Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bishop (Tupac Shakur), Q (Omar Epps), Raheem (Khalil Kain) a Steel (Jermaine Hopkins) jsou čtyři přátelé vyrůstající v Harlemu. Žijí hip-hopem, chodí pravidelně za školu a tráví své dny hraním videoher a kradením gramofonových desek. Jsou den co den štváni policií nebo místním gangem, který vede Radames (Vincent Laresca). Jednoho dne si řeknou dost a rozhodnou se, že si ve čtvrti konečně sjednají respekt. Jdou a vyloupí místní obchod, což má být jakýsi test odvahy a sounáležitosti – tam se ale stane něco s čím původně nepočítali. Bishop se snaží věci urovnat a jde dál za vytyčeným cílem, jeho parťáci jsou ale vystrašení a chtějí z toho vycouvat, Bishopovi se to nelíbí a začne jim vyhrožovat. (in4mator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

sospik 

všechny recenze uživatele

Brutální odvar, pustil jsem si to na dobrou noc a čekal, že usnu.. film mě vtáhl do děje a ke konci bych ho raději vypnul.. jak to bylo napínavý! "To mě snad zastřelíš ve výtahu?" Uhh jak já fandil Omarovi z Hause, happy end :) Otázkou je co dělat v Americe v jejich prostředí.. Riverside motherfucker ! ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet 5,000,000-miliónov (predpokladané náklady)║Tržby USA $20,146,880║Tržby Celosvetovo $-║ Prvý film najlepšieho rappera všetkých čias a zároveň jeho najlepší herecký výkon. Tupac dokonale zahral agresívneho Bishopa, ktorý nemá ani najmenšie zábrany. Partia, ktorá sa začne rozpadať ako domček z karát. Omar Epps alias Q má čo robiť, aby zostal živý a v očiach druhých získal "juice" (rešpekt). ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Okrem prekvapivo kvalitných hercov a podareného soundtracku si u mňa všetkého rešpektu film nevydobyl. Mrazivá atmosféra začína až po dobrej polovici filmu, dovtedy je to len klasické negerské poflakovanie sa po uliciach, žiaden psychologický rozbor osôb, žiadny poriadny dialóg, či myšlienka. Po prvom zvrate sa konečne začnú diať veci, je na čo sa pozerať, dej je rýchly a svižný a potom už film utečie ako voda. Len tie percentá akosi utekajú do priemerných radov. Btw, ten mix-battle mal naozaj dobrú úroveň. 70%. ()

Witta 

všechny recenze uživatele

Plno omšelých frází, drsných obličejů, gest a nekonečného plácání- toť vše. Své příznivce si film jistě najde (zejména mezi náctiletými hiphopery), ale z filmového hlediska nestojí za zmínku. Herecky mě přesvědčil pouze Omar Epps a Samuel L. Jackson. Ten je, ale ve filmu tak krátkou dobu, že to celkový dojem příliš nezlepší. ()

sutech666 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že Tupac hral najvačšieho gangstra v jeho kariere a hral ho fakt výborne (hoci títo černosi ani nemusia hrať, pretoze sa tak chovajú bežne). Pekný film o tom ako búchačka v rukách naštvaného negra dokáže rozbiť akékoľvek priatelstvo.Navyše sa mi páči, že je to natočené v starom realisticko-gangsterskom štýle. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu je možné aktéry několikrát zahlédnout hrát populární hru „Street Fighter“. (Ignus.cz)
  • Natáčelo se v New York City (New York, USA). (BMW12)
  • Film byl nominován na italskou cenu Mystfest v kategorii nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama