Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavnou hrdinkou filmu je Stella, ktorá sa dlhší čas márne usiluje študovať herectvo, napokon ju však napriek očakávaniam prijmú na súkromnú školu Matteusza Gdulu. Stella je ctižiadostivá, ale nie veľmi talentovaná, kvôli čomu sa rýchlo stane terčom posmeškov ostatných spolužiakov. Jej jedinou priateľkou sa stane plachá Cecile. Od nej sa dozvie o Gdulovi, tajomnom zakladateľovi školy a jeho podivných vyučovacích metódach. V 70. rokoch prišli o život viacerí jeho študenti. Gdula spáchal samovraždu a jeho výučba bola zakázaná. Keď však jedna zo študentiek záhadne zmizne a z uzatvoreného, rozpadnutého krídla budovy sa začnú ozývať podivné zvuky, Stella začína tušiť, že Gdulove praktiky sa na tejto škole ani zďaleka neskončili. Teraz má len jediný cieľ: zúčastniť sa na Gdulovej vyučovacej metóde, a to aj v prípade, že by ju to malo stáť život... (ricci.s)

(více)

Recenze (70)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Stella je mladá nádejná herečka, ktorá sa snaží presadiť v divadle. Po jednom z neúspešných konkurzov dostane odporúčania na školu herectva so špeciálnymi praktikami. Stellu do školy na jej veľkú radosť príjmu. Netuší však, že metódy učiteľov sú zďaleka odlišné od tých klasických. Razom si uvedomuje, že prvým krokom do školy začína hrať svoju vlastnú, hlavnú úlohu v inscenovanej dráme. J*A*S*M to opäť raz vystihol. V skratke. Amatérske dielo, ktoré dokáže zaujať hĺbkou príbehu. Odstup odpadu od 5 hviezd je len v málo prípadoch od seba tak blízko. Ja dávam za seba hviezdy dve. Nechytilo ma to a už vôbec nevtiahlo do deja. Film určený pre diváka, ktorý nehľadá 3D efekt, či bezhlavé šermovanie žiletkou. Vďaka zdĺhavému vývoju deja, nudným pasážam, hereckými výkonmi či kamerou pripomínajúcu seriál Derrick, aj polka náročnejších zaspí a tresne si hlavou o hranu monitora. Rada na záver. Počítače "Asus" Vám budú bohato stačiť. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Celé to na mě působí jako námět Labutě, opracovaný nanejvýš tak pazourkem, vyrobeným z půlky cihle. Je tam sice hodně žádoucích prvků, které protínají hned několik žánrů, ale bohužel, ve výsledku stejně budu zítra rád, že si na toto moc vzpomínat nebudu. V paměti mi uvíznou jen úvodní scéna a přiblblej kord...a vadila mi hudba....60% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TANEC HERCE NA HRANĚ NOŽE. NEJISTOTA. TO JE ZÁŽITEK, KTERÝ MUSÍ HEREC UKÁZAT NA JEVIŠTI.....“ /// Tam v kleci s dravci, ve škole, ze který se nezdrhá, za svojí krásnou maskou ukrývá se … seru na básnický střevo, prostě solidní horůrek o radikální divadelní skupině, kde většinou nikdo nic nehraje. ,,HILFE, HILFE!“ Barbína se občas chová jako kráva, některý kundy si dokonce zasloužej stoprocentně umřít, páč když se někdo chová jako dement…. ale seru na kritický střevo. Napětí to má. I když pod účinky LSD bych asi na ten závěr reagoval líp. Hlavně to stou ,,emociální krví“ už má hovno co společnýho s vylepšenou metodou Stanisławského a kráčí to do řiti magorskou cestou. EMOCE JSOU NAŠE KREV! No tak jo, přehršel hororových nápadů – třeba ta kamera (kurva, taky vám to připomínalo ty 70-80tkový horory? Ten důraz na tělo, světlo….). Jako… jedním slovem? Zajímavý! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Z divadla nám začaly mizet hérečky. 2.) Přemejšlím, jestli dát přednost DAMU nebo kurzu Mateusze Gduly. 3.) Thx za titule ,,ricci.s“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprostá PECKA, BOMBA a GIALLO OSLAVA!!!! Po ultimátním a až příliš pocitovém Ameru (2009), k nám z Německa přichází klasický dějový moderní giallo nářez. Opravdu velké překvapení, film je hodně mysteriozní, což není vůbec na škodu, vizuální stránka úžasná, připomíná staré 70.kové italské pecky, Argentovu hru s prostorem a barvami, Fulciho styl detailních vražd, které jsou fakt brutální a až mučivě zahrané a ztvárněné. Film je i perfektně zahraný. Vše podtrhuje GENIÁLNÍ SOUNDTRACK, který mne dostával do té 100%ní "giallo extáze" a já hltal každou vteřinu s obrovským nadšením a úžasným prožitkem ... Tohle se fakt povedlo, lahůdka, pro milovníky klasického giallo (sub)žánru se může jednat i o moderní kult. BRAVO!!! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Wow, tak toto som Marschallovi zhltol aj s navijákom, neskutočne kvalitný horor. Cítil som tam paralelu k The Woods, dokonca aj k Martyrs, akurát s tým rozdielom, že tentokrát trpela hlavná hrdinka úplne dobrovoľne, aby sa stala lepšou herečkou, až kým nezistila, v akých sračkách sa v skutočnosti nachádza. Dej sa odohráva na umeleckej škole, kde prebiehajú veľmi podivné praktiky spojené s mučením a vraždením (určite by som ich zaviedol aj na dnešných školách). Psychologický horor spojený s exploitation a slasherom (to prvé prevláda), výbornou hudbou a s parádnym gore!, pričom ten šialený záver ma tak trochu odrovnal, myslím samozrejme v dobrom. Jediným mínusom je to, že Nemci majú neskutočne škaredé a nesympatické ženské herecké osadenstvo, ale oni za to nemôžu, takže im to tentokrát odpustím :-) Pecka, ktorá v mojich očiach prekonala aj tohtoročný nemecký TOP Urban Explorer... ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama