez toho viem, že do prvej trojky rozhodne patrí. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jak dlouho jste spolu, poručíku ??" - "V lednu to bude 28 let !! Nebo 29 ?? No, nejsem si jistý, ale určitě to nebude 30, to bych si pamatoval !!" Nejzásadnější a za mě bez debat nejlepší epizoda, v níž Columbo velmi brzy ví, o kolik a oč v téhle otevřené důmyslné hře vlastně jde, nepostrádá napětí, atmosféru a geniální finále, kde poručík předvádí, že není jen skvělý detektiv, ale i psycholog a ochotník !! Helen Shaver jako Vivian Dimitri je Peteru Falkovi velmi zdatným a věrohodným protivníkem, i díky ní je tato McEveetyho epizoda tak vysoko oceňovaná, přičemž pro fanoušky série se jedná o naprostou povinnost !! Naprosto netypický styl vyprávění pomocí flashbacků, případ, u něhož jde o ty obvyklé drobné detaily formující všechny poručíkovy případy až v druhé řadě, tohle je velmi osobní !! Velmi osobní jak pro Columba, tak i pro věrné příznivce seriálu !! Mimochodem Columbo ještě nikdy tolik a tak bezchybně nehláškoval..;) Geniální !! ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Nejzásadnější díl celého seriálu.Jistá žena se chce Columbovi pomstít za to,že zatkl jejího manžela a ten později zemřel ve vězení.Slušný základ pro pomstu,jejíž obětí se stane i přítel jejího exmanžela (rozuměj udavač).Tak se dostane k poručíkovi a pokračuje ve svém ďábelském plánu.A ten vyjde.Columbo pláče na pohřbu své milované ženy,celý zlomený.Pomsta je dokonána.Nebo ještě ne? Jestli máte rádi Columba,je pro vás tenhle díl naprostou povinností.A jestli ne,tak ostatně taky. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama