Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bishop (Tupac Shakur), Q (Omar Epps), Raheem (Khalil Kain) a Steel (Jermaine Hopkins) jsou čtyři přátelé vyrůstající v Harlemu. Žijí hip-hopem, chodí pravidelně za školu a tráví své dny hraním videoher a kradením gramofonových desek. Jsou den co den štváni policií nebo místním gangem, který vede Radames (Vincent Laresca). Jednoho dne si řeknou dost a rozhodnou se, že si ve čtvrti konečně sjednají respekt. Jdou a vyloupí místní obchod, což má být jakýsi test odvahy a sounáležitosti – tam se ale stane něco s čím původně nepočítali. Bishop se snaží věci urovnat a jde dál za vytyčeným cílem, jeho parťáci jsou ale vystrašení a chtějí z toho vycouvat, Bishopovi se to nelíbí a začne jim vyhrožovat. (in4mator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

vander19 

všechny recenze uživatele

Drsný film z getta NY Harlemu, ktorý sa mi ako fanúšikovi hip hopu veľmi páčil. 2Pac zahral bláznivého "kinder" gangstra, ale žial je to súčasná realita dnešného sveta, že to takto chodí. A to nielen vo veľkomestách ako je NY, LA...Omar Epps sa predviedol už v tak mladom veku parádne a chápem narážky Dr. Housa na jeho kriminálnu činnosť. Len som si myslel, že chalani pôjdu spolu proti ostatným a nie proti sebe. Inak smrť Raheema ma veľmi šokovala. Ku tomu super hudba napr. Cypress Hill. Def Jam records, ktorý je napísaný na LPčku pri battly keď Q hrá je aj názov rovnomennej hry na PS2, v ktorej účinkuje aj Omar Epps. 9/10 ()

Marshall007 

všechny recenze uživatele

Někteří z vás si stěžují na plytkou a prostou první polovinu děje, ale podle mě i ta nebyla vůbec špatná, protože perfektně zachycuje tehdejší atmosféru kriminalitou překypujícího Harlemu. Moc pěkně se sledoval černý lifestyle v chudé New Yorkské čtvrti i přes to, že opravdu zmíněná první polovina postrádala veškerou akci a její vyvrcholení je maximálně potyčka s Radamesem (Riverside motherfucker!). Ovšem oproti druhé části filmu je to stále jen slabý odvar. Najednou se z typického černého dramatu vyvine jeden z nejlepších thrillerů, jaké jsem kdy viděl. Herecké obsazení a výkony už jen pomyslně podtrhují pro mě čistých pět hvězdiček a zároveň se mi tento film zarývá hluboko do hlavy spolu s nesmazatelnou hláškou Tupaca, která se pro některé fanoušky stala téměř kultovní: "You're right, I am crazy. But you know what else? I don't give a fuck." Tupac Shakur je naprosto bezkonkurenční a ve svém debutovém snímku dokazuje, že nebyl jen úžasný rapper, básník a vizionář, ale také skvělý herec. R.I.P young G. ()

Reklama

Mičl 

všechny recenze uživatele

Totální black movie a příběh o tom jak je těžké vydobýt si respekt, žít a přežít v drsných Harlemských ulicích. Relativně průměrný snímek, ale jeden z nejlepších Tupacových hereckých výkonů a start kariéry pro doktora Foremana z Housova týmu Omara Eppse, za všechny měl držet hereckou laťku v té době asi nejzkušenější Jackson, ale ve filmu se sotva mihl a neměl v podstatě co hrát. ()

Witta 

všechny recenze uživatele

Plno omšelých frází, drsných obličejů, gest a nekonečného plácání- toť vše. Své příznivce si film jistě najde (zejména mezi náctiletými hiphopery), ale z filmového hlediska nestojí za zmínku. Herecky mě přesvědčil pouze Omar Epps a Samuel L. Jackson. Ten je, ale ve filmu tak krátkou dobu, že to celkový dojem příliš nezlepší. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek mě jako Hip-Hopového fanouška dlouho míjel, ale po jeho shlédnutí můžu říci, že si zaslouží své hodnocení. Celý film doprovází kvalitní hudba (musím si co nejdřív opatřit OSTéčko) a battle na gramcích byl také povedený ;-). Největší postavou děje je bezpochyby čím dál více vyšinutý Tupac Shakur, nepřehrává, možná taky proto že si ulici sám zažil….9/10* TUPAC R.I.P. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Film, který Bishop (Tupac Shakur) sleduje a který jej inspiruje, je Bílý Žár (1949). (Ignus.cz)
  • Natáčelo se v New York City (New York, USA). (BMW12)
  • Jeden z porotců v DJ soutěži je Dr. Dre, který spolupracoval s Tupacem Shakurem na skladbě "California Love". Druhou porotkyní je známá raperka Queen Latifah. (Ignus.cz)

Reklama

Reklama