Reklama

Reklama

Anne Hathawayová tentokrát nikoli v roli princezny, nýbrž coby těžkými traumaty postižená dívka, která po letech izolace přijíždí na svatbu své sestry. Za vynikající výkon v tomto snímku byla herečka nominována na Oscara. Režie se ujal Jonathan Demme (Mlčení jehňátek, Filadelfie).
Byť by název tohoto snímku mohl evokovat některé sladkobolné romantické komedie, tento film nemá s nevěstami a ženichy na útěku nic společného. Spíše naopak. Ačkoli se jeho děj točí kolem svatby, jedná se především o silné psychologické drama, dávající nahlédnout do temných zákoutí lidské duše. Hlavní hrdinkou je dívka Kym, která sice svým vzezřením připomíná princeznu, ale hluboko v sobě skrývá bolesti a vnitřní démony, jež cupují její srdce na kousky. Proto se také chová tak, jak se chová. Rodina ji nemůže vystát, poslední léta strávila v léčebně, ale nyní se vrací domů, protože se vdává její sestra Rachel. A právě napjaté prostředí, jež kolem sňatku panuje, se stává arénou velké bitvy citů a traumat, během níž možná konečně bude vyřčeno vše, o čem se tak dlouhou mlčelo. V hlavní, pro ni velmi netradiční roli exceluje hollywoodská hvězda Anne Hathawayová, jež byla za tento herecký výkon nominována na Oscara. Tvůrcem snímku pak není nikdo jiný než oscarový Jonathan Demme, režisér nezapomenutelných klenotů Mlčení jehňátek a Filadelfie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (133)

Tayen 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé a místy roztahané. Zajímavá kamera dokázala navodit domáckou atmosféru, takže jste byli rodince trošku blíže a na vlastní kůži jste cítili napětí a stres. Postavy byly realistické, ale svou realističností možná až příliš nudné. Díky za postavu Kym. Anne Hathaway konečně ukázala, že umí hrát a hodí se na víc než jen druhé housle. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Kdo o filmu nic neví, možná si jako já bude myslet, že Rachel, která se vdává, je Anne Hathaway, ale ona vlastně hraje její sestru a to takovou, že je černou ovcí rodiny a noční můrou všech. Anne tady vystoupila z role celkem trapných princezen a velmi dobře a přesvědčivě zahrála nešťastnou dívku, která se zřejmě už navěky musí prát se svými osobními démony a pocity viny a pomalu si získávat zpět ztracenou důvěru a lásku svých nejbližších. ()

Reklama

Beagle 

všechny recenze uživatele

Rachel se vdává hodnotím 4 hvězdičkami proto, že to je po dlouhé době originální americký film o rodinných vztazích a křivdách, kterému lze uvěřit. "Dokumentární" pojetí filmu působí velmi přirozeně, ruční kamera mi po pár záběrech přišla úplně normální. Herečtí představitelé jsou velmi dobře obsazení, film je přehlídkou směsice různých kultur, národností a barev pleti, ani to ale nepůsobí rušivě, ba právě naopak. A pak je tu velké herecké sólo Anne Hathaway. Mě nejvíc dostaly "intimní" scény z rodinného života - tedy akce "přerovnáváme nádobí v myčce" a Kym se sestrou po Kymině nočním útěku. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Spíše průměrné rodinné drama, které sice má celkem dobře napsaný scénář a pár silných scén, ale jako celek to moc nepasuje dohromady. Režie je totiž až příliš nevýrazná, tempo je totiž někdy až moc pomalé a hlavně v první půli jsem se hodně nudil. A ta kamera byla místy na můj vkus až příliš "amatérská" a to neustálý klepání kamerou se k tomuto žánru imho moc nehodí. Nad vodou to nicméně drží výborná Anne Hathaway, která zde všem potvrdila, že není jen hezkou tvářičkou, ale že s ní musíme do budoucna hodně počítat. A to je tak největší ponaučení, jaké jsem si od tohoto filmu mohl odnést. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

Výborný námet (využitie kontrastu medzi happy "lovefull" atmosférou svadby a frustrovanou outsiderkou "vrhnutej" do nej), výborná Anne Hathaway, príjemný soundtrack, zaujímavé, eklektické podanie svadby, ktorej atmosféra bola miestami akoby inšpirovaná filmom "Monsoon Wedding".... do dvoch tretín to šlapalo veľmi dobre (aj keď počet vyslovenia repliky "i love you" išiel miestami nad moju kritickú mieru únosnosti).... záverečný "sladkokyslý nálev" bol však až príliš sladký, a dosť pokazil vypätú dramatickú linku ..... rozriedil inak skvelý výkon závisláčky Anne s okúzlujúcim gothic lookom (časť svojho hodnotenia venujem iba jej :) .... + trošku to pôsobilo ako multi-kulti agitka v zmysle "všetci ľudia budú bratia"..... 65%... možno až 70, ale to by som už musel dať 4*, a podľa pravidiel ktoré tu stanovila kiddo to nemôžem :) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Anne Hathaway byla nominována na Oscara za nejlepší herečku v hlavní roli. (ČSFD)
  • Scéna se soutěží, kdo dřív naplní myčku nádobím, je založena na skutečné události, která se stala Sidneymu Lumetovi a Bobu Fosseovi. (HappySmile)
  • Anne Hathaway obržela za svůj výkon cenu pro nejlepší herečku na Critics Choice Awards 2009. (ufooonek)

Reklama

Reklama