Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto obsiahlom dokumente zaoberajúcim sa mýtusom o komiksovom hrdinovi Supermanovi sa dozvieme jeho cestu od samého vzniku, počnúc rokom 1938, keď ho stvorili dvaja autori Jerry Siegal a Joe Shuster, až po postupné komiksové dobrodružstvá späté s prebiehajúcou dobou, či už to bol priebeh 2.Svetovej vojny alebo aj obdobie vládnutia prezidenta J.F.Kennedyho. K super hrdinovi sa vyjadria mnohé osobnosti showbiznisu, spomínajúce určité obdobia, keď Supermana hrali herci ako George Reeves, Christopher Reeve či naposledy Brandon Routh, komentáre sú od režiséra Richarda Donnera, herca Marka Hamilla, legendárneho komiksového tvorcu ako Stan Lee, prvých hercov podieľajúcich sa na hranom filme o Supermanovi s hercom George Reevesom a to Jack Larson (hrajúci Jimmyho Olsena) a Noel Neill (hrajúca Lois Laine)... končiac v dlhom meno slove Adamom Westom hrávajúceho v seriály Batman. Tento dokument trvá skoro dve hodiny a je v ňom obsiahnuté všetko čo správni fanúšik chce vedieť o vzniku a histórii Supermana. Look, Up in the Sky: The Amazing Story of Superman je k videniu napríklad ako bonusoví DVD disk v špeciálnom 14DVD Superman Ultimate Collector's Edition vydaní a len v pôvodnom znení. (T2)

(více)

Recenze (9)

T2 

všechny recenze uživatele

V podstate najobsiahlejší filmový dokument čo som mal možnosť vidieť, v nom sa zhrnie za necelé dve hodinky celá história jedného z najväčších filmových mýtusov v podobe Supermana. K tomuto super hrdinovi sa vyjadria rôzne známe tváre showbiznisu, od prezidenta DC Comics Paula Levitza, cez významných režisérov Supermana ako jeho veľkého prvotného tvorcu Richarda Donnera a samozrejme aj vzkriesiteľa v novom tisícročí Bryana Singera až po legendárneho autora komiksov ako je bezpochyby Stan Lee. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Rychlé a přímočaré shrnutí komiksové, televizní a filmové historie Supermana bez snah o nějaký filozofující přesah. Namísto úvah a interpretací pouze fakta. Naštěstí ne suchá a všeobecně známá (velký dík za upozornění na OMFG pilot The Adventures of Superpup). Ze starších filmů a seriálů dokázali tvůrci vyhmátnout skutečné perly (za decentnost dnešního product placementu, kdy Superman nestráví celou scénu snídáním jedné konkrétní značky cereálií, můžeme být ještě rádi) a šikovně propojují informace z různých médií, jež mýtus Supermana v běhu času obohacovala. Švih dokument ztrácí až v závěru. Pouští se do zbytečně podrobných rozborů jednotlivých sérií Smallville a dělá nevkusnou reklamu Singerovu filmu. Jako resumé nejdůležitějších poznatků k supermanovskému fenoménu přesto doporučeníhodné. 80% ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Strhující dokument, který mapuje skutečný život Muže z oceli od komiksů přes animáky, serialy, seriály, filmy až po nejrůznější sračičky jako Super Pup nebo muzikál se Supermanem. Seznámíme se se všemi hercemi, kteří ve filmech a seriálech hráli, s autory komiksů, producenty, režiséry atd. Zkrátka klasický dokument, který nám všem podá vyčerpávající informace o naší oblíbené postavě. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající dokument, mapující kompletní mytologii Supermana a přinášející pohled na všechny důležité mezníky, jimiž tato popkulturní ikona prošla. Potěšující také je, že se v něm objevují všichni dostupní lidé, kteří se na kal-elově vývoji podíleli, nebo u něj jednoduše byli. Vřele doporučuji každému fanouškovi. Pro mne byly obzvláště zajímavé části věnující se prvním hraným televizním seriálům, ke kterým jsem se doposud nedostal, stejně jako řada unikátních záběrů z castingových zkoušek, pilotních dílů atd. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama